Pokud není zisk, není důvod podávat daňové přiznání.
Jelikož jsem podklady za naše sdružení připravoval, vím že registraci FÚ, ověřenou kopii stanov a pověřovacích listin jsem přikládal také.
Žádná jiná možnost financování kromě leasingu který nám nedali nám nebyla nabízena.
Od paní, se kterou bylo údajně vše domluveno, přišel požadavek na dokumenty které nemáme (daňová přiznání, výpis z OR), a formulář kde jsem měl vyplnit předmět leasingu, jeho cenu atp - přepokládal bych tyto věci od prodejce předvyplněné. Vzhledem k faktu že ve stejný okamžik přišla nabídka od konkurence bez dalších podmínek, šli jsme cestou nejmenšího odporu.
Nejde o to že nemáme zisk, nemáme hlavně žádné příjmy ke zdanění.
Povinnost podat daňové přiznání nemají poplatníci, kteří nejsou založeni nebo zřízeni za účelem podnikání, pokud nemají příjmy, které jsou předmětem daně, nebo mají pouze příjmy osvobozené od daně (§19) a příjmy, z nichž je daň vybíraná srážkou podle zvláštní sazby daně (§36, odst. 2); veřejná obchodní společnost (tím však není dotčena jejich povinnost podat daňové přiznání, pokud je k tomu vyzve správce daně) a zanikající obchodní společnost nebo družstvo za období od rozhodného dne přeměny do dne zápisu přeměny do obchodního rejstříku (dle §38m, odst.8, zákona o daních z příjmů).