Je normální, že je odezva výrazně závislá na data rate?
Posílal jsem dlouhé pingy delší dobu na bránu a zjistil jsem,
že třeba při data rate 1 Mb jsou průměrné odezvy až 5x delší
než při data rate 5,5 Mb, při kterém jsou nejlepší(u 2Mb a 11Mb asi 2x delsí). 5,5 Mb mě dost omezuje a potreboval bych používat 11, ale když to nastavím,
je to v praxi ještě pomalejší kvůli delším odezvám...
Je to porucha ovise nebo je to normální?
Jak tě může 5.5Mbit rate omezovat? U ovislinku 1120 jsem nezaznamenal prakticky žádnou změnu skutečné rychlosti při přepnutí mezi 11M a 5.5M módem (max. asi 430kB/s)
Tím neříkám, že mezi tím rozdíl není - doma na APčku v 5.5M módu mám trochu nižší pingy, než v 11M módu - asi kvůli zarušení, které se v 5.5M módu projeví trochu míň...
Jinak ty větší pingy v pomalejších módech může být způsobeno tím, že jakmile je linka zahlcená (protéká přes ni větší datový tok, než je její kapacita), tak pingy rapidně rostou - pingáš naprázdno, nebo přes tu linku něco teče?
no ovis treba pri skenovani ma pingy az stovky, obdobu to muze delat pri nizsim signalu (tyhle pingy sou zvyseny uz rovnou na ip ovise), samozrejme dal je to otazka wifi, kde kazda karta ci adapterek s nizsi rate muze mit horsi odezvy protoze pri auto rate je pokles na nizsi zpusobenej nizsim signalem a horsi ping pak tedy souvyssi se signalem