Zatim 0. jeden spoj v Lanskroune nenabehl po vypadku proudu, pomohl tvrdy restart. Mam naky zmeskany hovor z Mlade Boleslavi, ale asi zadna krec zkusili to jenom jednou.
Jedno AP (ještě starý oldchool WRT311) dostalo ránu od blesku (díra v ETH PHY IC). Tak jsme to hned nahradili RB532 (stejně to bylo v plánu). Víc starostí nadělaly výpadky elektriky, v okolí plzně ve spoustě vesniček nešel pár hodin proud. Naštěstí po obnovení dodávky vše naběhlo = jo není nad RB. Museli jsme dosměrovat jednu parabolu - otočil se celý stožár :-)
otocilo mi to antenu na baraku, takze mam nefunkcni spoj. vinu davam rodicum, kteri zmenili me plany anteniho "stozaru".
ronju jsme nemerili, ale snad ok. a jeden preves vypadal, ze z nej budou dva :( jinak (asi) ok. nevim o nicem.
ps: skvele pocasi na tahani a svarovani optiky. trochu (vic) jsem nechapal.
pps: plan jsme (krom casu) splnili na 120%
No mame otocenou parabolu na novym stozaru, akle to byla nase chyba, byla jen provizorne chycena. Vsesmer tam udelal par obratek, horsi byly spicky v elektrice a zasah blesku.
Nejzajimavejsi je, ze doslo k poskozeni RAID pole v serveru, ktery je v atomovem krytu za dvemi UPS. Kudy se to tam dostalo to netusim
Potom sousedum vitr sloupl strechu z baraku, ale to s freenetem moc spolecnyho nema.
Plechovka má lineární polarizaci
Je to spoj na 60 metrů, tam to jede i na pendreky, ale přece jen jsem to spojil dvěma plechovkama proti sobě a stáhnul výkon...