CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree Fórum: Wireless Broadband Community CZFree.Net > Fórum > Software > Monitoring dostupnosti pocitacu
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Post Monitoring dostupnosti pocitacu Příspěvek č. 1 

Ahoj,

predevcirem jsem si chvili hral v bashi a v PHPku a napsal takovej mensi skriptik, kterej vygeneruje mapku pocitacu a zobrazi jejich dostupnost. Umistil jsem to na web:

http://www.mobilnews.cz/honza/en_pr...ux_calstats.php

Mapu pocitacu je nutne predem nadefinovat v datovych souborech. Funkce skriptu pak spociva v tom, ze na jednotlive pocitace pingne a vygeneruje graf. Je tedy vhodne volat tento skript napr. z cron daemona kadych 5 minut. Prikladam screenshot s ukazkou vystupu:



Jediny problem, na ktery jsem narazil je rychlost (resp. pomalost) PHPka, kdyz se spousti z command line. Kdyz tak to testnete a poslete mi info, jak dlouho se to generovalo u vas.

Mozna by stalo za to, kdyby trasy mezi pocitaci bral ten skript napr. ze Zebry. Jeste o tom popremyslim.

Pokud mate nejaky namet na vylepseni, sem s nim.

Honza

Old Post 12.06.2003 v 14:01
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

NETMONITOR Příspěvek č. 2


Mam neco podobneho (akorat jsem si vyhral s grafikou)
je to tady:

http://snet.iba.cz/info/netmonitor.php

Nepoustim to cronem ale mam tam minutovej refresh.
Je to pomalejsi odezva ale zbytecne to netrapi server kdyz na to nikdo nekouka.

Kdyby se to nekomu libilo dejte vedet nacpu to nekam v zipu.

Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Naposledy upravil yupee 19.06.2003 v 14:51

Old Post 13.06.2003 v 08:22
yupee je offline Click Here to See the Profile for yupee Click here to Send yupee a Private Message Click Here to Email yupee Visit yupee's homepage! Find more posts by yupee Upravit/Smazat Příspěvek Odpovědět s Citací
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Příspěvek č. 3 

Tak jsem k tomu dneska dobastlil jeste dokumentaci s popisem instalace (je v archivu s programem). Kdo ma zajem, muze si stahnout aktualni verzi zde:

http://www.mobilnews.cz/honza/en_pr...ux_calstats.php

Honza

Old Post 19.06.2003 v 15:18
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
milanc
Member

Registrován: 27.12.2002
Příspěvků: 450

to se mi líbí Příspěvek č. 4 

2yupee: můžeš to někam umístit? Rád bych to prostudoval.

Milan

Old Post 19.06.2003 v 18:53
milanc je offline   Click Here to See the Profile for milanc   Find more posts by milanc   Click here to Send milanc a Private Message     Visit milanc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

Netmonitor Příspěvek č. 5 

Je to trochu jednoucelovy skript ale lze ho snadno predelat k obrazu svemu.
snet.iba.cz/info/netmonitor.zip
Jakekoli nejasnosti se pokusim vysvetlit.

Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Old Post 20.06.2003 v 18:04
yupee je offline   Click Here to See the Profile for yupee   Find more posts by yupee   Click here to Send yupee a Private Message   Click Here to Email yupee   Visit yupee's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrQv
Junior Member

Registrován: 26.05.2003
Příspěvků: 104

Příspěvek č. 6 

vcera jsem to stahnul, nastavil a bomba, fakt skvela prace.

jenom me tak napadlo jestli by tam nesla dat moznost spoustet ten skript jenom na pozadavek. takovy tlacitko na strance pro refresh. preci jenom davat to do cronu se mi to moc nechce. je skoda aby se to kazdejch 5 minut spoustelo, kdyz to budu vyuzivat tak 2x za den...

nebo aspon maly popostrceni jak na to. treba bych to i zvladnul...

Old Post 29.12.2003 v 14:32
mrQv je offline   Click Here to See the Profile for mrQv   Find more posts by mrQv   Click here to Send mrQv a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Příspěvek č. 7 

quote:
Originally posted by mrQv
vcera jsem to stahnul, nastavil a bomba, fakt skvela prace.

jenom me tak napadlo jestli by tam nesla dat moznost spoustet ten skript jenom na pozadavek. takovy tlacitko na strance pro refresh. preci jenom davat to do cronu se mi to moc nechce. je skoda aby se to kazdejch 5 minut spoustelo, kdyz to budu vyuzivat tak 2x za den...

nebo aspon maly popostrceni jak na to. treba bych to i zvladnul...


Ted nevim, jestli to bylo mysleno na CaLStats, nebo Netmonitor od Yupieeho. Yupee to tam myslim ma uz nejak vyresene. V CaLStats to "resim" tim, ze vystup generuju na ramdisk (ten obrazek ma par kilobajtu). Je pravda, ze se tim stejne zbytecne zatezuje pocitac. Na Proseku to myslim resi generovanim obrazku v ruznych casovych prodlevach pres den a v noci.

Pokud me napadne nejake rozumne reseni, jak odstranit zbytecne generovani vystupu, tak ho do CaLStats pridam.

Myslim, ze by to slo vyresit tak, ze v pripade requestu by se do souboru zapsala nejaka hodnota a v cronu by se provadela kontrola takoveho souboru (treba kazdych 5 minut). V pripade, ze by kontrola nasla zaznam, spustilo by se generovani obrazku a hodnota v souboru by se smazala. Nevyhoda by byla v tom, ze by se na vygenerovani muselo chvilku pockat.

Dalsi moznost je vytvaret obrazek pri kazdem requestu primo pres PHP modul ve webserveru a v cronu provadet pouze kontrolu dostupnosti jednotlivyho stanic.

Honza

__________________

Plnt @ Connected IRC #czfree.net, #czf | Blog | Homepage

Old Post 29.12.2003 v 14:59
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
yupee
Member

Registrován: 15.11.2002
Příspěvků: 454

Příspěvek č. 8 

U mne se to generuje v PHP jen na pozadani
tedy pri natazeni stranky.
Chvili to sice trva, ale zas to nezatezuje zbytecne server.

Bye Yupee

__________________

NOT connected node SklenikNET

Old Post 29.12.2003 v 17:41
yupee je offline   Click Here to See the Profile for yupee   Find more posts by yupee   Click here to Send yupee a Private Message   Click Here to Email yupee   Visit yupee's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
mrQv
Junior Member

Registrován: 26.05.2003
Příspěvků: 104

Příspěvek č. 9 

bylo to mysleno na CaLStats (i kdyz netmonitor je urcite taky super,ale preci jenom pro vetsi siite je CaLStats zlaty).

update: uz sem to vyresil. proste spoustim ten skript phpkem

Naposledy upravil mrQv 30.12.2003 v 11:18

Old Post 29.12.2003 v 19:37
mrQv je offline   Click Here to See the Profile for mrQv   Find more posts by mrQv   Click here to Send mrQv a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
santiago
Member
zastupce cloudu 10.110


Registrován: 12.10.2002
Příspěvků: 192

Příspěvek č. 10 

CaLStats se mi velice libi, ale byl jsem liny umistovat rucne vsechny pocitace, tak jsem si napsal skriptik na jejich automaticke umisteni podle stromove struktury - generovani konfiguraku pro CalStats.

Je to (vcetne screenshotu) na http://artax.karlin.mff.cuni.cz/~zajio1am/software/positioner

Old Post 30.12.2003 v 22:55
santiago je offline   Click Here to See the Profile for santiago   Find more posts by santiago   Click here to Send santiago a Private Message   Click Here to Email santiago   Visit santiago's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
santiago
Member
zastupce cloudu 10.110


Registrován: 12.10.2002
Příspěvků: 192

Příspěvek č. 11 

Bug v odkazu, spravne ma byt http://artax.karlin.mff.cuni.cz/~zajio1am/software/positioner

Old Post 30.12.2003 v 22:56
santiago je offline   Click Here to See the Profile for santiago   Find more posts by santiago   Click here to Send santiago a Private Message   Click Here to Email santiago   Visit santiago's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Příspěvek č. 12 

quote:
Originally posted by santiago
CaLStats se mi velice libi, ale byl jsem liny umistovat rucne vsechny pocitace, tak jsem si napsal skriptik na jejich automaticke umisteni podle stromove struktury - generovani konfiguraku pro CalStats.


Vypada to skvele! Chystal jsem se neco takoveho napsat, ale marne jsem premyslel o nejakem algoritmu na umistovani tech pocitacu.

Dik,
Honza

__________________

Plnt @ Connected IRC #czfree.net, #czf | Blog | Homepage

Old Post 30.12.2003 v 23:20
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5242

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 13 

quote:
Originally posted by santiago
CaLStats se mi velice libi, ale byl jsem liny umistovat rucne vsechny pocitace, tak jsem si napsal skriptik na jejich automaticke umisteni podle stromove struktury - generovani konfiguraku pro CalStats.

Zvladne to jen jednoduchou (stromovou) topologii, nebo i neco slozitejsiho (kruh, vice zakleslych kruhu atd)?

Old Post 01.01.2004 v 12:19
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
santiago
Member
zastupce cloudu 10.110


Registrován: 12.10.2002
Příspěvků: 192

Příspěvek č. 14 

jen stromovou topologii

Old Post 01.01.2004 v 12:26
santiago je offline   Click Here to See the Profile for santiago   Find more posts by santiago   Click here to Send santiago a Private Message   Click Here to Email santiago   Visit santiago's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
SiTH-
Newbie

Registrován: 24.05.2003
Příspěvků: 62

Příspěvek č. 15 

Cim to??

<b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagecreate() in <b>/var/www/html/stats/calstats.php</b> on line <b>293</b><br />

Old Post 26.01.2004 v 08:32
SiTH- je offline   Click Here to See the Profile for SiTH-   Find more posts by SiTH-   Click here to Send SiTH- a Private Message   Click Here to Email SiTH-   Visit SiTH-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Plnt
HonzaK

Registrován: 04.06.2002
Příspěvků: 804

Team Member: MOD

Příspěvek č. 16 

quote:
Originally posted by SiTH-
Cim to??

<b>Fatal error</b>: Call to undefined function: imagecreate() in <b>/var/www/html/stats/calstats.php</b> on line <b>293</b><br />


Na jake ti to bezi distribuci? Chybi pravdepodobne GD knihovna do PHPka. Pokud mas debian, jeji pritomnost zjistis takhle:

code:
sonic:~# dpkg -l|grep php|grep gd ii php4-gd 4.1.2-6woody3 GD module for php4

Instalaci provedes takhle:
code:
apt-get install php4-gd


Honza

__________________

Plnt @ Connected IRC #czfree.net, #czf | Blog | Homepage

Old Post 26.01.2004 v 12:02
Plnt je offline   Click Here to See the Profile for Plnt   Find more posts by Plnt   Click here to Send Plnt a Private Message   Click Here to Email Plnt   Visit Plnt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:26.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMVI CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: nfx.cz