CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Zkušenosti a návody pro lokální bezdrátové řešení
123456
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
janus
Newbie

Registrován: 02.09.2002
Příspěvků: 4

Lightbulb Příspěvek č. 1 

__________________

Janus

Old Post 17.10.2002 v 17:16
janus je offline   Click Here to See the Profile for janus   Find more posts by janus   Click here to Send janus a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xmysak
Newbie

Registrován: 05.11.2002
Příspěvků: 1

par pripominek Příspěvek č. 2 

To s tim hubem myslis vazne? Myslim ze switch nevyjde dneska o moc draz a hub sebou nese DOST velka bezpecnostni rizika...
Myslim ze lepsi reseni je nakonfigurovat mezi temi body nejaky NAT, proxy, DNS atd... dle potreby, protoze pak klesne traffic mezi lokacemi, takze by to melo valit rychle i pri slabem signalu a lince. NB. pokud budou prez ten wireless bridge litaji vselijaky broadcasty a pakety podobneho razeni a o bezpecnosti nemluve...
btw. Zabyva se na tomto foru take nekdo problematikou bezpecnoti? V wireless resenich je to docela drsne omylane tema...

__________________

xMysak

Old Post 05.11.2002 v 11:38
xmysak je offline   Click Here to See the Profile for xmysak   Find more posts by xmysak   Click here to Send xmysak a Private Message   Click Here to Email xmysak     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

zabezpeceni 802.11 spoju, Re: par pripominek Příspěvek č. 3 

pokud chces cokoliv bezpecneho pres wifi, resil bych to crypto tunelem a dobre nastavenym netfilterem na obou koncich spojeni.

Bezpecne pripojit woknuzi klienty pres tu jejich implementaci VPN/IPsec nebo co to je, slysel jsem, ze to chodi, ale nezkousel.
A na AP filtrovat MAC adresy.

Rozhodne se nespolehat, ze bezpecnost nebo dokonce sifrovani zajisti 802.11 zarizeni samo. Nezajisti, ikdyz se tak bude tvarit.

__________________

Old Post 05.11.2002 v 13:12
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ladik
Newbie

Registrován: 05.09.2002
Příspěvků: 20

AP a kabel Příspěvek č. 4 

Old Post 05.11.2002 v 13:31
ladik je offline   Click Here to See the Profile for ladik   Find more posts by ladik   Click here to Send ladik a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
element
Junior Member

Registrován: 19.09.2002
Příspěvků: 215

Question Příspěvek č. 5 

Ty APčka se dají všechny nějak dobře konfigurovat ?? Myslím tím co se týče např. routování mezi dvěma sítěma propojenýma přes wifi link těmahle mašinkama.

2 xmysak : jestli myslis ze HUB je bezpecnostni riziko z hlediska sniffovani, tak neni problem sniffovat ani na switchi a to dokonce i kdyz nema monitorovaci port (ale je fakt ze pri peclivem zkoumani trafficu bys na to prisel, ze tam neco nesedi - otazka druha je to pak dokazat )

Old Post 05.11.2002 v 15:42
element je offline   Click Here to See the Profile for element   Find more posts by element   Click here to Send element a Private Message   Click Here to Email element   Visit element's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Fyzik
Team Leader

Registrován: 23.05.2002
Příspěvků: 1102

Příspěvek č. 6 

zdar

1) 75 ohm kabel - NEPOUZIVAT! pokud je to impedancne neprizpusobeny, signal se po kabelu mlati odrazama od koncu, tlumi se, proste na prd. Da se to trochu resit velmi presnym nastavenim delky kabelu, da se na to najit vzorecek.
Ale fakt to za ty trable nestoji! Jestli clovek utrati za metr kabelu 10 Kc nebo 40 Kc kdytz je to jednorazova investice, aby se pripravil ze to bude vytrhavat ze zdi a tahat znova ... mno .. kazdy sveho stesti destrujcem, ja bych do toho nesel.

2) kofigurace AP - levny Apcka jsou blby bridge, takze si tam moc nezaroutujes Ale jdou nastavit vsechny L2 zalezitosti, hlavne filtry na MAC adresy

Jsou snad i nejaky all-in-one, jako malej switchik s APckem a routerem, ale to je drahy a malo flexibilni pro potreby CZF.
To uz je lepsi udelat router z PC/Linux.


__________________

Old Post 05.11.2002 v 16:41
Fyzik je offline   Click Here to See the Profile for Fyzik   Find more posts by Fyzik   Click here to Send Fyzik a Private Message   Click Here to Email Fyzik   Visit Fyzik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ziik
Newbie

Registrován: 27.10.2002
Příspěvků: 25

Question Co bych mel koupit? Příspěvek č. 7 

Chtel bych se pripojit .
Zjistil jsem primou vyditelnost na AP(sektorovka vzdalena 730m).

Vypadalo by to nasledovne:
Pocitac v LAN (UTP)
Nejaka karta s regulaci vykonu (funkcni pod Linux i Win 98/ME).
Redukce z karty na N konektor.
Kabel k antene cca 5m.
N konektor.
Smerova antena (u okna, ne na strese).

Antena by casem byla nejake 19dB sito.

Problem je, ze nevim jakou kartu pouzit.
Karta Z-com XI-626 je sice "pekna" ale regulovat vykon pod Widlema moc nejde. :-(
A postavit metr od pocitace jinej pocitac s Linuxem je trochu blby.

Zaroven bych potreboval zjistit jak udelat aby ostatni z LAN take "videli" do czFree.
...
Zacinam mit pocit, ze to bez Linuxu nepujde.
...

Prosim poradte, dekuji.
ZiiK

Old Post 20.11.2002 v 12:38
Ziik je offline   Click Here to See the Profile for Ziik   Find more posts by Ziik   Click here to Send Ziik a Private Message   Click Here to Email Ziik   Visit Ziik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
duchman_zl
Newbie

Registrován: 08.11.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 8 

k tem kabelum: podle mne neni duvod pouzivat kabel za 40korun metr ktery se neda ohybat a diru je potreba vrtat zbijeckou a do zdi,protoze pri takovem prumeru by se ram okna rozpadl. Lepsi je pouzit 75ohm kabel ktery stoji 10korun metr,prumer 7mm se da perfektne ohybat a instalovat kdekoliv. Pokud je na konci stejny signal neni co resit

Old Post 24.11.2002 v 00:52
duchman_zl je offline   Click Here to See the Profile for duchman_zl   Find more posts by duchman_zl   Click here to Send duchman_zl a Private Message   Click Here to Email duchman_zl     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inzenyr
Senior Member

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 620

Příspěvek č. 9 

Naposledy upravil inzenyr 27.11.2002 v 08:59

Old Post 26.11.2002 v 09:23
inzenyr je offline   Click Here to See the Profile for inzenyr   Find more posts by inzenyr   Click here to Send inzenyr a Private Message     Visit inzenyr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 10 

Old Post 26.11.2002 v 19:15
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inzenyr
Senior Member

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 620

Příspěvek č. 11 

Naposledy upravil inzenyr 27.11.2002 v 09:13

Old Post 26.11.2002 v 19:24
inzenyr je offline   Click Here to See the Profile for inzenyr   Find more posts by inzenyr   Click here to Send inzenyr a Private Message     Visit inzenyr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
highlander
Senior Member

Registrován: 05.08.2002
Příspěvků: 898

Příspěvek č. 12 

Zapomněl jsem, dodat, že kdybych koupil tu kartu orrinoco, nebo avaya, za skoro stejnou cenu, tak bych nemusel kupovat kabel za 1200,-

Old Post 26.11.2002 v 22:38
highlander je offline   Click Here to See the Profile for highlander   Find more posts by highlander   Click here to Send highlander a Private Message   Click Here to Email highlander     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
duchman_zl
Newbie

Registrován: 08.11.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 13 

dodatek k utlumu kabelu - prakticka zkusenost:

1metr kabelu od anteny k notebooku (24db sito) - 78db
13metru kabelu belden H125 (75ohm) - 82 db

bral jsem udaje z reportu od ap (test partner). Karta orinoco silver ETS

Old Post 26.11.2002 v 23:19
duchman_zl je offline   Click Here to See the Profile for duchman_zl   Find more posts by duchman_zl   Click here to Send duchman_zl a Private Message   Click Here to Email duchman_zl     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inzenyr
Senior Member

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 620

Příspěvek č. 14 

Old Post 27.11.2002 v 09:09
inzenyr je offline   Click Here to See the Profile for inzenyr   Find more posts by inzenyr   Click here to Send inzenyr a Private Message     Visit inzenyr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
duchman_zl
Newbie

Registrován: 08.11.2002
Příspěvků: 43

Příspěvek č. 15 

presne tak,jinak nevim jestli jsem nekde neudelal chybu ale kdyz jsem tam dal 13metru rg58 tak signal nebyl :-)

Old Post 27.11.2002 v 21:48
duchman_zl je offline   Click Here to See the Profile for duchman_zl   Find more posts by duchman_zl   Click here to Send duchman_zl a Private Message   Click Here to Email duchman_zl     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
inzenyr
Senior Member

Registrován: 21.06.2002
Příspěvků: 620

Příspěvek č. 16 

Old Post 28.11.2002 v 15:36
inzenyr je offline   Click Here to See the Profile for inzenyr   Find more posts by inzenyr   Click here to Send inzenyr a Private Message     Visit inzenyr's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 02:27.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz