CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Strojovna > Softwareovej AP
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
root
Team Leader
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 09.05.2002
Příspěvků: 312

Team Member: MOD

Lightbulb Příspěvek č. 1 

Nutne shanim pcmcia kartu z-com XI-325h. Vektor ji nabizi za 4 445 Kč vcetne DPH. Eventuelne beru nejakou jinou se stejnymi ci lepsimi vlastnostmi. Kde se da vsude sehnat ?

A proc to ?

Pod linux pro ni existuje driver plne emulujici AP. Melo by to snizit kolize oproti Ad-Hoc modu a umoznit roaming. Pak ma taky 200mW visilaci vykon (normal je tak 50) a dva konektory na externi antenu . Pokud mate nekdo negativni zkusenosti, tak me rychle zarazte.

Old Post 25.06.2002 v 21:59
root je offline   Click Here to See the Profile for root   Find more posts by root   Click here to Send root a Private Message   Click Here to Email root     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 2 

Z-COM maj prej spatnou citlivost.Chce to nejmin -82dB na 11Mbps.Lespi je -84,to ma ACROWAVE do PCI,ale do CR se nedovazej :-((

Old Post 25.06.2002 v 22:39
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jbohac
Team Leader

Registrován: 16.05.2002
Příspěvků: 329

umi se ta karta spojit si jinym AP a zaroven emulovat AP? Příspěvek č. 3 

ahoj,

Umi se ta karta zaroven spojit s jinym AP a pritom sama emulovat AP, nebo budou stejne na pristupovy bod potreba nejmene 2 karty (jedna na pripojeni ke stavajicimu AP a jedna jako AP pro pristup k novemu bodu)??

Kdyby stacila ta jedna karta, tak by to bylo fakt dobry!

Old Post 26.06.2002 v 00:09
jbohac je offline   Click Here to See the Profile for jbohac   Find more posts by jbohac     Click Here to Email jbohac   Visit jbohac's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
root
Team Leader
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 09.05.2002
Příspěvků: 312

Team Member: MOD

Příspěvek č. 4 

--> petrik
U tohohle z-comu se uvadi -83db, ale nevim pro jakou rychlost. Stejne se ale u AP deli vic lidi o tech 11Mb, tudiz staci mensi prenosovka a tim i mensi citlivost.

--> jbohac
myslim ,ze tohle neumi ani hw AP - ty jsou vetsinou pospojovany metalikou. Kazdopadne by melo jit v AP modu provozovat jednu vsesmerovku a jednu smerovku pro uplink nekomu dalsimu (ten uz ale pochopitelne nemuze jet v AP modu pro tenhle spoj). Jak to delaj ISP ? Taky maj jednu kartu/ap(metaliku) pro spoj na pater a jednu kartu/ap na vsesmerovku nebo ne ?

Old Post 26.06.2002 v 14:40
root je offline   Click Here to See the Profile for root   Find more posts by root   Click here to Send root a Private Message   Click Here to Email root     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
root
Team Leader
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 09.05.2002
Příspěvků: 312

Team Member: MOD

Exclamation Příspěvek č. 5 

Tak jsem se zacal shanet kde to koupit a vypada to nasledovne. Je to uplna novinka, takze teprve ted naskladnujou hlavni sklad pro evropu v Londyne. Levi hlasilo mesic az nevikolik. Atlantis to uz ma objednany a pokud na CR vyzbyde neco z prvni varky, tak mozna do 14 dnu.....

Pokud nekdo mate pristup treba k testovacim kouskum - pomozte s aspon jednim kouskem na otestovani.

Old Post 28.06.2002 v 13:46
root je offline   Click Here to See the Profile for root   Find more posts by root   Click here to Send root a Private Message   Click Here to Email root     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kuci
Newbie

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 50

Free Softwarovy AP ke stazeni Příspěvek č. 6 

Zajimava moznost pouziti softwaroveho AP, ke stazeni zdarma :-))

Sputnik Community Gateway 1.1

http://www.sputnik.com/products/?SP...3e42d8ecaa69a82

Old Post 23.07.2002 v 10:07
Kuci je offline   Click Here to See the Profile for Kuci   Find more posts by Kuci   Click here to Send Kuci a Private Message   Click Here to Email Kuci   Visit Kuci's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Deu
Node #1

Registrován: 21.12.2000
Příspěvků: 373

Příspěvek č. 7 

Kuci > jde o pouhou implementaci GNU projektu HostAP. CZFree.Net by se měla vydat touto cestou, stávající AP totiž nepodporují IPV6 ani multicasting. V současné době hledám dobrý zdroj PCI karet s Prism 2.5 chipsetem, co nám umožní rozběhnout velmi levné a přitom výkonné AP řešení. Výhodou je, že HostAP poskytuje zdrojové kódy, takže není problémem do driveru napsat funkci například na komunikaci dvou AP, jak se ptal jbohac

Old Post 24.07.2002 v 01:46
Deu je offline   Click Here to See the Profile for Deu   Find more posts by Deu   Click here to Send Deu a Private Message   Click Here to Email Deu   Visit Deu's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
root
Team Leader
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 09.05.2002
Příspěvků: 312

Team Member: MOD

Jeste ke sputniku Příspěvek č. 8 

Ve sputniku je zadratovano strasne moc veci poplatnych jejich systemu. Pro nase potreby by ho nekdo musel znacne upravit ...
Jak pise Deu - mnohem lepsi je pouzit HostAP a standartni linuxove nastroje. Jinak Host AP umi Prism 2 - 2,5 - 3, takze by mel fachtat na drtive vetsine Prism karet (namatkou Linksys, Z-com(ax)). Jen je potreba dat pozor na kvalitu (kompatibilitu, citlivost, vysilaci vykon a pod.).

[Edited by root on 24-07-2002 at 10:23 AM]

Old Post 24.07.2002 v 09:20
root je offline   Click Here to See the Profile for root   Find more posts by root   Click here to Send root a Private Message   Click Here to Email root     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kuci
Newbie

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 50

Příspěvek č. 9 

Zdravim

tak jsem si poridil Linksys WMP11 a mam s nim ponekud problemy. Nechodi pod WinXP ani pod Linuxem RH7.3. Pripojoval jsem se proti Orinocu AP-500 i proti PCMCIA Orinoco Gold v Ad-hoc modu. Karta se tvari ze posila nejake pakety (Tx), ale nic neprijima. AP treba vubec nenajde. Konfigurace jsem zkousel s kodovanim i bez nej, vysledek byl stejny.
Pod Linuxem jsem kartu zkonfiguroval jako AP porgramem hostAP (posledni z CVS, wireless extension v15, firmware S1.4.9), tvaril se ze je vse OK, ale opet neprijimal.
Docela me zarazi ze vubec nenajde AP.
Tak jsem se chtel zeptat jestli nekdo nema s touto kartou zkuzenosti, nez ji pujdu reklamovat, pripadne jestli by ji nekdo netestnul proti jinemu hardware.

Jirka

Old Post 14.08.2002 v 11:40
Kuci je offline   Click Here to See the Profile for Kuci   Find more posts by Kuci   Click here to Send Kuci a Private Message   Click Here to Email Kuci   Visit Kuci's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
root
Team Leader
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 09.05.2002
Příspěvků: 312

Team Member: MOD

Příspěvek č. 10 

quote:
Původní příspěvek od Kuci
Zdravim

tak jsem si poridil Linksys WMP11 a mam s nim ponekud problemy. Nechodi pod WinXP ani pod Linuxem RH7.3.


jinde to jde, nebo jsi to nezkousel ?

quote:

Pripojoval jsem se proti Orinocu AP-500 i proti PCMCIA Orinoco Gold v Ad-hoc modu. Karta se tvari ze posila nejake pakety (Tx), ale nic neprijima. AP treba vubec nenajde. Konfigurace jsem zkousel s kodovanim i bez nej, vysledek byl stejny.
Pod Linuxem jsem kartu zkonfiguroval jako AP porgramem hostAP (posledni z CVS, wireless extension v15, firmware S1.4.9), tvaril se ze je vse OK, ale opet neprijimal.
Docela me zarazi ze vubec nenajde AP.
[/B]


Jestli jsi kartu zprovoznil v AP modu, tak se nediv, ze se k jinemu AP nepripoji. Prima komunikace mezi AP nefunguje u hw AP. Jde to mezi HostAP, ale hw AP si s nima nepokeca. Zkus pouzit neAP ovladac a vyzkouset to treba v ad-hoc modu proti jine karte v ad-hoc modu.


quote:

Tak jsem se chtel zeptat jestli nekdo nema s touto kartou zkuzenosti, nez ji pujdu reklamovat, pripadne jestli by ji nekdo netestnul proti jinemu hardware.

Jirka [/B]


Zkusenosti s touhle kartou nemam, ale pokud to bude potreba, tak ji muzem testnout u mne.

Old Post 14.08.2002 v 12:21
root je offline   Click Here to See the Profile for root   Find more posts by root   Click here to Send root a Private Message   Click Here to Email root     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kuci
Newbie

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 50

Linksys Příspěvek č. 11 

Mozna jsem se spatne vyjadril.
Zkousene kombinace:

WMP11 na Win 2000, nastaven jako klient proti Ap-500 - nejede(nenajde ani AP)
WMP11 na Win2000, nastaven do Ad-hoc proti PCMCIA Orinoco v notebooku (Ad-hoc) - nejede
WMP11 na RH7.3, nastaven do Ad-hoc proti PCMCIA Orinoco v notebooku (Ad-hoc) - nejede
WMP11 na RH7.3, nastaven jako AP (hostAP posledni z CVS) proti PCMCIA Orinoco v notebooku (WinXP) -nejede
WMP11 na RH7.3, nastaven do Ad-hoc (wireless_tools.25.pre8, linux-wlan-ng-0.1.15-pre3) proti PCMCIA Orinoco v notebooku (WinXP) - nejede




Old Post 14.08.2002 v 13:41
Kuci je offline   Click Here to See the Profile for Kuci   Find more posts by Kuci   Click here to Send Kuci a Private Message   Click Here to Email Kuci   Visit Kuci's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
root
Team Leader
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 09.05.2002
Příspěvků: 312

Team Member: MOD

Thumbs down Příspěvek č. 12 

V tom pripade uz zbyva jen vyzkouset ji jinde a pripadne vyreklamovat . Jeste bych mozna zkusil postelovat firmware, ale to uz je jak masaz srdce po exhumaci....

Old Post 14.08.2002 v 13:57
root je offline   Click Here to See the Profile for root   Find more posts by root   Click here to Send root a Private Message   Click Here to Email root     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Kuci
Newbie

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 50

Unhappy Karta Příspěvek č. 13 

Bohuzel

zkousel jsem firmware 1.04.09, 1.04.02(obsahuje chybu a karta nejede jako AP), 1.01.00, 1.03.04, 1.03.06. :-((((

Old Post 14.08.2002 v 14:08
Kuci je offline   Click Here to See the Profile for Kuci   Find more posts by Kuci   Click here to Send Kuci a Private Message   Click Here to Email Kuci   Visit Kuci's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
jap
Member
zastupce cloudu 10.19


Registrován: 03.07.2002
Příspěvků: 125

Re: Karta Příspěvek č. 14 

quote:
Původní příspěvek od Kuci
Bohuzel

zkousel jsem firmware 1.04.09, 1.04.02(obsahuje chybu a karta nejede jako AP), 1.01.00, 1.03.04, 1.03.06. :-((((



Ahoj!

Jak jsi do karty dostal novejsi firmware? ja tam mam 1.4.2 a hostap s tim skutecne nejde.. Nemel bys novy firmware pro WMP11? Pokud ano, dej mi prosim vedet na jap@globe.cz

Dik

__________________

JAP

10.19.0.0/16
www.suchdol.net

Old Post 08.10.2002 v 09:15
jap je offline   Click Here to See the Profile for jap   Find more posts by jap   Click here to Send jap a Private Message   Click Here to Email jap   Visit jap's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 10:04.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz