Zajímalo by mě zda má někdo praktické zkušenosti s kartou MikroTik R52 /v porovnání s CM9. Uvažuju o nasazení v RB532. Jeden ks jako spoj v 5G a druhý jako AP v 5G pásmu.. která karta bude lepší.... OS Mikrotik.
cau. o Cm 10 jsem uz neco cet..a fakt des a hruza,dikes za doporuceni jinak bych byl pak treba smutnej.Neco jako fcera..bavil jsem se po icq s jednim clovickem o routerbordu 153 a rek mi svoje skusenosti a taky raci ruce pric.Nakonec jsem zvolil Rb 532 + CM9 a to bude snat no problemus
Dneska jsem koupil R52 (protože CM9 neměli a nějak nestíhám a prostě jsem je vzít musel). Instalace a konfigurace v RB OK. Na stole spojeno 54Mbit, reálně 23Mbit. Jdu je dávat na 3,7km link s 2* PAR24Pro. Tak pak napíšu jak to dopadlo..
R52 je dobrá karta s dobrou citlivostí, podle mojich přibližných testů je citlivostí a výkonem srovnatelná s CM9.
Jediný bug na který jsem prozatím narazil je že neběhá v pasivních redukcích v některých starých deskách, např. nějaké iBX a s370 VIA, narozdíl od CM9 která běhá všude.
RB 153 je srot od vyroby, ale da sa to rozbehat stabilne. Prvy tyzden som si uzil, ale teraz 10 dni uptime (predtym tak 3 dni max).
Treba:
1) updatnut BIOS - 2.5
2) updatnut Mikrotik - 2.9.37 (neviem ako to beha s 2.9.38, pred 10 dnami este nebola)
3) vyhodit CM10 a dat CM9
Takto prezije dokocna (co mne je skor na smiech) flood medzi 2 ethernetmi (realne tak 20 Mbit max, wlan vtedy skoro vobec nechodi). Predtym sa to zosypalo do 1 minuty.
RB153 vidim ako idealnu hracku, inak sa to realne neda pouzit. Tych 5 ethernetov a 3 miniPCI to neutiahne, takze ostava mi este rozriesit hlavolam, ze aky zamer mal ten, co to navrhoval :-)))) Zatial som dosiel k 1, ze to navrhoval daky predajca/marketingovy manager.