predevcirem jsem si chvili hral v bashi a v PHPku a napsal takovej mensi skriptik, kterej vygeneruje mapku pocitacu a zobrazi jejich dostupnost. Umistil jsem to na web:
Mapu pocitacu je nutne predem nadefinovat v datovych souborech. Funkce skriptu pak spociva v tom, ze na jednotlive pocitace pingne a vygeneruje graf. Je tedy vhodne volat tento skript napr. z cron daemona kadych 5 minut. Prikladam screenshot s ukazkou vystupu:
Jediny problem, na ktery jsem narazil je rychlost (resp. pomalost) PHPka, kdyz se spousti z command line. Kdyz tak to testnete a poslete mi info, jak dlouho se to generovalo u vas.
Mozna by stalo za to, kdyby trasy mezi pocitaci bral ten skript napr. ze Zebry. Jeste o tom popremyslim.
vcera jsem to stahnul, nastavil a bomba, fakt skvela prace.
jenom me tak napadlo jestli by tam nesla dat moznost spoustet ten skript jenom na pozadavek. takovy tlacitko na strance pro refresh. preci jenom davat to do cronu se mi to moc nechce. je skoda aby se to kazdejch 5 minut spoustelo, kdyz to budu vyuzivat tak 2x za den...
nebo aspon maly popostrceni jak na to. treba bych to i zvladnul...
Originally posted by mrQv vcera jsem to stahnul, nastavil a bomba, fakt skvela prace.
jenom me tak napadlo jestli by tam nesla dat moznost spoustet ten skript jenom na pozadavek. takovy tlacitko na strance pro refresh. preci jenom davat to do cronu se mi to moc nechce. je skoda aby se to kazdejch 5 minut spoustelo, kdyz to budu vyuzivat tak 2x za den...
nebo aspon maly popostrceni jak na to. treba bych to i zvladnul...
Ted nevim, jestli to bylo mysleno na CaLStats, nebo Netmonitor od Yupieeho. Yupee to tam myslim ma uz nejak vyresene. V CaLStats to "resim" tim, ze vystup generuju na ramdisk (ten obrazek ma par kilobajtu). Je pravda, ze se tim stejne zbytecne zatezuje pocitac. Na Proseku to myslim resi generovanim obrazku v ruznych casovych prodlevach pres den a v noci.
Pokud me napadne nejake rozumne reseni, jak odstranit zbytecne generovani vystupu, tak ho do CaLStats pridam.
Myslim, ze by to slo vyresit tak, ze v pripade requestu by se do souboru zapsala nejaka hodnota a v cronu by se provadela kontrola takoveho souboru (treba kazdych 5 minut). V pripade, ze by kontrola nasla zaznam, spustilo by se generovani obrazku a hodnota v souboru by se smazala. Nevyhoda by byla v tom, ze by se na vygenerovani muselo chvilku pockat.
Dalsi moznost je vytvaret obrazek pri kazdem requestu primo pres PHP modul ve webserveru a v cronu provadet pouze kontrolu dostupnosti jednotlivyho stanic.
CaLStats se mi velice libi, ale byl jsem liny umistovat rucne vsechny pocitace, tak jsem si napsal skriptik na jejich automaticke umisteni podle stromove struktury - generovani konfiguraku pro CalStats.
Originally posted by santiago CaLStats se mi velice libi, ale byl jsem liny umistovat rucne vsechny pocitace, tak jsem si napsal skriptik na jejich automaticke umisteni podle stromove struktury - generovani konfiguraku pro CalStats.
Vypada to skvele! Chystal jsem se neco takoveho napsat, ale marne jsem premyslel o nejakem algoritmu na umistovani tech pocitacu.
Originally posted by santiago CaLStats se mi velice libi, ale byl jsem liny umistovat rucne vsechny pocitace, tak jsem si napsal skriptik na jejich automaticke umisteni podle stromove struktury - generovani konfiguraku pro CalStats.
Zvladne to jen jednoduchou (stromovou) topologii, nebo i neco slozitejsiho (kruh, vice zakleslych kruhu atd)?