CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Troubleshooting > Vadí, když táhnu husí krk s kabely po hromosvodu?
1234
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
cvachtal
Newbie

Registrován: 22.01.2003
Příspěvků: 87

Příspěvek č. 49 

__________________

Never say never!

Old Post 27.05.2003 v 05:37
cvachtal je offline   Click Here to See the Profile for cvachtal   Find more posts by cvachtal   Click here to Send cvachtal a Private Message   Click Here to Email cvachtal   Visit cvachtal's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
tauryii
Junior Member

Registrován: 07.05.2003
Příspěvků: 146

5kV Příspěvek č. 50 

Mezi náma, představit si to neni zase takovej problém

__________________

Memento moris...

Old Post 03.07.2003 v 12:38
tauryii je offline   Click Here to See the Profile for tauryii   Find more posts by tauryii   Click here to Send tauryii a Private Message   Click Here to Email tauryii     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RabuKate
Member
zastupce cloudu 10.20


Registrován: 27.01.2004
Příspěvků: 144

To bych neresil... Příspěvek č. 51 

...jsem revizni technik a delal jsem revize na mobilní bezdrátová komunikacní zařízení typu RDM-6, RDM-12, R3AT, R4AT, KSPL, atd...

...uz to nedelam, ale pokud muzu poradit, tak jednoznacne mam tu skusenost, ze nejlepe je uzemnit:

1. Zdroj
2. Stínění

Je mi jasné že kvůli drátu k WiFi nebude nikdo vytvářet:

1. Záměr výstavby pojítka
2. Projekt
3. Smlouvu o díle
4. Kolaudační rozhodnutí
5. Revizní správu (ta by měla být součástí kolaudačního rozhodnutí)
6. Zprávu o pravidelné prohlídce
7. Provozní denník pojítka
8. Technické listy
9. Pravidelná revize

...a to není úplně všechno....

Takže navrhuji následující postup:

1. Anténní část
-uzemnit pevně stínění (pokud vím, tak v mnoha případech stačí dobře zašroubovat konektor do wifi karty)
2. Zdrojová část
-k počítači (bedně s počítačem, switchem) vést přiměřený přívod, tzn. odpovídající zátěži a délce přívodu přímo úměrné přůřezu přívodu (TO JE TEN SPRÁVNY VÝRAZ!!!), pokud možno originální splňující normu ČSN
-nepoužívat roztrojky (!), je tam z druhé strany obrácená fáze
-prověřit, zda je uzemněn při zasunutí napájení kryt zdroje (kovový)
-prověřit, zda je pevně přišroubován zdroj do skříně (musí být kovová)
-prověřit, zda je řádně přišroubovaná wifi karta šroubem ke skříni
-co není, tak použít krátké vodiče (lanko měď) k propojení všech vnějších kovových částí

Poznámka: pokud někdo máte harwarové AP, to odpovídá dvojité izolaci, stačí přizemnit vhodným způsobem stínění

__________________

Old Post 30.01.2004 v 08:11
RabuKate je offline   Click Here to See the Profile for RabuKate   Find more posts by RabuKate   Click here to Send RabuKate a Private Message   Click Here to Email RabuKate   Visit RabuKate's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
stki
Newbie

Registrován: 07.04.2003
Příspěvků: 10

tak jak? :-) Příspěvek č. 52 

Old Post 03.05.2004 v 20:41
stki je offline   Click Here to See the Profile for stki   Find more posts by stki   Click here to Send stki a Private Message   Click Here to Email stki     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RabuKate
Member
zastupce cloudu 10.20


Registrován: 27.01.2004
Příspěvků: 144

Příspěvek č. 53 

docela efir...

...to by chtelo nez foto presne rozmery, ale kdyz se budes drzet CSN 34 10 10 tak to je lepsi nez ISO a EU normy....

...teda abych te usetril hledani: 60 stupnu od vertikalni roviny je takzvany hluchy prostor, pro prudice, neni to spravny vyraz, ale je to funkcni a ze staticke elektriny bych zase takovy strach nemel, to je opravdu v techto zemepisnych sirkach extrem...

__________________

Old Post 04.05.2004 v 18:25
RabuKate je offline   Click Here to See the Profile for RabuKate   Find more posts by RabuKate   Click here to Send RabuKate a Private Message   Click Here to Email RabuKate   Visit RabuKate's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Ramone
Newbie

Registrován: 09.10.2002
Příspěvků: 50

Re: To bych neresil... Příspěvek č. 54 

Old Post 08.02.2006 v 09:32
Ramone je offline   Click Here to See the Profile for Ramone   Find more posts by Ramone   Click here to Send Ramone a Private Message   Click Here to Email Ramone   Visit Ramone's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RabuKate
Member
zastupce cloudu 10.20


Registrován: 27.01.2004
Příspěvků: 144

Re: Re: To bych neresil... Příspěvek č. 55 

__________________

Old Post 08.02.2006 v 13:10
RabuKate je offline   Click Here to See the Profile for RabuKate   Find more posts by RabuKate   Click here to Send RabuKate a Private Message   Click Here to Email RabuKate   Visit RabuKate's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RabuKate
Member
zastupce cloudu 10.20


Registrován: 27.01.2004
Příspěvků: 144

Re: Re: To bych neresil... Příspěvek č. 56 

__________________

Old Post 08.02.2006 v 13:12
RabuKate je offline   Click Here to See the Profile for RabuKate   Find more posts by RabuKate   Click here to Send RabuKate a Private Message   Click Here to Email RabuKate   Visit RabuKate's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Re: Re: Re: To bych neresil... Příspěvek č. 57 

Old Post 08.02.2006 v 20:08
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
MacMagor
Newbie

Registrován: 21.08.2002
Příspěvků: 94

Příspěvek č. 58 

Old Post 10.02.2006 v 21:23
MacMagor je offline   Click Here to See the Profile for MacMagor   Find more posts by MacMagor   Click here to Send MacMagor a Private Message   Click Here to Email MacMagor     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
RabuKate
Member
zastupce cloudu 10.20


Registrován: 27.01.2004
Příspěvků: 144

Příspěvek č. 59 

Ze muze byt faze vlevo i vpravo, ano. ale skus zapojit do roztrojky, ktera ma jednou vlevo a podruhe vpravo pri ochrane nulovanim dva spotrebice a ty pak chranit pospojovanim (vyrazivo pouzivam dle 34 10 10).

-----vodicvpravozasuvka1(nulak)----spotrebic1kostra------pospojovani----spotrebic2kostra----vodicvpravozasuvka2(faze)-----

kontrolni otazka soudruzi> co se asi stane?

nemusi byt ani pospojovani aby vybavil proudovy chranic...

__________________

Old Post 25.03.2006 v 17:44
RabuKate je offline   Click Here to See the Profile for RabuKate   Find more posts by RabuKate   Click here to Send RabuKate a Private Message   Click Here to Email RabuKate   Visit RabuKate's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 03:48.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz