CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Brno > Vranovice-Hrusovany u Brna-Rajhrad-Modrice/Brno??
1234567 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Vranovice-Hrusovany u Brna-Rajhrad-Modrice/Brno?? Příspěvek č. 1 

Rad bych se pripojil z Vranovic.Opticka viditelnost do Brna/Modric je ze strechy naseho domu velmi dobra(vidim komin v Modricich).Napadla me dat dohromady par nadsencu z vesnic na trase.Bohuzel neznam nikoho odtamtud.Mozna bych tech cca 16-18km protlacil i pres nejakou 24dB antenu,ale nejsem si jisty(nekde se v 2.4GHz podarilo poslat par bajtiku i nad 25-30km:-) ).Jinak mam 2karty Proxim symphony PCI- dneska uz vykopavky s 1.6Mb/s .Chybi mi antena s kamaradem snad konecne dodelame to spojeni u nas ve vesnici mezi sebou cca 1km.Kdo jste z okoli a mate zajem/napad tak se mi prosim ozvete.

Naposledy upravil Aldapo 22.12.2002 v 15:38

Old Post 20.12.2002 v 12:18
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zarathustra
Newbie

Registrován: 02.08.2002
Příspěvků: 36

Thumbs up sít Příspěvek č. 2 

Já jsem z Modřic,a za určitých podmínek bych se mohl spojit s vaší sítí,ale jde o to že to je celkem daleko-na mapě to dělá 17km.S těma kartama co máš se těžko spojíme na takovou vzdálenost,nejlepší by asi byly 2 karty zcom 626 s 24dbi anténou-a nejlíp plechová-má větší citlivost na větší vzdálenosti.Jde tady taky o to aby na sebe ty antény viděli, nejsem zrovna dost vysoko.

Old Post 20.12.2002 v 21:09
Zarathustra je offline   Click Here to See the Profile for Zarathustra   Find more posts by Zarathustra   Click here to Send Zarathustra a Private Message   Click Here to Email Zarathustra     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 3 

Díky.Předpokládám že jsem výš nežli Vranovický most přes železnici,ale asi ne o moc,musím se tam jít dneska podívat a případně udělám nějaké fotky směrem na Modřice/Brno.Nevím jak na tom jsou vesnice mezi námi se svojí výškou budov,ale snad to projde.Taky jde o to jak jsi vysoko a jestli za dobreho počasí vidíš anténou Vranovický komín od bývalé Fruty(samozřejmě jsem níž,ale aspoň orientačně).Nejlepší by byl nod někde v Hrušovanech u Brna :-).Co jsem se díval tak v Modřicích jsou vedené 2nody,neznáš tam někoho kdo je výš a má výhled na Palavu anténou?Taky jsem se chtěl zeptat jak to v okolí funguje(prostě praktické zkušenosti,poruchy,propustnost,sdílení a tak.).

Old Post 21.12.2002 v 06:01
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zarathustra
Newbie

Registrován: 02.08.2002
Příspěvků: 36

Příspěvek č. 4 

Výhled na Pálavu bych měl,a nody v okolí nejsou žádné-aspon nejsou v provozu(nebo o tom nic nevím).CZfree v Brně je pouze v rozvoji to jest-prvně se spojí místně pár lidí mezi sebou a pak se budou spojovat ty malé sítě mezi sebou do velké sítě na větší vzdálenost ale to vyžaduje víc času na přípravu a odzkoušení.Nejblíž to mají rozjíždět v Moravanech tam už pracuje na propojení pár lidí.

Old Post 21.12.2002 v 20:31
Zarathustra je offline   Click Here to See the Profile for Zarathustra   Find more posts by Zarathustra   Click here to Send Zarathustra a Private Message   Click Here to Email Zarathustra     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 5 

Teoreticky bych to mohl zkusit spojit tedy s Tebou ci nekym v Modricich,ale tech 17km se mi zda precijen o hubu(ale asi by to slo).V podstate ta trasa kopiruje zeleznicni trat do Brna a nic moc vysokeho na ceste neni(presneji jsou tam nejake tovarny,patrove domky,ale s trochou stesti jsem vys).Bojim se ale taky ruseni- proste kdyz tam prdnu tu 24dB smerovou antenu a kní cca 9m kabelu(suším skoro 3roky někde v garáži 26m H1000 ci jak se jmenuje :-) ) a budu rušit někoho v okolí-hlavně v těch Modřicích kde už někdo je :-( .Tak si nejsem jistý,prvně asi s kamošem snad konešně rozjedeme ty staré Proximy,pak do 2měsíců se vytasí Telešit s ADSL(ikdyž si myslím že knám do dědiny když rychle tak do 18měsíců a když pozdě tak do 3-4let :-( ),ale jde mi o cenu a nahoda je blbec.A hlavně musím si o současných sítích dost nastudovat,zjistit víc možnosti,pomalu skládat starší mašinku na servr,najít lidi z okolí (podle mapy je ideální Rajhrad, Vojkovice, Hrušovany,Žabčice dokonce i město Židlochovice s trochou štěstí).Moc škoda je že v těchto dnech není pro mlhu dost daleko vidět- chci se dalekohledem mrknout ze své střechy na modřický komín od jaké výšky ho vidím a líp prozkoumat oblast.Možná než to celé zvládnu to potrvá i 5-6měsíců(hlavně nod na trase je otazník),ale aspoň dozrají sítě 54Mb/s a jsou prý víc odolné na rušení.Mimochodem kolik se reálně vytáhne z 11Mb/s karet(na větší vzdálenost i normálně)?Mě moje 1.6Mb/s nedá víc jak 60KB/s a to jsou anténky u sebe(jsme to kdysi s kámošem zkoušeli při kopírování).

Naposledy upravil Aldapo 22.12.2002 v 15:42

Old Post 22.12.2002 v 15:32
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zarathustra
Newbie

Registrován: 02.08.2002
Příspěvků: 36

Příspěvek č. 6 

Na Lupě byla na fóru odpověd že měly spojení z Hád na Pálavu a jelo jim to na plný výkon takže jak to je s tou vzdáleností a rychlostí to ti nepovím to by se muselo vyzkoušet.Spíš záleží asi hlavně na přesném zaměření antény a na druhu antény,jak sjem ti psal na takovou vzdálenost by byla nejlepší plechová plná.A s tím telekomem-prý má být nabídka na dsl nejdřív v únoru ale věř tomu.

Old Post 22.12.2002 v 15:43
Zarathustra je offline   Click Here to See the Profile for Zarathustra   Find more posts by Zarathustra   Click here to Send Zarathustra a Private Message   Click Here to Email Zarathustra     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zarathustra
Newbie

Registrován: 02.08.2002
Příspěvků: 36

Kabel Příspěvek č. 7 

A ještě k tomu kabelu-dnešní kabely mají dost malé rušení 0,22dbi na 1m.Takže to není tak strašný.A okolo signálu a zarušení prostoru jde hlavně o to když máš všesměrovou anténu tak rušíš mnohem víc než když takhle budeš dělat dálkový spoj-ten by měl mít mnohem menší rušení okolních vysílkačů a taky to tady vypadá že není zatím moc zabrané pásmo,přece jenom ve městě je to mnohem horší než tak daleko z města.

Old Post 22.12.2002 v 15:54
Zarathustra je offline   Click Here to See the Profile for Zarathustra   Find more posts by Zarathustra   Click here to Send Zarathustra a Private Message   Click Here to Email Zarathustra     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 8 

No v těch anténách se taky dvakrát nevyznám,ale tuším se dají koupit směrovky s 24dB za 3500Kč,pokud jsem se tu na fóru nepřehlídl - ale pokud máš namysli nějakou špešl tak jsem v háji jelikož jsem zatím sám tak cena antény - potažmo celého systému je pro mě dost podstatná.
Když si to tak sumíruji tak kolem 1200-2000 dám za komponenty co mi chybějí na starší servr.Pak anténa těch 3500 plus konektory
cca 700 a samo ta karta v které mám chaos ta je tuším taky kolem 2500-3000 (ale asi pro ostatní budu muset být nodem a to je takových 5-6tis,ne?).Takže cca 6litrů pro mě,případně 9 když budu nod.Jestli se pletu tak mě někdo prosím opravte.
Nejradši bych si to zkusil hnedka,ale dávat prachy za zařízení které nemusím využít je hloupost.Možná má někdo nějaký nápad,jj, spíš zapůjčení na odzkoušení :-) ,ale to se asi nikomu nechce hrabat do svého již fungujícího spojení,mě by se taky nechtělo. :-)))

Old Post 22.12.2002 v 16:01
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 9 

:-) Nějak se nám ten thread rozrůstá... .Nejsem si jistý jaká panuje praxe/legislativa,ale platí pravidlo že kdo dřív přijde ten dřív mele?:-) Toznamená že pokud si ten spoj udělám první tak ostatní mají smůlu(tedy v daném případě bych byl asi dost naštíru s povoleným výkonem vyzařování)?

Old Post 22.12.2002 v 16:07
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zarathustra
Newbie

Registrován: 02.08.2002
Příspěvků: 36

Anténa Příspěvek č. 10 

Na i4.cz mají parabolickou 16,5dbi za 2680,-kč-možná by stačila ale čert ví

Old Post 22.12.2002 v 16:18
Zarathustra je offline   Click Here to See the Profile for Zarathustra   Find more posts by Zarathustra   Click here to Send Zarathustra a Private Message   Click Here to Email Zarathustra     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 11 

CSAT
ISM 24 - 24 dBi
síto
N/m

Tuhle mají za cca 3500 s DPH.Snad by šla.Na anténě se mi šetřit nechce(ikdyž bych moc rád :-) ),ale záleží taky na tom co máš Ty a jak jsi vysoko-viditelnost a tak... .Ještě jednu věc musím vyřešit a tou je hromosvod,nerad bych aby mi do toho prásklo,ale možná ten velkej komín co je cca 300m od baráku to všechno stahuje,ale pranic nevím jak se to počítá... .:-( ........Prostě se musím moc,moc učit,nejlíp koupit nějakou knížku jinak budu věčně za blbce:-)).

Old Post 22.12.2002 v 16:54
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zarathustra
Newbie

Registrován: 02.08.2002
Příspěvků: 36

Příspěvek č. 12 

Ono taky stačí pročíst fórum tady na czfree a dozvíš se dost věcí.Akorát to si fakt chce prabolu a ne síto-je to dálka.Kvůli to mu hromosvodu tam stačí dát bleskojistku,já tam mám která má odpor 0,25dbi-prý,a 300m je dost daleko to by se ti nejspíš nevyplatilo ji tam nedát,mám to přímo mezi domy a radši ji tam mám.

Old Post 22.12.2002 v 17:01
Zarathustra je offline   Click Here to See the Profile for Zarathustra   Find more posts by Zarathustra   Click here to Send Zarathustra a Private Message   Click Here to Email Zarathustra     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 13 

Dík za tu bleskojistku a parabolu(kolik koštuje 21-24dB:-)? ).Zatím se prokousávám fórem a každá rada dobrá,klidně i literatura :-) .

Old Post 22.12.2002 v 17:10
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 14 

http://www.netbox.cz/forum/forum.ph...ad&view=all

Je to diskuze z netboxu a podle toho co tam nakonci stojí se dostanou snad brzy do Židlochovic-Rajhradu a okolí.Asi pojedou 2.4GHz protože možná připojí i individuálně jak píší.... .To znamená že už je možná i pozdě si zabrat pásmo v daném úseku.Ale se směrovkou by to snad šlo,ale pakliže tam jsou tak budou asi dost rušit navíc na nějakou echtovní parabolu za 8-20tisíc nemám.Je to k vzteku,takhle se na freenet do Brna nedostanu,když to bude zabrané,ale yase se můžu těšit na net,což je snad ještě lepší:-)....Tak do 6-12měsíců pokud vrchnost dá....:-(((.

Old Post 24.12.2002 v 14:37
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Zarathustra
Newbie

Registrován: 02.08.2002
Příspěvků: 36

Thumbs down Tak To Těžko Příspěvek č. 15 

S touhle firmou jsou jen "mrzutosti",když jsem volal jestli je možný se individuálně připojit tak mi řekl pan Čupera není problém-až jsem měl všechno hotový tak mi řekli že to stopli do konce roku a možná od začátku roku 2003.A když čteš na jejich fórum tak je to firma na baterky a dělají jim rozvody i studenti.A to že by bylo zabraný pásmo to těžko,ponevadž venku z města není takový provoz a místo se tam na určité frekvenci najde vždy,máš vertikální a horizontální polarizaci obě na 13 kanálech,což dělá při rušení 2 sousedních kanálů při vysílání celkem dost místa.

Old Post 24.12.2002 v 19:09
Zarathustra je offline   Click Here to See the Profile for Zarathustra   Find more posts by Zarathustra   Click here to Send Zarathustra a Private Message   Click Here to Email Zarathustra     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 16 

Dík.

Old Post 24.12.2002 v 20:04
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 08:06.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz