CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > HostAP > Announce: WeWiMo
123
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Announce: WeWiMo Příspěvek č. 1 

Ahoj,

stvoril jsem neco podobneho Wifimonu, ale je to napsane odznova s vice grafickym vystupem. Testovano na hostapu 12/02 a 0.0.3. Jedna se o bashovy skript, ktery vygeneruje vystup v HTML podobe. Nejlepsi je IMHO dat to do cronu a generovat na ramdisk. Tady je screenshot, jak vypada vystup:



Aktualni verzi si muzete stahnout odsud:
http://www.mobilnews.cz/honza/en_prog_linux_wewimo.php

Podekovani za pomoc pri testovani patri Woodymu. Uz 1 den to bezi stabilne na 2 access pointech .

Ocekavam Vase pripominky a napady na vylepseni .

Honza

Old Post 07.07.2003 v 23:05
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
marel
Newbie

Registrován: 29.07.2002
Příspěvků: 49

Příspěvek č. 2 

Tak jsem testikoval...

Je to oki :-)

Akorat se mi neukazuje karta v Ad-Hoc modu - jestli to ten scriptik ale vlastne podporuje.
a nechodej mi ty dve barvy (gif), ale to bude asi tim ze to poustim pres cgi a sem lama na linux
jinac pouzivam hostap 0.0.1

Old Post 08.07.2003 v 15:47
marel je offline   Click Here to See the Profile for marel   Find more posts by marel   Click here to Send marel a Private Message   Click Here to Email marel   Visit marel's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Příspěvek č. 3 

quote:
Originally posted by marel
Tak jsem testikoval...

Je to oki :-)


Skvely, diky za report!

quote:
Akorat se mi neukazuje karta v Ad-Hoc modu - jestli to ten scriptik ale vlastne podporuje.


Nepodporuje... alespon zatim ne. Pokusim se to dodelat v dalsi verzi. Nemam ale nikde pustenej spoj v ad-hoc modu, takze to bude asi problem. Poslu ti PMko s informacemi, ktere soubory potrebuji a pokud mi je dodas, tak tam tu podporu pridam.

quote:
a nechodej mi ty dve barvy (gif), ale to bude asi tim ze to poustim pres cgi a sem lama na linux


Ty gify musi byt ve stejnem adresari, jako ten skript, resp. vygenerovany HTML soubor.

quote:
jinac pouzivam hostap 0.0.1


OK, s tim jsem to jeste nezkousel .

Honza

Naposledy upravil Plnt 09.07.2003 v 12:38

Old Post 08.07.2003 v 16:52
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

WeWiMo 0.0.4 Příspěvek č. 4 

Prave jsem releasnul novou verzi WeWiMo 0.0.4. Pridal jsem podporu pro Ad-Hoc rezim a zjednodusil nastaveni cesty k obrazkum pri pouziti jako weboveho skriptu.

Stahovat muzete odsud:
http://www.mobilnews.cz/honza/en_prog_linux_wewimo.php

Honza

Old Post 12.07.2003 v 01:03
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

WeWiMo 0.0.5 Příspěvek č. 5 

Ode me z webu si muzete stahnout novou verzi 0.0.5, ktera uz nepotrebuje 2 GIF soubory pro zobrazeni sily signalu. Doporucuji vsem, kteri spousteji WeWiMo primo pres webovy server jako skript - uz neni treba rucne zadavat cestu k souborum s obrazky.

Honza

Old Post 20.07.2003 v 12:12
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 450

wicontrol -l Příspěvek č. 6 

ahoj,
snažím se o něco podobného pod freebsd, v podstatě mi jde o trasformaci údajů do příjvětivější/grafičtější podoby. Výpis asociovaných klientů získaný přes wicontrol wi0 -l vypadá následovně:

1 station:
00:60:b3:xx:xx:xx asid=0200, flags=3, caps=1, rates=f<1M,2M,5.5M,11M>, sig=19/0

můžete mi někdo vysvětlit, co znamená asid,flags,caps a jakou hodnotu udává sig? dB nebo %, jak tuto hodnotu nejlépe převedu na "teploměry"...

dík,
Milan

Naposledy upravil milanc 20.07.2003 v 21:36

Old Post 20.07.2003 v 21:20
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

WeWiMo 0.0.8 Příspěvek č. 7 

Ahoj,

muzete si stahnout novou verzi WeWiMo 0.0.8. Velke diky patri Vicovi a Sameleonovi, kteri prispeli k jejimu vzniku. Dale pak Woodymu za testovani kazdeho development buildu . Zde je seznam vylepseni oproti predchozi verzi:


  • Podpora pro WISP (by Vic)
  • Zobrazeni RX a TX rate u pripojenych klientu v master modu (by Sameleon)
  • Zobrazeni rate u jednotlivych interfacu v Master, Managed i Ad-Hoc modu
  • Zmenen zpusob vypoctu kvality signalu
  • Moznost zakazat zobrazeni nekterych interfacu
  • Moznost nastavit automaticky refresh stranky
  • Moznost jednoduche lokalizace
  • Moznost jednoduche zmeny barevneho provedeni
  • ... plus nekolik dalsich drobnejsich oprav a vylepseni

Stahovat muzete odsud:
http://www.mobilnews.cz/honza/en_prog_linux_wewimo.php

Tesim se na dalsi namety na vylepseni .

Honza

__________________

Plnt @ Connected IRC #czfree.net, #czf | Blog | Homepage

Old Post 27.09.2003 v 22:25
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hanysek
Newbie

Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 61

Příspěvek č. 8 

nemoh bysi prosim popsat nejaky postup jak to instlanout ? jak to mam dostat do wispa ? diky.....nejak polopate

__________________

______________
:.:> HaNySeK <:.:

Old Post 28.09.2003 v 08:04
hanysek je offline   Click Here to See the Profile for hanysek   Find more posts by hanysek   Click here to Send hanysek a Private Message   Click Here to Email hanysek   Visit hanysek's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Příspěvek č. 9 

quote:
Originally posted by hanysek
nemoh bysi prosim popsat nejaky postup jak to instlanout ? jak to mam dostat do wispa ? diky.....nejak polopate


WeWiMo lze spustit dvema zpusoby:

1) V cronu a vystup presmerovat do souboru. Tzn. napr. kazdych 5 minut vygenerovat novou stranku. Staci zkopirovat skript wewimo do nejakeho adresare (napr. /usr/local/wewimo), zeditovat nastaveni na zacatku skriptu (pro WISP predevsim WISP_RUN=1) a do /etc/crontab pridat radek podobny tomuto:

code:
*/5 * * * * user1 /usr/local/wewimo/wewimo > /web/wewimo/index.html


To znamena, ze kazdych 5 minut se pod uzivatelem user1 (musi byt v systemu vytvoren) spusti skript /usr/local/wewimo/wewimo a jeho vystup se presmeruje do /web/wewimo/index.html. Ted uz staci jenom par minut vyckat na vysledek .

2) CGI skript. Vyhoda takoveho reseni je zobrazeni aktualniho stavu sily signalu u jednotlivych klientu, v pripade casteho volani skriptu je zde ale nevyhoda v zatezovani serveru. Je treba zkopirovat skript wewimo do adresare, kde se mohou spoustet CGI skripty na web serveru (napr. /web/cgi-bin). zeditovat nastaveni na zacatku skriptu (pro CGI predevsim CGI_SCRIPT=1, pro WISP jeste navic WISP_RUN=1). Skript by se potom mel nachazet na adrese http://server/cgi-bin/wewimo .

Pokud by to nebylo z tohoto popisu jasne, rad to jeste doplnim .

Zmeny WeWiMa pro WISP vytvoril Vic, takze bude lepsi, kdyz se zeptas jeho na nejake konkretni veci, prip. nadhod dotaz ve WISP foru.

Honza

__________________

Plnt @ Connected IRC #czfree.net, #czf | Blog | Homepage

Naposledy upravil Plnt 28.09.2003 v 11:23

Old Post 28.09.2003 v 11:19
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
p.salek
Moderator

Registrován: 08.09.2002
Příspěvků: 641

Team Member: MOD

Příspěvek č. 10 

nezobrazuje mi ve wispu vic nez jednu kartu
mam netcs0 v adhocu
netcs1 v managed
zobrazi jen netcs1
pokud tam neni tak zobrazi netcs0

Old Post 21.10.2003 v 16:38
p.salek je offline   Click Here to See the Profile for p.salek   Find more posts by p.salek   Click here to Send p.salek a Private Message   Click Here to Email p.salek     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

WeWiMo 0.0.9 Příspěvek č. 11 

Ahoj,

na web jsem umistil novou verzi WeWiMo 0.0.9. Zde je seznam vylepseni oproti predchozi verzi:


  • Pridan Woodyho patch pro zobrazovani jmen pocitacu v pripade, ze je hostname ve tvaru wlan0.if.jmeno.cloud.czf. Toto zobrazeni je nutne povolit zmenou parametru CZF_DNS
  • Pridan Vicuv patch pro zobrazeni poctu aktivnich a vsech klientu pripojenych k APcku
  • Pridana podpora pro barevne odliseni aktivnich klientu od pouze asociovanych klientu (viz. screenshot v prvnim postu a na homepage WeWiMa)
  • Vystup z WeWiMa by mel byt Valid HTML 4.0 Transitional

Novou verzi si muzete stahnout na obvykle adrese:
http://www.mobilnews.cz/honza/en_prog_linux_wewimo.php

Honza

__________________

Plnt @ Connected IRC #czfree.net, #czf | Blog | Homepage

Old Post 25.10.2003 v 13:35
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Příspěvek č. 12 

quote:
Originally posted by p.salek
nezobrazuje mi ve wispu vic nez jednu kartu
mam netcs0 v adhocu
netcs1 v managed
zobrazi jen netcs1
pokud tam neni tak zobrazi netcs0


Snazili jsme se s p.salkem problem vyresit a zjistili jsme, ze problem je pravdepodobne v HostAPu pri pouziti ruznych ovladacu - PCI (hostap_pci) a PCMCIA (hostap_cs). V adresari /proc/net je pote vice stejnojmenych adresaru hostap. Zajimave je, ze Vic, ktery provozuje podobou konfiguraci s timto problemy nema. Chtel bych se proto zeptat, jestli nekdo z Vas pozoruje podobny problem?

Honza

__________________

Plnt @ Connected IRC #czfree.net, #czf | Blog | Homepage

Old Post 27.10.2003 v 15:25
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

WeWiMo 0.1.0 Příspěvek č. 13 

Ahoj,

k dispozici je nova verze WeWiMo 0.1.0. Podekovani za zaslani patchu a nametu na vylepseni patri Vicovi, Passimu a JBohacovi, za testovani pak Woodymu a phiLovi. Zde je seznam vylepseni a oprav v nove verzi:


  • Pridana moznost skryt klienty v master modu
  • Pridana moznost nezobrazovat nektere informace informace o pripojenych klientech
  • Pridana moznost zakazat pouzivani prikazu grep s parametrem -m (u nekterych starsich verzi grepu neni tato volba podporovana)
  • Opravena chyba pri resolvovani klientu v master modu v kombinaci se starsi verzi programu host
  • Opravena chyba pri zpracovani /proc/net/wireless v managed a ad-hoc modu v kernelu 2.4.23 a vyssim
  • Kanal, na kterem karta vysila, je nyni zjistovan pres iwconfig
  • Standartni cesta k iwconfig zmenena z /sbin na /usr/local/sbin
  • ... plus nekolik dalsich drobnych oprav a vylepseni

Novou verzi si muzete stahnout u me na homepage:
http://www.mobilnews.cz/honza/en_prog_linux_wewimo.php

Honza

__________________

Plnt @ Connected IRC #czfree.net, #czf | Blog | Homepage

Old Post 28.12.2003 v 13:52
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hanysek
Newbie

Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 61

wlan0 unknow Příspěvek č. 14 

hoj tak sem nahodil posledni wewimo jak cgi skript ve wispu a najede mi to akorat nemam tam ty statistik jenom wlan0 (unknow) neporadite mi ? ve wispu mam xi 626 1.5.6 hostapy od HWSOFTA....0.0.3

HEELP....predchozi verze sem nezkousel...

__________________

______________
:.:> HaNySeK <:.:

Old Post 29.12.2003 v 11:18
hanysek je offline   Click Here to See the Profile for hanysek   Find more posts by hanysek   Click here to Send hanysek a Private Message   Click Here to Email hanysek   Visit hanysek's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Re: wlan0 unknow Příspěvek č. 15 

quote:
Originally posted by hanysek
hoj tak sem nahodil posledni wewimo jak cgi skript ve wispu a najede mi to akorat nemam tam ty statistik jenom wlan0 (unknow) neporadite mi ? ve wispu mam xi 626 1.5.6 hostapy od HWSOFTA....0.0.3

HEELP....predchozi verze sem nezkousel...


Muzes to prosim popsat trochu podrobneji? Tzn. kolik mas WiFi karet v routeru, v jakych modech + nejlepe pridat screenshot toho, co se vygenerovalo.

Dik,
Honza

__________________

Plnt @ Connected IRC #czfree.net, #czf | Blog | Homepage

Naposledy upravil Plnt 29.12.2003 v 11:51

Old Post 29.12.2003 v 11:46
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hanysek
Newbie

Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 61

wewimo Příspěvek č. 16 

no tak v routeru mam 1x Xi 626 v modu MASTER 7 kanal
a 2x realteky jeden do vnitrni site a jeden na GATE...
na 626tce
WISP + HOSTAP od Hwsofta 0.0.3 a firmware 1.5.6




tady je vypis jak mam nastaveny ten skript nic jineho sem nemenil

code:
# If you are running WeWiMo as CGI script change this value to 1 CGI_SCRIPT=1 # If you want to display uptime change this value to 1 (not yet fully implemeted # it will show other information, too) DISPLAY_UPTIME=1 # If you want to add automatic refresh change this value to seconds (0 = no refr WWW_REFRESH=0 # If you want to add CZFree DNS add-on change this value to 1 CZF_DNS=0 # If you are using old version of grep which doesn't support grep -m, change thi GREP_M=1 # If you are running WeWiMo in WISP (Linux distribution) change this value to 1 WISP_RUN=1 WISP_PATH_ETHERS="/etc/ethers" WISP_HOSTNAME="suchanetap"


jo jeste tedka vyzkousim ten GREP_M prehodit uplne jsem na to zapomel...tak nevim

__________________

______________
:.:> HaNySeK <:.:

Old Post 29.12.2003 v 12:26
hanysek je offline   Click Here to See the Profile for hanysek   Find more posts by hanysek   Click here to Send hanysek a Private Message   Click Here to Email hanysek   Visit hanysek's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 18:34.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz