Jsem začátečník a chci se zeptat přes jaký konektor se připojuje kabel do sířovky např XI626 je všude psáno Všude je psáno SMA ale ty jsou dost drahé četl jsem něco o konektorech typu N prosím někoho o objasnění tohoto tématu. Díky
XI626 se pripojuje pres konektor RSMA (reverzni SMA), ktery je jeste drazsi nez standardni SMA. Tenhle konektor budes urcite potrebovat. Konektory typu N se pouzivaji na vetsine anten, takze to znamena ze pro pripojeni musis mit kabel kde na jedne strane je RSMA a na druhe strane N (samec / samice - zavisi na konektoru u anteny). Konektory RSMA co jsou bezne k dispozici jsou na kabel do 6mm takze pokud mas nejakou vetsi vzdalenost k antene kde budes muset pouzit silnejsi kabel na ktery das N konektory a pak redukci RSMA-N (kousek slabeho kabelu s konektory (pigtail))
quote:
Originally posted by zodiak Jsem začátečník a chci se zeptat přes jaký konektor se připojuje kabel do sířovky např XI626 je všude psáno Všude je psáno SMA ale ty jsou dost drahé četl jsem něco o konektorech typu N prosím někoho o objasnění tohoto tématu. Díky
Misto draheho RSMA (140 Kc) jde koupit (www.rasel.cz) SMA samce a samici (37+45Kc) a prohodit dutinku s cudlikem a mas RSMA a jeden konektor navic (je ti asi k nicemu - ja ho pouzil k pripojeni 1dB antenky na kabel misto vsesmerovky).
Nazdarek.
Kdyz uz tu o tom mluvite, tak bych se zkusil zeptat, jestli existuji neco jako prodluzovaci kabely s RSMA konektorama na konci.
Mam kartu TEW 303 a ta ma pendrek na RSMA konektoru. Chtel bych dat pocitac pod stul a kabelem vytahnout pendrek k oknu. Ted mam pocitac na stole na krabici, coz neni idealni.
Dik za napady.
Libor
Neni lepsi z hlediska utlumu a ceny na ten SMA konektor pripajet jen malej kousek tenkyho kabelu a ten pak na ten slusty pripajet? Dobre udelanej pajenej spoj by mel mit mensi utlum nez 2 N konektory, ne?