CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 10+GHz > Pojitka Summit Development
12
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
REJJA
Junior Member

Registrován: 11.05.2007
Příspěvků: 205

Příspěvek č. 1 

__________________

REJJA
rejja@email.cz
602743934
nenechávejte mi soukromé vzkazy, pište maily. Příspěvky vyjadřují moje soukromé názory, nikoliv názory společností, které mně zaměstnávají.
Díky za pochopení, pokud jste tohho schopní.

Naposledy upravil REJJA 11.05.2009 v 12:25

Old Post 11.05.2009 v 12:17
REJJA je offline   Click Here to See the Profile for REJJA   Find more posts by REJJA   Click here to Send REJJA a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 2 

Kdesi jsem tu četl super kritiku na Summit Development.
Začal bych objektivnímy dojmy z Telehousů. Viděl jsem pár montáží a musím říct, že právě po tomto si radši rádio namontuji sám nebo na to dohlédnu což bohužel ti druzí jaksi neudělali. V případě Alcomy mám tu zkušenost, že na jednom Telehousu jste neměli problém nám vypnout naší bránu jen protože jste se potřebovaly zapojit do proudu to je argument na pár facek. Kdesi jsem tu zahlédl argument, že si s SD manipulující osoba nemá potřebu změřit okolí včetně zadního směru u 1.areial jsem toto fakt neviděl při montáži. Já osobně jsem si změřil své okolí důkladně a to právě proto abych si nekoupil něco co bych pak blbě prodal, protože bych to právě pro rušení nepoužil. Jako naprostá anulace tohoto příspěvku o zlém ISP které zarušilo je řešení když to nejde tak tak to protlačíme většíma anténama. Toto je fakt argument na podání koruny. Co se týká měření musel jsem se smát technici tří nejmenovaných firem přijedou s spektrákem potud ok a 35 cm anténou, pán bůh potěš když Vám pak měří v ruce spíš satelitní příjem než ten v rovinně zemní. Dělám -li spoj na pár kiláků je Vám toto měření docela na dvě věci čili na nic a ho... pár lidí kteří kdysi dělali RR spoje u Spojů dnes ČRa se musí pěkně otáčet v hrobě. Pokud tuto prásárnu prezentujete jako prefesionální řešení tak potěš prdel tomu co se děje ve vzduchu. Nejlépe vzíti co tam bude a naměřit a nechat, jo je to práce zvlášť když to nejde to by se to muselo odnést a v tom je ta potíž a když to po tomto super měření namontujete přeci nepřiznáte, že to měření bylo blbé když ta 35 cm anténa neviděla to jiné 10GHz rádio o 2 km vedle.
Co se týká mých SD je tu ještě věc jiná přístup obchodníků, žádná licitace o ceny a také žádné keci o tom jak je ta konkurence špatná. To jsou plky které mne neberou. Jinak milí alcomáci ne, že bych se zastával SVM, ale kde by jste byli pokud by nebylo pár lidí co Vám přineslo technologii a zase odešlo otázkou je proč asi.
Další věcí je u Alcomy doba ladění spojů na Proseku celý týden u jiného ISP dokonce 2 měsíce. Výsledek v podobě hnusné bedny v několika Učkách je fakt odpuzující. Takže technicko obchodní argument o výměnosti ODU mne fakt nepřesvědčí když mne vysí na stožáru rádio co je jen přitažený SW, takže pak nemusím měnit nic. pokud by si někdo chtěl rýpnout s mojí diskuzí u Canoopy v 10 GHz si již prostě hotové řešení koupím jelikož zde si už hrát nechci.

Proč Summit Development. Přijdete nainstalujete a fungujete. Řeči o zarušení sousedních kanálů jsem kontroloval a je to o pomluvách konkurence.(Zarušení na mezi kanálech jsem viděl více než dost a jednalo se o profi řešení techniky - měřeno zde svatým a oblíbeným spektrákem a "uchycenou" parabolkou 35 cm). Provoz i při plném vytížení 46 mbit latence méně 1 ms není co dodat. (35 mbit provoz na spoji alcomy našeho dodavatele má pak již latenci okolo 2-5 ms????)
Proč ne Alcoma nabídnou Vám pouze řešení IDU+ODU několikrát jsem se ptal společné řešení Vám nenabídnou. Proč toto řešení nechci protože nechci a nebudu platit za umístění bedny v telehousu. Druhý faktor je zbytečně prvků náchylných nejen k zarušení, ale i poškození. spojkovat koax může být poté v prčicích a taháte znovu, to u eth také. Horší je zarušení stačí mít vedle BTS a máte problém tím se Vám již nikdo nechlubí. Za druhé odradily mne keci páni obchodníci alcomy pokud je to český folklor zamyslete se jsou lidé kde keci o konkurenci holt neoslníte ba naopak. Alcoma mne již tedy nenadchla přístupem jejich obchodníků i tím co předvedly jejich technici rádia mohou být fajn a nemůžou za to kdo to dělá, ale nemají pusu aby se sami prodali.
U 1Areial se mne nelíbí stejně jako u SVM nemožnost snadné opakuji snadné demontáže jednotky. Dále systém krmení jednotky z antény. obchodně OK. technici byli trochu horší, ale aspoň mne nevypínali routry.

Pokud bych měl koupit spoj z průchodností nad 100 mbit jdu do ORCAVE nebo spojů v pásmu 60GHz a více.

Řeči jsou zbytečné předvedli jste se jak jste se předvedly (Alcoma)(mimo jiné reakční doba na e-mail v řádu dnů je dost bída) a1areial nemá průchodnost mých požadavků 68 mbit mne nestačí. Takže 450 tis kč jsem již utratil jinde.

Jsem maximálně s SD spokojen funguje to a budu to doporučovat. Nejsem ani placen či jinak honorován, ale jsem spokojený zákazník Summit Development. K.

Tento názor je soukromým názorem a nevyjadřuje žádným způsobem názor kabelnet.cz.

__________________

Naposledy upravil kabelnet 01.06.2009 v 10:29

Old Post 01.06.2009 v 10:13
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
monty4479
Member
zastupce cloudu 10.106


Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 352

Příspěvek č. 3 

Myslím, že si protiřečíš v jedné věci

Další věcí je u Alcomy doba ladění spojů na Proseku celý týden u jiného ISP dokonce 2 měsíce. Výsledek v podobě hnusné bedny v několika Učkách je fakt odpuzující.

a potom

pokud bych měl koupit spoj z průchodností nad 100 mbit jdu do Orcave nebo spojů v pásmu 60GHz a více.

Pokud vím, tak alcoma má nové ALxxF spoje s 1U IDU (viděl jsi pravděpodobně něco staršího a bylo to do 34 mbit).
A Orcave má 2U IDU.

__________________

Když musíš, tak musíš...

Old Post 01.06.2009 v 10:32
monty4479 je offline   Click Here to See the Profile for monty4479   Find more posts by monty4479   Click here to Send monty4479 a Private Message   Click Here to Email monty4479   Visit monty4479's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 4 

__________________

Naposledy upravil kabelnet 01.06.2009 v 10:51

Old Post 01.06.2009 v 10:45
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 5 

Spoje nám jedou v pohodě 50 mbit reál 48 mbit ping do 2-4 ms při plném zatížení a u druhého stejně - 2 mbit. Instalace naprosto v pohodě nikde mne nic neutíkalo (orcave kolíčky gumičky). Antény mají očka i ty malé 35 cm takže si to vytáhnete v pohodě. Múžete tahat i zvlášť jednotku která má masivní držák.

Poslední dobou co chodím po Větších střechách a zjištuji, kolik na nich je pojítek od SD. Celkem mne to překvapilo, že někde je počet shodný a spíše vyšší než Alcoma dá se říci, že všude a místy je stejný počet jako Orcave - Miracle. Z toho plyne, že se to kupuje prodává a hlavně také, že to funguje. K.

__________________

Old Post 13.08.2009 v 17:30
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Blax
Newbie
zastupce cloudu 10.121


Registrován: 02.11.2002
Příspěvků: 123

Příspěvek č. 6 

Old Post 13.08.2009 v 17:43
Blax je offline   Click Here to See the Profile for Blax   Find more posts by Blax   Click here to Send Blax a Private Message   Click Here to Email Blax     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 7 

__________________

Old Post 13.08.2009 v 18:38
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Blax
Newbie
zastupce cloudu 10.121


Registrován: 02.11.2002
Příspěvků: 123

Příspěvek č. 8 

Old Post 13.08.2009 v 19:01
Blax je offline   Click Here to See the Profile for Blax   Find more posts by Blax   Click here to Send Blax a Private Message   Click Here to Email Blax     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
janskyt
Junior Member

Registrován: 14.06.2007
Příspěvků: 116

Příspěvek č. 9 

__________________

spravce PilsFree, mapper Plzen-sever

Old Post 13.08.2009 v 21:19
janskyt je offline   Click Here to See the Profile for janskyt   Find more posts by janskyt   Click here to Send janskyt a Private Message     Visit janskyt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
janskyt
Junior Member

Registrován: 14.06.2007
Příspěvků: 116

Příspěvek č. 10 

A ještě bych měl jednu poznámečku k SD QAM100. Komín dostal cca před měsícem ránu bleskem. Výška komína je 63m, ve 30m máme ceragona, summit qam100 a 2,4GHz AP, pod komínem venkovní rack. Jediné co po úderu zařvalo byl port na switchi kde byl zapojený summit. Rádia přežila bez úhony...

__________________

spravce PilsFree, mapper Plzen-sever

Naposledy upravil janskyt 14.08.2009 v 08:27

Old Post 13.08.2009 v 21:21
janskyt je offline   Click Here to See the Profile for janskyt   Find more posts by janskyt   Click here to Send janskyt a Private Message     Visit janskyt's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 11 

Uz jsem to psal na jednom foru - komunikace firmy summit development je na urovni pred rokem 1989 - pracujeme tak od 10 do 2, po telefone vam nic nereknem, jedine mailem.

A kdyz jsem rekl, ze chci jeden spoj, tak mi to tetka na druhe strane malem polozila a rekla mi, proc kvuli tomu volam, ze maji mail. A pote, co mi prisla nabidka za 150k s dani za 100Mbit spoj, tak jsem si spolupraci s touto firmou rozmyslel. A navic neumi ani leasing...

__________________

Old Post 13.08.2009 v 22:07
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41


Registrován: 22.07.2003
Příspěvků: 1578

Příspěvek č. 12 

Omlouvám se typ zařízení jsem popletl.

Co se týká blesků tak popis ochrany mne celkem překvapil také řekl bych, že odejde cokoliv jiného jen tohle ne.

Co se týká komunikace nemám s tím absolutně žádný problém. Cokoliv jsem potřeboval, školení, náhradní díl pro jistotu, nic nebylo problém. Pokud jsem zavolal vždy kdo zvedl telefon se mnou jednal slušně a k věci.

Poptávky jsem posílal pravda po telefonické domluvě na e-mail kde jsem dostal vždy včas odpověď.

Co se týká leasingu proč u SD přeplácet leasingovku. Pokud jsem nabídku pochopil správně je tu následující řešení. Od SD dostanete rádio a klíč na jeden měsíc když nezaplatíte rádio lehne. Zaplatíte rádio jede. Jak je to přesně s splátkama Vám řeknou lépe v SD tak přesně jsem se neptal. Každopádně toto je myslím dobrá služba už jen protože dát nějakých x% leasingovce nebo bance navíc se určitě nechce nikomu.
Pokud by jste ten leasing i přeto chtěli. Zkoušel jsem jen tak zjistit co to obnáší. Leasing Vám udělá dneska každá druhá leasingovka nebo banka případně půjčku. Pro nákup SD leasing zprostředkuje například Aspa což je jeden z distributorů SD.

Jinak s rádima jsem opravdu taky spoky jak píše kolega nevím o nich.

Co se týká ceny tak takovéto zařízení zpravidla dáváte do prostor kde platíte za U + anténu. Nevím, ale obvykle se ceny pohybují tak 3-5000 měsíčně za anténu + 3000 za U nebo prostor pro umístění ODU u jiných zařízení. Při smlouvě na 24 měsíců potažmo na dvou bodech zaplatíte 2x za IDU navíc 144000 za dobu trvání smlouvy. A to si klidně přeplatím těch 50000 Kč a ještě mne 94000 zbude. Nepočítám-li úsporu za další období kde když uplyne necelý další rok ušetřil jsem si na další spoj. Takže jak se říká nic není zadarmo a nejsem tak bohatý abych kupoval levné věci. K.

__________________

Naposledy upravil kabelnet 14.08.2009 v 05:03

Old Post 14.08.2009 v 04:41
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wagas
Newbie

Registrován: 20.03.2009
Příspěvků: 14

Příspěvek č. 13 

to je super s tim mesicem, aspon otestujes atd. proste parada

Naposledy upravil wagas 14.08.2009 v 20:23

Old Post 14.08.2009 v 13:00
wagas je offline   Click Here to See the Profile for wagas   Find more posts by wagas   Click here to Send wagas a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 14 

ORCAVE to ma s klicema uplne stejne... jeden klic urcuje rychlost a druhej urcuje datum kdy se krabice zablokuje, pak uz jde jen administrace.

__________________

Old Post 20.08.2009 v 21:19
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Thomeless
Newbie

Registrován: 20.04.2009
Příspěvků: 19

Příspěvek č. 15 

S tim klicem mam u SD takovou zkusenost:
po mesici by mel vyprset a spoj se zablokovat, ale neni tomu tak uplne. Spoj se zablokuje pouze v pripade ze se prihlasite na spoj pres SMS. Kdyz se k nemu neprihlasite jede dal....

Nezkousel jsem to na nove verzi FW. Mozna to byla jenom chyba starsi verze.

Jinak SD dela leasing na max. 6 mesicu s tim ze v prvni splatce platite DPH celeho spoje.

Old Post 22.08.2009 v 08:26
Thomeless je offline   Click Here to See the Profile for Thomeless   Find more posts by Thomeless   Click here to Send Thomeless a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Thomeless
Newbie

Registrován: 20.04.2009
Příspěvků: 19

Příspěvek č. 16 

Zkusenejsi asi poradi:
Jakej je rozdil mezi spoji QAM - NARROW - ALTER.
Citlivost +- stejna, kapacity taky, E1 asi moc lidi neresi....

Jedinej opravodvej rozdil krome jmena je asi cena

Old Post 25.01.2010 v 01:01
Thomeless je offline   Click Here to See the Profile for Thomeless   Find more posts by Thomeless   Click here to Send Thomeless a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 17:36.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
12  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz