Je nejaky duvod proc by nemela fungovat ronja v provedeni
TP=>trafo=>3486=>zesileni=>LED
RXinterface=>TTL=>3487=>trafo=>TP
Bez jakekoliv pridavne logiky (gneratoru a prepinacu), za predpokladu ze vsechny prvky v retezci jsou dostatecne rychle a sladene a ze mam rozchozenej kvalitni optickej spoj a nepotrebuji zadnou diagnostiku ani signalizaci.
Takze by odpadnul ten 1MHz generator na vysilaci strane obvod pro odstraneni tohodle signalu na prijimaci strane a v Highlanderovo TP verzi i ten generator link pulzu, protoze ty by se prenaseli v "originale"
Teoreticky by jedinej rozdil oproti kabelovymu spoji mnel bejt ve vetsim spozdeni.
Ale predpokladam ze je neco co, co nevim a kvuli cemu tam vsechny tyto obvody jsou. Proto prosim jestli by jste mi to nekdo mohl bjasnit.
dik
Presne takhle, az na tu 3486, co nevim co je, to pry beha nejakymu cloveku s 20mW laserem na 1km 100Mb Full duplex. Proste tu laserLED moduluje primo tim tp signalem, samozrejmne s nejakym driverem ci co
13.02.2003 v 11:53
Alex
Formerly known as Frogale zastupce cloudu 10.38
Je to ve starých 10Mb sí?ovkách.
je to zapojený těsně u TP konektoru.
Takže je třeba okouknout, který nohy kam vedou a případně někde stahnout datasheet a podle toho zapojit.
Neni to jen trafo, ale je v tom i low pass filtr kterej ořezává od 15MHz výše.
Důležitý u toho TP trafa je, že to trafo musí mít převod v obou směrech 1:1.
To je to který jsem použil já je FBC 16D001.
Existujou i trafa, který mají jeden směr 2:1. Takže je potřeba změnit ty 50 ohm odpory na 100ohm odpory.
To TP interface má jednu nevýhodu,....
Zatim neni schopný běžet full duplex mezi switchema.
Nastaví to half duplex a poběží to.
Mezi dvěma sí?ovkama to jede full duplex ale musí se ty sí?ovky do toho režimu ručně přepnout,..
Spojení switch = sí?ovka musí bejt sí?ovka nastavená half duplex.
Spatřuju v tomhle interfacu dost podstatnou výhodu hlavně pro mně, když mam windoze na kterých donutit AUI na kartě aby jelo fullDX je téměř nemožný.
A AUI half duplex nemůže fungovat, protože AUI interface nemá ošetřen kolizní pár na AUI.
05.03.2003 v 22:28
Alex
Mrkni na schema, jedine co poterbujes je dosadit spravnou soucastku za obvod oznaceny IC5-Filtr, tam prijde to trafko ze sitovky co jsme vyse porbirali.....
06.03.2003 v 15:47
Alex
OK dobre to jsem chtel vedet... da se to trafko sehnat i nekde jinde? Rasit kvuli tomu dve sitovky je skoda ne?
A nebylo tech filtru v tom TP nejak vic? Prisel mi ted plosnak z Valasskeho Mezirici a kdyz jsem jim to predtim zadaval, tak jich tam bylo mam dojem vic...
Chtel bych se zeptat, z jakych sitovek lze pouzit trafo(FILTR) do TP inteface k Ronje. Dejte treba oznaceni sitovky, pripadne i trafa, ktere jste pouzili nebo vite, ze ho lze pouzit. Pokud nekdo muzete zmerit (ja bohuzel ne :-( ) jina trafa na starsich sitovkach, tak jestli najdete cas ...
Pokud se musi pouzit jiny odpory, popiste jaky.
Myslim, ze to pomuze dost lidem se stavbou TP interface.
Tady se zabyvate 10Mb TP ethernetem. Trafo ma u TP dve funkce:
Galvanicke oddeleni TP kabelu od vysilacich a prijimacich obvodu.
A hlavne filtaci VF signalu kvuli EMI. Bohuzel na filtraci trafo samo nestaci a je potreba pred nej dat dalsi filtrovaci obvody pro zmenseni nabeznych a sestupnych hran signalu. Aby nebyli potreba dalsi obvody musi Ronja (nebo jine zarizeni) prenaset pasmo od DC(stovky kHz) az po priblizne 9MHz.
Generator je potreba kvuli zamerovani aby jste na prijimaci meli konstatni uroven signalu.