stvoril jsem neco podobneho Wifimonu, ale je to napsane odznova s vice grafickym vystupem. Testovano na hostapu 12/02 a 0.0.3. Jedna se o bashovy skript, ktery vygeneruje vystup v HTML podobe. Nejlepsi je IMHO dat to do cronu a generovat na ramdisk. Tady je screenshot, jak vypada vystup:
Akorat se mi neukazuje karta v Ad-Hoc modu - jestli to ten scriptik ale vlastne podporuje.
a nechodej mi ty dve barvy (gif), ale to bude asi tim ze to poustim pres cgi a sem lama na linux
jinac pouzivam hostap 0.0.1
Akorat se mi neukazuje karta v Ad-Hoc modu - jestli to ten scriptik ale vlastne podporuje.
Nepodporuje... alespon zatim ne. Pokusim se to dodelat v dalsi verzi. Nemam ale nikde pustenej spoj v ad-hoc modu, takze to bude asi problem. Poslu ti PMko s informacemi, ktere soubory potrebuji a pokud mi je dodas, tak tam tu podporu pridam.
quote:
a nechodej mi ty dve barvy (gif), ale to bude asi tim ze to poustim pres cgi a sem lama na linux
Ty gify musi byt ve stejnem adresari, jako ten skript, resp. vygenerovany HTML soubor.
Prave jsem releasnul novou verzi WeWiMo 0.0.4. Pridal jsem podporu pro Ad-Hoc rezim a zjednodusil nastaveni cesty k obrazkum pri pouziti jako weboveho skriptu.
Ode me z webu si muzete stahnout novou verzi 0.0.5, ktera uz nepotrebuje 2 GIF soubory pro zobrazeni sily signalu. Doporucuji vsem, kteri spousteji WeWiMo primo pres webovy server jako skript - uz neni treba rucne zadavat cestu k souborum s obrazky.
ahoj,
snažím se o něco podobného pod freebsd, v podstatě mi jde o trasformaci údajů do příjvětivější/grafičtější podoby. Výpis asociovaných klientů získaný přes wicontrol wi0 -l vypadá následovně:
muzete si stahnout novou verzi WeWiMo 0.0.8. Velke diky patri Vicovi a Sameleonovi, kteri prispeli k jejimu vzniku. Dale pak Woodymu za testovani kazdeho development buildu . Zde je seznam vylepseni oproti predchozi verzi:
1) V cronu a vystup presmerovat do souboru. Tzn. napr. kazdych 5 minut vygenerovat novou stranku. Staci zkopirovat skript wewimo do nejakeho adresare (napr. /usr/local/wewimo), zeditovat nastaveni na zacatku skriptu (pro WISP predevsim WISP_RUN=1) a do /etc/crontab pridat radek podobny tomuto:
To znamena, ze kazdych 5 minut se pod uzivatelem user1 (musi byt v systemu vytvoren) spusti skript /usr/local/wewimo/wewimo a jeho vystup se presmeruje do /web/wewimo/index.html. Ted uz staci jenom par minut vyckat na vysledek .
2) CGI skript. Vyhoda takoveho reseni je zobrazeni aktualniho stavu sily signalu u jednotlivych klientu, v pripade casteho volani skriptu je zde ale nevyhoda v zatezovani serveru. Je treba zkopirovat skript wewimo do adresare, kde se mohou spoustet CGI skripty na web serveru (napr. /web/cgi-bin). zeditovat nastaveni na zacatku skriptu (pro CGI predevsim CGI_SCRIPT=1, pro WISP jeste navic WISP_RUN=1). Skript by se potom mel nachazet na adrese http://server/cgi-bin/wewimo .
Pokud by to nebylo z tohoto popisu jasne, rad to jeste doplnim .
Zmeny WeWiMa pro WISP vytvoril Vic, takze bude lepsi, kdyz se zeptas jeho na nejake konkretni veci, prip. nadhod dotaz ve WISP foru.
na web jsem umistil novou verzi WeWiMo 0.0.9. Zde je seznam vylepseni oproti predchozi verzi:
Pridan Woodyho patch pro zobrazovani jmen pocitacu v pripade, ze je hostname ve tvaru wlan0.if.jmeno.cloud.czf. Toto zobrazeni je nutne povolit zmenou parametru CZF_DNS
Pridan Vicuv patch pro zobrazeni poctu aktivnich a vsech klientu pripojenych k APcku
Pridana podpora pro barevne odliseni aktivnich klientu od pouze asociovanych klientu (viz. screenshot v prvnim postu a na homepage WeWiMa)
Vystup z WeWiMa by mel byt Valid HTML 4.0 Transitional
Originally posted by p.salek nezobrazuje mi ve wispu vic nez jednu kartu
mam netcs0 v adhocu
netcs1 v managed
zobrazi jen netcs1
pokud tam neni tak zobrazi netcs0
Snazili jsme se s p.salkem problem vyresit a zjistili jsme, ze problem je pravdepodobne v HostAPu pri pouziti ruznych ovladacu - PCI (hostap_pci) a PCMCIA (hostap_cs). V adresari /proc/net je pote vice stejnojmenych adresaru hostap. Zajimave je, ze Vic, ktery provozuje podobou konfiguraci s timto problemy nema. Chtel bych se proto zeptat, jestli nekdo z Vas pozoruje podobny problem?
k dispozici je nova verze WeWiMo 0.1.0. Podekovani za zaslani patchu a nametu na vylepseni patri Vicovi, Passimu a JBohacovi, za testovani pak Woodymu a phiLovi. Zde je seznam vylepseni a oprav v nove verzi:
Pridana moznost skryt klienty v master modu
Pridana moznost nezobrazovat nektere informace informace o pripojenych klientech
Pridana moznost zakazat pouzivani prikazu grep s parametrem -m (u nekterych starsich verzi grepu neni tato volba podporovana)
Opravena chyba pri resolvovani klientu v master modu v kombinaci se starsi verzi programu host
Opravena chyba pri zpracovani /proc/net/wireless v managed a ad-hoc modu v kernelu 2.4.23 a vyssim
Kanal, na kterem karta vysila, je nyni zjistovan pres iwconfig
Standartni cesta k iwconfig zmenena z /sbin na /usr/local/sbin
... plus nekolik dalsich drobnych oprav a vylepseni
hoj tak sem nahodil posledni wewimo jak cgi skript ve wispu a najede mi to akorat nemam tam ty statistik jenom wlan0 (unknow) neporadite mi ? ve wispu mam xi 626 1.5.6 hostapy od HWSOFTA....0.0.3
Originally posted by hanysek hoj tak sem nahodil posledni wewimo jak cgi skript ve wispu a najede mi to akorat nemam tam ty statistik jenom wlan0 (unknow) neporadite mi ? ve wispu mam xi 626 1.5.6 hostapy od HWSOFTA....0.0.3
HEELP....predchozi verze sem nezkousel...
Muzes to prosim popsat trochu podrobneji? Tzn. kolik mas WiFi karet v routeru, v jakych modech + nejlepe pridat screenshot toho, co se vygenerovalo.
no tak v routeru mam 1x Xi 626 v modu MASTER 7 kanal
a 2x realteky jeden do vnitrni site a jeden na GATE...
na 626tce
WISP + HOSTAP od Hwsofta 0.0.3 a firmware 1.5.6
tady je vypis jak mam nastaveny ten skript nic jineho sem nemenil
code:
# If you are running WeWiMo as CGI script change this value to 1
CGI_SCRIPT=1
# If you want to display uptime change this value to 1 (not yet fully implemeted
# it will show other information, too)
DISPLAY_UPTIME=1
# If you want to add automatic refresh change this value to seconds (0 = no refr
WWW_REFRESH=0
# If you want to add CZFree DNS add-on change this value to 1
CZF_DNS=0
# If you are using old version of grep which doesn't support grep -m, change thi
GREP_M=1
# If you are running WeWiMo in WISP (Linux distribution) change this value to 1
WISP_RUN=1
WISP_PATH_ETHERS="/etc/ethers"
WISP_HOSTNAME="suchanetap"
jo jeste tedka vyzkousim ten GREP_M prehodit uplne jsem na to zapomel...tak nevim