CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Praha 4 > Praha 12 - Modřany, Komořany a okolí
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Ondrej.Tesar
Junior Member

Registrován: 12.04.2002
Příspěvků: 256

Post Příspěvek č. 1 

Současná situace v oblasti Praha 12 - Modřany, Komořany, Kamýk

V průběhu času se na fóru objevilo mnoho threadů, které se týkali oblasti Modřan a Komořan. Vzhledem k cela nepřehledné situaci - zejména pro nováčky v Czfree - jsem tyto thready sloučil dohromady, aby nebylo pochyb, kde hledat.

Pokud neděláte referát o historii Czfree v Modřanech doporučuji přeskočit počáteční příspěvky minimálně až na ty z roku 2003.

Aktuální stav v Modřanech a Komořanech 17.září 2003:
V oblasti je celkem 6 APček(MAP01, MAP02, bluehillz, Orion, Caha, nax), které pokrývají v podstatě celé Modřany i Komořany.

Update stavu k 20.4.2004
Počet členů a APček postupně narůstá. Informace na webu Praha12.net nebo se stavte na ircnetu / #praha12.net

Update stavu k 29.5.2004
Vývoj postupuje. APček už je hromada. Většinu z nich zašti?uje nově založené sdružení Praha12.net.
Kontakty jsou na webu nebo se můžete ptát zde, případně na irc(IRCnet, #praha12.net)
Oblast je připojena do sítě Czfree(přes Slivenec, druhý spoj přes Libuš se chystá).
V síti jsou k dispozici internetové gatewaye.

Update stavu k 8.9.2005
V celé oblasti je možné se připojit do sítě CZFree prostřednictví Praha12.net, v některých místech i skrz sí? MNT.cz, obě fungují v rámci 10.27.-rozsahů a jsou propeerované dohromady.

Update stavu k 21.7.2006
Rozvoj vedele pokračuje. Aktuálně máme 17 APček, 32x 5Ghz spojů, 24x 2.4Ghz spoj, 20x 2.4Ghz sektorů a nějaký ty ethernety.
Peerujem se Slivencem, Barandovem, MNT, Jižňákem,Budějovickou. Před nahozením je spoj na Radotín, Krč, ehamnet, snad i tocnet


Pokud máte zájem o připojení v této oblasti je TENTO thread ten správný.

ptak
node bluehillz
(zapsáno do Přispěvku Ondřeje)

----- původní příspěvek Ondřeje Tesaře ----------------
Ahoj,
chci se zeptat, jestli uz treba neco nebezi v Modranech. Mam moznost dat Wawelan na panelak. Nevim vsak az kam je videt. Mozna, ze by sel i ten Barrandov.
Intrenetove pripojeni nemam, ale chtel bych ho timto zpusobem ziskat.
Ondra

Naposledy upravil ptak 21.07.2006 v 14:23

Old Post 12.04.2002 v 08:24
Ondrej.Tesar je offline   Click Here to See the Profile for Ondrej.Tesar   Find more posts by Ondrej.Tesar   Click here to Send Ondrej.Tesar a Private Message   Click Here to Email Ondrej.Tesar   Visit Ondrej.Tesar's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Node #1

Registrován: 21.12.2000
Příspěvků: 373

Příspěvek č. 2 

Zdravím, další člen z modřan, to je dobré .
Napiš prosím, kde přesně seš, a jakou máš viditelnost. Myslím, že na ten Barrandov bys měl vidět celkem s přehledem, můžeme domluvit nějakou větší akci, aby se nás konečně spojilo více dohromady. Mám teď rozjednáno nějaké připojení na zeleném pruhu, takže v případě, že to vyjde, můžeme se propojit i s barrandovem i tebou. Napiš prosím, jaké máš též finanční možnosti, co se týče hardware na mikrovlnný spoj, a též požadavky na rychlost do internetu a v neposlední řadě možnost měsíčních příspěvků (nejideálnější je, když se v domě připojí i další lidi a složí se). Budu se těšit na informace.

Old Post 12.04.2002 v 14:47
Deu je offline   Click Here to See the Profile for Deu   Find more posts by Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Click Here to Email Deu   Visit Deu's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ondrej.Tesar
Junior Member

Registrován: 12.04.2002
Příspěvků: 256

Modrany Příspěvek č. 3 

Presne bydlim Jordana Jovkova. Viditelnot by mela byt tak na Libus a na Barrandov. Internet nemam, ale muzu mit po kabelovce, ale 900Kc za mesic mi prijde hodne. Takze od teto site bych ocekaval internet klidne pomaly, ale levny. Pokud by to fungovalo alespon trochu spolehlive, tak bych byl ochotny prispivat tak 200-300Kc
Jsem ochotny si koupit nejakou tu mikrovlnku, ty do PCMCIA jsou myslim okolo 4000Kc, nebo ne?
Dalsi lidi v dome asi nebudou, protoze kdyby nekdo u nas chtel internet, tak si ho poridi po te kabelovce, coz je asi spolehlivejsi. A takovi nadseni bastliri a kutilove tu moc nejsou.
Ondra



quote:
Původní příspěvek od Deu
Zdravím, další člen z modřan, to je dobré .
Napiš prosím, kde přesně seš, a jakou máš viditelnost. Myslím, že na ten Barrandov bys měl vidět celkem s přehledem, můžeme domluvit nějakou větší akci, aby se nás konečně spojilo více dohromady. Mám teď rozjednáno nějaké připojení na zeleném pruhu, takže v případě, že to vyjde, můžeme se propojit i s barrandovem i tebou. Napiš prosím, jaké máš též finanční možnosti, co se týče hardware na mikrovlnný spoj, a též požadavky na rychlost do internetu a v neposlední řadě možnost měsíčních příspěvků (nejideálnější je, když se v domě připojí i další lidi a složí se). Budu se těšit na informace.

Old Post 16.04.2002 v 11:19
Ondrej.Tesar je offline   Click Here to See the Profile for Ondrej.Tesar   Find more posts by Ondrej.Tesar   Click here to Send Ondrej.Tesar a Private Message   Click Here to Email Ondrej.Tesar   Visit Ondrej.Tesar's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Node #1

Registrován: 21.12.2000
Příspěvků: 373

Příspěvek č. 4 

Kabelovce se těžce konkuruje. Každopádně má dobré ceny za docela dobrou linku, s tvými možnostmi nevidím problém v tom, abys případně poskytoval ostatním konektivitu do sítě UPC, tak tě může připojení vyjít úplně zdarma. Například lidé z Barrandova by měli zájem - zkus se pozeptat tady. Jinak co se týče cen CZFree, bod Anděl bude v brzké době poskytovat 32kbps zdarma + další rychlosti za poplatek.
K mikrovlnnému hardware, komplet PCMCIA karta, redukce do PCI, antena a kabel vyjde plus minus na 10k, i tady je možná domluva a složení se s ostatními, když budou mít konkrétní zájem na vybudování linky.

Old Post 16.04.2002 v 16:32
Deu je offline   Click Here to See the Profile for Deu   Find more posts by Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Click Here to Email Deu   Visit Deu's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuckyLuk
Newbie

Registrován: 03.05.2002
Příspěvků: 47

Tesak z Planiny je na NETU !!!! Příspěvek č. 5 

to OT: Cau, Ondro dlouho sme se nikde nevideli - BTW v ramci projektu jak vidis moznost Modrany <> Pisnice ???????

__________________

LukaSoft computer services

Old Post 03.05.2002 v 21:21
LuckyLuk je offline   Click Here to See the Profile for LuckyLuk   Find more posts by LuckyLuk   Click here to Send LuckyLuk a Private Message   Click Here to Email LuckyLuk   Visit LuckyLuk's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ondrej.Tesar
Junior Member

Registrován: 12.04.2002
Příspěvků: 256

Re: Tesak z Planiny je na NETU !!!! Příspěvek č. 6 

Tak jsem se byl podivat na panelaku, a neni to co bych si predstavoval. V primem vyhledu na Barrandov mi stini jeden panelak u nas.
TO ALL: Potreboval bych nekoho jako prevadec do Modran, kdo by mel lepsi vyhled na ten Barrandov.
TO LuckyLuk: Abychom se spojili na primo, to asi nepujde. Potrebovali bychom nekoho na Libusi, tam nad tou meterologickou stanici.

Dale uvadim, ze jsem ochotny a schopny bastlit a mam v tom nejake zkusenosti, takze bych snad byl schopen ubastlit nejake ty laser linky.
Zato mam problemy se sitarinou, nedari se mi zasitovat ani vlastni pocitace doma.
Ondra

quote:
Původní příspěvek od LuckyLuk
to OT: Cau, Ondro dlouho sme se nikde nevideli - BTW v ramci projektu jak vidis moznost Modrany <> Pisnice ???????

Old Post 06.05.2002 v 16:47
Ondrej.Tesar je offline   Click Here to See the Profile for Ondrej.Tesar   Find more posts by Ondrej.Tesar   Click here to Send Ondrej.Tesar a Private Message   Click Here to Email Ondrej.Tesar   Visit Ondrej.Tesar's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
guli
BSD Guru

Registrován: 15.05.2002
Příspěvků: 93

Team Member: MOD

User is Mapper

Modranska skola Příspěvek č. 7 

Ahoj, je nejaka realna moznost videt na nekoho na sidlisti?
bydlim dole u zastavky Modranska skola - Prevoznicka ul.
Dik.

Old Post 15.05.2002 v 01:06
guli je offline   Click Here to See the Profile for guli   Find more posts by guli   Click here to Send guli a Private Message   Click Here to Email guli   Visit guli's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ondrej.Tesar
Junior Member

Registrován: 12.04.2002
Příspěvků: 256

Re: Modranska skola Příspěvek č. 8 

To chce vyzkouset... Jak vysoko bydlis? Vidis na polikliniku Modrany? Nebo jeste lepe pres ni?
Muzes prijit ve ctvrtek do te hospody, jak se pise v sekci "Klubovna"?
Ahoj Ondra

quote:
Původní příspěvek od mik
Ahoj, je nejaka realna moznost videt na nekoho na sidlisti?
bydlim dole u zastavky Modranska skola - Prevoznicka ul.
Dik.

Old Post 15.05.2002 v 11:35
Ondrej.Tesar je offline   Click Here to See the Profile for Ondrej.Tesar   Find more posts by Ondrej.Tesar   Click here to Send Ondrej.Tesar a Private Message   Click Here to Email Ondrej.Tesar   Visit Ondrej.Tesar's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
phru8648
SIP guru

Registrován: 21.05.2002
Příspěvků: 16

Příspěvek č. 9 


Ahoj,

měl bych zájem připojit se k síti. Bohužel toho od nás moc nevidím. Prakticky vidím jen na ulice Nad Belárií a Zátišská, možná i Rytířova.

Je už vůbec na jihu Prahy někdo připojený? Z konference mám pocit, že je tu spousta lidí, kteří na sebe moc nevidí a nikdo z nich není na inetu.

Bude se konat nějaké setkání pro jih Prahy?

Možná bych měl možnost zařídit připojení na Pasnet, který je přiveden do Českého hydrometeorologického ústavu v Komořanech. Vidí na něj někdo?

Díky, Petr


Old Post 26.05.2002 v 21:08
phru8648 je offline   Click Here to See the Profile for phru8648   Find more posts by phru8648   Click here to Send phru8648 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ondrej.Tesar
Junior Member

Registrován: 12.04.2002
Příspěvků: 256

Příspěvek č. 10 

Tak to mas spravny pocit. Modrany jsou zatim dost roztrouseny. Kdyz tady prolezes forum, tak zjistis, ze nejblize tobe je nejaky clovek u Modranske skoly, ale ten se mi neozval, kdyz jsem se ho ptal kam do Modran vidi. (Jestli nahodou nevidi az ke me)
Tak ho take zkus kontaktovat.
Napis prosim alespon ulici, ve ktere bydlis. No a hlavne agituj mezi lidma, at je nas vic.
A take pokud mozno zacni stavet Ronju, at je se cim spojovat. :-)
Ja uz na ni pracuji.

Co se tyce spojeni na Libus, tak bych potreboval jeste jednoho cloveka cestou.
Jeste se chci zeptat: jak vidim, tak znas nekoho na Libusi u meterologu. Myslis, ze by nam dovolili dat jednu Ronju k nim na vez? Docela by to zvedlo pokryti.

Ondra

Old Post 27.05.2002 v 18:21
Ondrej.Tesar je offline   Click Here to See the Profile for Ondrej.Tesar   Find more posts by Ondrej.Tesar   Click here to Send Ondrej.Tesar a Private Message   Click Here to Email Ondrej.Tesar   Visit Ondrej.Tesar's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
phru8648
SIP guru

Registrován: 21.05.2002
Příspěvků: 16

Příspěvek č. 11 

Bydlím v ulici K Zátiší.

Všimnul jsem si, že se v konferenci často objevují zeměpisné souřadnice, ale nevím jak je mám bez GPS zjistit.

S Ronjou samozřejmě počítám, ale zatím nějak nevím na koho bych ji namířil :(

Mám kamaráda jehož kamarád dělal v ČHMÚ něco jako správce sítě. Ještě jsem s ním nemluvil, takže lze mluvit pouze o nenulové pravděpodobnosti úpěchu. Za pokus to ovšem stojí.

Petr

Old Post 28.05.2002 v 19:19
phru8648 je offline   Click Here to See the Profile for phru8648   Find more posts by phru8648   Click here to Send phru8648 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
minos
Newbie

Registrován: 22.04.2002
Příspěvků: 95

Příspěvek č. 12 

Pokud mi posles adresu, tak ti poslu souradnice. Jde to ale take zjistit na serveru mapy.atlas.cz. Vybrat mapu Prahy,
stisknout "hledej", napsat nazev ulice, "hledej", najit svoji pozici na mape a pouzit volbu "oznacit". Souradnice
jsou pak nalevo ve trech souradnych systemech.

Z prispevku, ve kterych je uvedena adresa vcetne cisla domu
pomoci databaze adresnich bodu cele Prahy zacinam delat datovou vrstvu v GIS ArcView pro budouci plnovani site a postorovou evidenci uzlu. Adresy lze samozrejme posilat
i privatne mailem.

Old Post 28.05.2002 v 20:06
minos je offline   Click Here to See the Profile for minos   Find more posts by minos   Click here to Send minos a Private Message   Click Here to Email minos   Visit minos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
phru8648
SIP guru

Registrován: 21.05.2002
Příspěvků: 16

Příspěvek č. 13 

Je to K Zátiší 1, souřadnice jsou:
50,01,05.86; 14,24,42.62

Díky

Old Post 28.05.2002 v 21:21
phru8648 je offline   Click Here to See the Profile for phru8648   Find more posts by phru8648   Click here to Send phru8648 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
minos
Newbie

Registrován: 22.04.2002
Příspěvků: 95

Příspěvek č. 14 

Mam dalsiho zajemce, Kutilova 4 - Modrany, v dohledne dobe tam bude bydlet, takze ma predbezny zajem.

Old Post 29.05.2002 v 14:18
minos je offline   Click Here to See the Profile for minos   Find more posts by minos   Click here to Send minos a Private Message   Click Here to Email minos   Visit minos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
phru8648
SIP guru

Registrován: 21.05.2002
Příspěvků: 16

Mateřská Škola Příspěvek č. 15 

dneska jsem se šel zeptat do jedné z mála budov, které od sebe z údolí vidím, jestli by nechtěli na střechu nějaké to pojítko. Jde o mateřskou školu, mluvil jsem s ředitelkou, a ta se tvářila, že by jí to nevadilo. Jen se prý ještě musím domluvit s místním úřadem, protože on je majitel a správce budovy. Ve školce mají počítač s modemem, takže by to bylo výhodné i pro ně.

Možná že střecha školky je vidět z Kutilovy. Souřadnice školky: 50,00,52.96; 14,24,31.99.

Petr

Old Post 29.05.2002 v 16:25
phru8648 je offline   Click Here to See the Profile for phru8648   Find more posts by phru8648   Click here to Send phru8648 a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dl-pa
Newbie

Registrován: 31.05.2002
Příspěvků: 3

Příspěvek č. 16 

Ahoj Ondro , jaxe mas ? To je docela ok , ze se potkavame tady )
Rozjed to v Modranech , ja si vezmu na starost Mecholupy a Haje )

Honza (S4)

Old Post 01.06.2002 v 16:24
dl-pa je offline   Click Here to See the Profile for dl-pa   Find more posts by dl-pa   Click here to Send dl-pa a Private Message   Click Here to Email dl-pa     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:13.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz