CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Troubleshooting > problémy s ethertnetem
12345
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

problémy s ethertnetem Příspěvek č. 1 

Představte si ethernetovou sí?. Na střeše linuxový router se spuštěným dhcp. Pak 16ti portový switch edimax. Na něj dva porty obsazené a jeden nepochybně funkční přes zásuvku a dhcp.
Třetím portem to jede do dalšího 8mi portového switche. Tam jsou další čtyři odbočky do jednotlivých bytů. Pouze jeden byt (můj) funguje. Bez dhcp, s natvrdo přidělenou ip adresou. Mezi switchem a sí?ovou kartou není zásuvka. U ostatních je a nechodí to. Ale diodka na switchi se rozsvítí u každého bytu.
HELP !!!

Old Post 09.01.2003 v 23:22
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 2 

Co takhle nastavit ten druhy switch na uplink?

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 09.01.2003 v 23:27
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

Příspěvek č. 3 

uplink je na 8mém portu na tom 8mi portovém switchi. tam to není nějak speciálně označené, jen si to myslíme. v návodu je kulový.

Old Post 10.01.2003 v 00:31
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
gogoo
Member

Registrován: 27.09.2002
Příspěvků: 416

Příspěvek č. 4 

Vubec to nemusi byt posledni port...

Postupujte metodou pokus, omyl. Pujcte si nekde HUb, tester kabelaze, notebooka atd.

__________________

Michal Klečka
i4wifi a.s.

Old Post 10.01.2003 v 00:37
gogoo je offline   Click Here to See the Profile for gogoo   Find more posts by gogoo   Click here to Send gogoo a Private Message   Click Here to Email gogoo   Visit gogoo's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

Příspěvek č. 5 

jenomže, mě to chodí, ale ostatním ne. a jsme na stejném switchi.
mohlo by to být zásuvkou ? ta je v bytě a pak je ještě hodně metrů k sí?ovce. já jedinej zásuvku nemám.

Old Post 10.01.2003 v 00:41
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
UncleFido
Newbie

Registrován: 17.11.2002
Příspěvků: 18

Příspěvek č. 6 

V pripade naseho 8mi portoveho switche Edimax je jako up-link pouzit prvni port na kterem je nekrizeny UTP kabel.

__________________

UncleFido
ICQ: 133814607

Dobrou noc, deti! Dobrou noc, strycku Fido!

Old Post 10.01.2003 v 01:55
UncleFido je offline   Click Here to See the Profile for UncleFido   Find more posts by UncleFido   Click here to Send UncleFido a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Clock
Senior Member

Registrován: 10.04.2002
Příspěvků: 976

Příspěvek č. 7 

To může bejt v pohodě kabeláží. Já jsem tu krimpoval TP, udělal jsem to pečlivě, dorazil jsem ty kleště až na doraz a jeden drát tam podle testeru neměl kontakt. A ten kabel byl nejdražší Belden Cat5, 305 metrů za 3000Kč. Krimpování je metoda která z principu nemůže fungovat spolehlivě, takže je potřeba mít vždycky při ruce ten tester kabeláže a nejdřív vyloučit závady na kabeláži než se půjde zkoumat dál.

__________________

Neposílejte prosím žádosti o uživatelskou podporu od Ronji na moje PM, ale posílejte je na Ronja mailing list.

Old Post 10.01.2003 v 08:14
Clock je offline   Click Here to See the Profile for Clock   Find more posts by Clock   Click here to Send Clock a Private Message     Visit Clock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

Příspěvek č. 8 

a nemůže to bejt překroucením magnetického pole v zásuvce ? kde se dá sehnat tester kabeláže ? normálně v krámě ? nebyl by od někoho na půjčení ?

Old Post 10.01.2003 v 09:43
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

Příspěvek č. 9 

tak jeden byt jsem vyřešil tím, že jsem vyhodil zásuvku a dal tam spojku. chodí normálně.
u druhého bytu, jsem myslel, že zabere to samé. bohužel. proměřil jsem všechny kabely a dráty v něm ohmetrem. překrimpoval všechny konce. zkusil jiné porty ve switchi a nic.
jen xpéčka zahlásej, že maj ethernet 100 Mbit/s a diodka na switchi se rozsvítí. a dokonce bliká, jako, že tam tečou data. a v xp tam pomalu přibejvaj byty. na sí?ovce taky svítí.
switch jsem asi 3x vypnul a zapnul.
nějaké návrhy ?

Old Post 10.01.2003 v 17:48
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 10 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 10.01.2003 v 19:27
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
petrik
Senior Member

Registrován: 11.06.2002
Příspěvků: 1267

Příspěvek č. 11 

NEvim jestli to je tim,ale edimax je obecne kram. Zkuz je resetovat vytazenim ze zasuvky

__________________

Cyberdyne Systems Terminator model 101

Old Post 10.01.2003 v 20:46
petrik je offline   Click Here to See the Profile for petrik   Find more posts by petrik   Click here to Send petrik a Private Message   Click Here to Email petrik   Visit petrik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

Příspěvek č. 12 

resetoval jsem ho vytažením kablíku napájení. různě prohazoval porty. výsledek je, že mě to chodí furt a ostatním vůbec.
kolem silových rozvodů to asi nevede, je to tažený v každém patře stejnou cestou. a ten, kterému to taky funguje je úplně nejdál od switche.
ještě mě napadá, že jsou dva ethernetový kablíky v jedné liště, ale to by snad vadit nemělo.

Old Post 11.01.2003 v 09:05
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Clock
Senior Member

Registrován: 10.04.2002
Příspěvků: 976

Příspěvek č. 13 

Precti si normu IEEE 802.3 a podivej se, jestli je ta kabelas polozena podle ty normy. Stahni si datasheet od toho kabelu od vyrobce a precti si ho a podivej se jestli ta kabelaz je natahana podle toho datasheetu. Mohlo by to byt taky necim z toho. TP je citlive na EM ruseni v blizkem poli, na male polomery ohybu a podobne. Zkuste taky vypnout autonegotiation, ona je to takova principialni blbost, ze bych se nedivil, kdyby to haprovalo.

__________________

Neposílejte prosím žádosti o uživatelskou podporu od Ronji na moje PM, ale posílejte je na Ronja mailing list.

Old Post 11.01.2003 v 17:47
Clock je offline   Click Here to See the Profile for Clock   Find more posts by Clock   Click here to Send Clock a Private Message     Visit Clock's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
libor
Senior Member
zastupce cloudu 10.23


Registrován: 22.05.2002
Příspěvků: 726

Příspěvek č. 14 

Old Post 11.01.2003 v 19:00
libor je offline   Click Here to See the Profile for libor   Find more posts by libor   Click here to Send libor a Private Message     Visit libor's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
dodo
Senior Member

Registrován: 11.08.2002
Příspěvků: 704

Příspěvek č. 15 

co je autonegotiation ?
a myslím, že switch je v pořádku.

Old Post 11.01.2003 v 19:02
dodo je offline   Click Here to See the Profile for dodo   Find more posts by dodo   Click here to Send dodo a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
lada
Team Leader

Registrován: 08.05.2002
Příspěvků: 2856

Team Member: MOD

Příspěvek č. 16 

__________________

------------------------------------------
"WARNING: Do not look into laser with remaining eye"

Old Post 11.01.2003 v 19:04
lada je offline   Click Here to See the Profile for lada   Find more posts by lada   Click here to Send lada a Private Message     Visit lada's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 06:26.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12345  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz