Nutne shanim pcmcia kartu z-com XI-325h. Vektor ji nabizi za 4 445 Kč vcetne DPH. Eventuelne beru nejakou jinou se stejnymi ci lepsimi vlastnostmi. Kde se da vsude sehnat ?
A proc to ?
Pod linux pro ni existuje driver plne emulujici AP. Melo by to snizit kolize oproti Ad-Hoc modu a umoznit roaming. Pak ma taky 200mW visilaci vykon (normal je tak 50) a dva konektory na externi antenu . Pokud mate nekdo negativni zkusenosti, tak me rychle zarazte.
Umi se ta karta zaroven spojit s jinym AP a pritom sama emulovat AP, nebo budou stejne na pristupovy bod potreba nejmene 2 karty (jedna na pripojeni ke stavajicimu AP a jedna jako AP pro pristup k novemu bodu)??
Kdyby stacila ta jedna karta, tak by to bylo fakt dobry!
--> petrik
U tohohle z-comu se uvadi -83db, ale nevim pro jakou rychlost. Stejne se ale u AP deli vic lidi o tech 11Mb, tudiz staci mensi prenosovka a tim i mensi citlivost.
--> jbohac
myslim ,ze tohle neumi ani hw AP - ty jsou vetsinou pospojovany metalikou. Kazdopadne by melo jit v AP modu provozovat jednu vsesmerovku a jednu smerovku pro uplink nekomu dalsimu (ten uz ale pochopitelne nemuze jet v AP modu pro tenhle spoj). Jak to delaj ISP ? Taky maj jednu kartu/ap(metaliku) pro spoj na pater a jednu kartu/ap na vsesmerovku nebo ne ?
Tak jsem se zacal shanet kde to koupit a vypada to nasledovne. Je to uplna novinka, takze teprve ted naskladnujou hlavni sklad pro evropu v Londyne. Levi hlasilo mesic az nevikolik. Atlantis to uz ma objednany a pokud na CR vyzbyde neco z prvni varky, tak mozna do 14 dnu.....
Pokud nekdo mate pristup treba k testovacim kouskum - pomozte s aspon jednim kouskem na otestovani.
Kuci > jde o pouhou implementaci GNU projektu HostAP. CZFree.Net by se měla vydat touto cestou, stávající AP totiž nepodporují IPV6 ani multicasting. V současné době hledám dobrý zdroj PCI karet s Prism 2.5 chipsetem, co nám umožní rozběhnout velmi levné a přitom výkonné AP řešení. Výhodou je, že HostAP poskytuje zdrojové kódy, takže není problémem do driveru napsat funkci například na komunikaci dvou AP, jak se ptal jbohac
Ve sputniku je zadratovano strasne moc veci poplatnych jejich systemu. Pro nase potreby by ho nekdo musel znacne upravit ...
Jak pise Deu - mnohem lepsi je pouzit HostAP a standartni linuxove nastroje. Jinak Host AP umi Prism 2 - 2,5 - 3, takze by mel fachtat na drtive vetsine Prism karet (namatkou Linksys, Z-com(ax)). Jen je potreba dat pozor na kvalitu (kompatibilitu, citlivost, vysilaci vykon a pod.).
tak jsem si poridil Linksys WMP11 a mam s nim ponekud problemy. Nechodi pod WinXP ani pod Linuxem RH7.3. Pripojoval jsem se proti Orinocu AP-500 i proti PCMCIA Orinoco Gold v Ad-hoc modu. Karta se tvari ze posila nejake pakety (Tx), ale nic neprijima. AP treba vubec nenajde. Konfigurace jsem zkousel s kodovanim i bez nej, vysledek byl stejny.
Pod Linuxem jsem kartu zkonfiguroval jako AP porgramem hostAP (posledni z CVS, wireless extension v15, firmware S1.4.9), tvaril se ze je vse OK, ale opet neprijimal.
Docela me zarazi ze vubec nenajde AP.
Tak jsem se chtel zeptat jestli nekdo nema s touto kartou zkuzenosti, nez ji pujdu reklamovat, pripadne jestli by ji nekdo netestnul proti jinemu hardware.
tak jsem si poridil Linksys WMP11 a mam s nim ponekud problemy. Nechodi pod WinXP ani pod Linuxem RH7.3.
jinde to jde, nebo jsi to nezkousel ?
quote:
Pripojoval jsem se proti Orinocu AP-500 i proti PCMCIA Orinoco Gold v Ad-hoc modu. Karta se tvari ze posila nejake pakety (Tx), ale nic neprijima. AP treba vubec nenajde. Konfigurace jsem zkousel s kodovanim i bez nej, vysledek byl stejny.
Pod Linuxem jsem kartu zkonfiguroval jako AP porgramem hostAP (posledni z CVS, wireless extension v15, firmware S1.4.9), tvaril se ze je vse OK, ale opet neprijimal.
Docela me zarazi ze vubec nenajde AP.
[/B]
Jestli jsi kartu zprovoznil v AP modu, tak se nediv, ze se k jinemu AP nepripoji. Prima komunikace mezi AP nefunguje u hw AP. Jde to mezi HostAP, ale hw AP si s nima nepokeca. Zkus pouzit neAP ovladac a vyzkouset to treba v ad-hoc modu proti jine karte v ad-hoc modu.
quote:
Tak jsem se chtel zeptat jestli nekdo nema s touto kartou zkuzenosti, nez ji pujdu reklamovat, pripadne jestli by ji nekdo netestnul proti jinemu hardware.
Jirka [/B]
Zkusenosti s touhle kartou nemam, ale pokud to bude potreba, tak ji muzem testnout u mne.
Mozna jsem se spatne vyjadril.
Zkousene kombinace:
WMP11 na Win 2000, nastaven jako klient proti Ap-500 - nejede(nenajde ani AP)
WMP11 na Win2000, nastaven do Ad-hoc proti PCMCIA Orinoco v notebooku (Ad-hoc) - nejede
WMP11 na RH7.3, nastaven do Ad-hoc proti PCMCIA Orinoco v notebooku (Ad-hoc) - nejede
WMP11 na RH7.3, nastaven jako AP (hostAP posledni z CVS) proti PCMCIA Orinoco v notebooku (WinXP) -nejede
WMP11 na RH7.3, nastaven do Ad-hoc (wireless_tools.25.pre8, linux-wlan-ng-0.1.15-pre3) proti PCMCIA Orinoco v notebooku (WinXP) - nejede
V tom pripade uz zbyva jen vyzkouset ji jinde a pripadne vyreklamovat . Jeste bych mozna zkusil postelovat firmware, ale to uz je jak masaz srdce po exhumaci....
zkousel jsem firmware 1.04.09, 1.04.02(obsahuje chybu a karta nejede jako AP), 1.01.00, 1.03.04, 1.03.06. :-((((
Ahoj!
Jak jsi do karty dostal novejsi firmware? ja tam mam 1.4.2 a hostap s tim skutecne nejde.. Nemel bys novy firmware pro WMP11? Pokud ano, dej mi prosim vedet na jap@globe.cz