Nevite nekdo jestli, kdyz budu mit rozvadec plastovej na stozaru a v tom 3x HW AP D-link 900AP+ (je to jeden bod paterni site) jelo by mi to i v zimne napr. pri -15oC. Tay to HW sama trosku zahriva jestli to nestaci na udrzeni teploty v tom rozvadeci. Ma nekdo zkusenost?. Diky.
Zdravim,
trochu bych se bal te plastove skrine, zejmena po delsi dobe plasty krehnou, takze je potreba dobre vybrat material skrine. Dale je nutne aby skrin mela prislusne kryti (IPxx), aby ti tam nezatekalo a samozrejme radne provest veskerou kabelaz.
Co se tyka nizkych teplot, tam bych spis videl problem v kondezaci par. Rozhodne (alespon podle me) musi byt dole ve skrini otvor (aby to "dejchalo").
Spis nez nizkych teplot, bych se bal takovychto dnu jako jsou ted nebo byly v minulych tydnech - slunecni zar dokaze celou skrin i s obsahem silne zahrat, tak abys to neuvaril....(jeden znamy takhle uvaril elektroniku k otvirani vrat na parcelu) Reseni pak je dat na prislusne strany skrine "stinici" plech nebo podobne s mezerou cca 5mm od skrine a tim se podstatne snizi teplota.
diky za odpoved, ohledne plastu nemam strach, jsou to specialni skrinky pro venkovni pouziti, samozrejme jem vetrak pro takove teple dny, nechci akorat tam dat topeni kvuli spotrebe a nebezpeci pozaru.
Záleží pouze na typu skříně. měla by to být skřín s krytím IP65. s otvory budu odporovat, nejsou totiž vůbec třeba. instaloval jsem už několik krabic, není tam žádné větrání. na stožárech se navíc ta skřín uchladí prouděním vzduchu (větrem). pro zvýšení bezpečnosti ovšem doporučuji použít průchodky na vedení 220V, dále potom spojky s montáží do krabice pro připojení koaxiálních kabelů.
Chci se zeptat na praktickou zkusenost ne teoreticke pocty, udava se to tak v manualu ale treba trosku jinak to funguje ve skutecnosti. jedine praxe to ukaze, potrebuji spis radu od nekoho kdo se s tim problemem uz potykal.
Nic proti tesneni proti vlhkosti, ale neprehanejte to s tim - nejlepsi tesneni je poradna DIRA na odvod kondezatu. Nebot parotesne to nebude nikdy pokud to nezalejete cele do parafinu .
měl jsem samozřejmě ucpání otvorů přes které je tam vedena kabeláž a elektrika. IP65 je dostatečné krytí i pro tyto případy. Nejsou potřeba žádné otvory pro větrání nebo odvod kondenzace, protože uvnitř je navíc velmi malý objem vzduchu, takže tam toho moc nezkondenzuje. Za rok a půl provozu apček museli být tyto apčka restartované třikrát, nic tam nevyhořelo, nepřepálilo a rok a půl jsem to apčko neviděl.
Tady muzete videt, jak to delaji "profesionalove". Tento AP patri spolecnosti cassablanca. Pozn. Po otevreni ZA PRITOMNOSTI tecniku z teto firmy z krabic vychcalo asi pul litru vody )) Takze doporucuju... takhle NE!
Provozuji jiz rok DLink DWL900AP+ ve venkovnim prostredi, je pouze pod pristreskem zabaleny ve dvou igelitovych taskach a nesetkal jsem se s problemy. Teploty se v prubehu roku pohybovaly od -25 do +35 stupnu.
diky za typ, to jsem chtel vedet jestli teplota pod nulou nezabrání funkce AP, u me to bude krabice na stozaru a do toho UTP kabel a napajeni 5V akorat pro AP, 220V bych tam nedal kvuli bezpecnost. bude to zalohovany, tak že pojede to asi jeste 2 hod bez proudu.
rozhodne tam natahni 220V, tech 5 V je na dlouhe vedeni hrozne malo (pri 2 A), na konci 15m dvoulinky budes mit o 1 - 2 V mene, coz je kriticke, pac ty RISC procesory v AP vyzaduji minimalne 4.09 V
Venku to jde bez problemu, ap Dlink DWL-900 prezilo zimu a bezi i ted v lete. Takze bych v tom problem nevydel. Akorat to tam chce nechat zespoda nejakej pruduch aby se tam nesrazela voda a mohlo to dejchat.
Tot vse.