CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 10+GHz > 10GHz Outikuv blog vyvoje spoje ASURA
123456789
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Test bezi Příspěvek č. 65 

spoj od vcera bez naprosto bez problemu.. Pamet neubyva.. co vic si prat.. Bude nutne jeste nastavit timeouty na spoustene routiny, aby samostantne vypadly z pameti.
Dneska se dopsal novy protokol pro telemetrii a je dokonce i rychlejsi nez ten puvodni. Pise se skriptik pro flashovani modemu na dalku.

Dneska na druhou stranu budu muset hodit naky rychlejsi zelezo proti kterymu zkousime, abychom to mohli trochu potrapit na trase. Pretaktovany RB333 bohuzel vic jak 54/40 neda.. Je tam jeste naky drobnejsi problem na vysilaci druhe strany, asi musim trochu stahnout vykon, protoze to sice nechybuje, ale nepousti to plny prutok.

__________________

Old Post 02.12.2008 v 14:22
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Zelezo dodano Příspěvek č. 66 

Hodili jsme tam RB 600.. Trosku boj, ale nakonec OK..
Spoj jede zatim v 50 mbit, protoze pri vyssich rychlostech chybuje na obou stranach, pricinu zatim neznam, ale zjisitime zitra na laboratorni trase.. pravdepodobne jsme odsmerovali antena jak jsme okolo toho behali, nechtene jsem se o to oprel a sjela elevace. Merak jsem nebral protoze jsem sel merit prenosove parametry, tak to pozitri dosmeruju.. Propustnost je v UDP 48,9 na 48,9 mbit a spoj jede bez chyb
Kapsule Rychlost Pocet vadnych souctu
2140 pps 50 Mbps 0 crc
2212 pps 51 Mbps 0 crc
2195 pps 51 Mbps 0 crc
2148 pps 50 Mbps 0 crc
2186 pps 51 Mbps 0 crc
2152 pps 50 Mbps 0 crc

Pri 60 mbitu uz vyskakuje chybovost nekde kolem 1*10-6 na jedne strane a na druhe 1*10-5.. 70mbit jsem radeji nezkousel asi by se to rozpadlo..

Dneska se dodelal script kalibraci vykonu, zitra se bude pokracovat implementaci noveho tunelu do GUI

__________________

Old Post 02.12.2008 v 20:52
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Mereni z terenu Příspěvek č. 67 

Dneska jsem dosmeroval antenu..
Cca 7dB Mmj jsem zjistil, ze je hnuta i ta naproti, protoze to STA na kterym je to hozeny se toci pro zmenu cely
Rychlosti.. Namerena realna na portu: 68,5mbit s tim ze radio trochu chybuje, takze se to dorovnava re-sendem paketu

Protoze zatim nevali GUI (jeste se doladuje) nemuzu regulovat vysilaci vykon, tak podam aspon zakladni informaci kolem citlivosti.. na zaklade namerenych urovni signalu proti sumu
Pro 50 mbit to dela nekde kolem - 82dBm a lepe
Pro 60 mbit cekam kolem -76 dBm
Pro 68 mbit cca -72dBm
Vice zitra postavim trasu primo na stole proti dvoum poradnym masinam.. ani 2 RB600 nestaci abych to na TCP utahal

__________________

Old Post 04.12.2008 v 21:59
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Bl3k
Newbie

Registrován: 03.04.2003
Příspěvků: 68

Příspěvek č. 68 

Ta rychlost 68,5mbit je na jake velikosti ramce? Mate nejake jine podrobnejsi mereni pripadne nejake dle RFC 2544?

__________________

CZFree.Net.NaGrosi

Old Post 05.12.2008 v 16:55
Bl3k je offline   Click Here to See the Profile for Bl3k   Find more posts by Bl3k   Click here to Send Bl3k a Private Message   Click Here to Email Bl3k   Visit Bl3k's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Příspěvek č. 69 

__________________

Old Post 05.12.2008 v 20:13
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Post Usazeno.. Příspěvek č. 70 

Dneska uz jsme testovali spoj jako komplet. GUI funguje, ladime, prepiname rychlosti, menime vykon atd..
Behem vikendu rozjedeme objednavkovy system zakladniho modelu Asury s oznacenim 50-

Zavadeci cena vc. anten 60 cm a zdroju je 75 T Kč..
Realna propustnost verze je 49mbit FDX, ale rikejme tomu 50-, verze umi cca 68mbit s tim, ze odladujeme jeste modulacni charakteristiky pro zlepseni citlivosti rychlejsich modulaci. (cca 2 mesice prace)
Spotreba je 9W (jeste upresnim ale cca.)

Citlivost pro 50 mbit je cca -78 dBm. Vyhodou je nulova fragmentace prenasenych paketu.
Latence u nezatizeneho spoje a 1500 paketem cca .5-1ms
Se zatezi do 15 ms.
Spoj lze provozovat ve vsech sirkach pasem od 3,5MHz kanalu s propustnosti cca 7mbit az po 28MHz s rychlosti 68 mbit. Teroreticky lze provozovat i 36MHz kanal s propustnosti cca 100mbit.
Funguje i asymetricka linka, kdy upload funguje v jinem rezimu modulace a sirce pasma nez download.
Momentalni maximalni vykon je cca kolem 0dBm, pristi tyden zakomponujeme vykonejsi zesilovac s vykonem az 10dBm
Vykon lze ridit s presnosti .5 dB v rozsahu 32dB
Stabilita LO je kepsi nez 1PPM v celem rozsahu -40 az 70st. C
Zarizeni se ovlada pomoci web rozhrani, ze ktereho lze odecist naladene kanaly, teploty jednotek, vykon, prave pouzivanou rychlost vysilace a zakladni statisticky prehled poctu propoustenych paketu, rychlosti a chybovosti, urovne sumu /ruseni/ v kanale a realny odstup signalu od sumu s presnosti na 1dB...
Soucasti je i neco cemu rika konkurence spektralni analyzator.. rikejme tomu sirokopasmovy laditelny detektor.

Samozrejmosti je preladitelnost kazde z jednotek v celem spektru 0-12 kanalu vcetne kanalu 4,5 a 6 s minimalnim hrubym krokem 1 MHz. Takto lze na kazde jednotce skutecne naladit jak RX tak TX kanaly. Nikoliv jenom pulku kanalu.

__________________

Naposledy upravil Insider 12.12.2008 v 21:34

Old Post 12.12.2008 v 21:30
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Re: Usazeno.. Příspěvek č. 71 

__________________

Old Post 13.12.2008 v 07:18
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Re: Re: Usazeno.. Příspěvek č. 72 

__________________

Old Post 13.12.2008 v 07:26
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Re: Re: Re: Usazeno.. Příspěvek č. 73 

__________________

Old Post 13.12.2008 v 07:29
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Re: Usazeno.. Příspěvek č. 74 

__________________

Old Post 13.12.2008 v 08:31
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Re: Re: Usazeno.. Příspěvek č. 75 

__________________

Naposledy upravil Insider 13.12.2008 v 09:01

Old Post 13.12.2008 v 08:46
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 76 

Komentovat cenu je v daném případě pro mne složitější.Předpokládám že v případě pana Peterky půjde v našem případě spíše o férovou investici kdy na spoje Asura které by jsme teď od něj potřebovali nám 49Mbs stačí v řádu pár měsíců ne-li 1 roku.Pakliže si spočítám že s 90cm antenami bude cena cca 95tis s DPH (což pan Peterka směle potvrdí či vyvrátí) je pro mě index ceny per Mbs při 49Mbs horší jak třebas u Miraclu který má 100Mbit za (ani nevím cca) 155 s DPH (90cm anteny,teď neberu podstatně nižšší reálné skoky).Pokud ale započítám oněch 68Mbs už jsme na tom líp jak u Miraclu a (a teď přijde to srovnání s investicí dobudoucna)...a pokud tedy je Asura nastavena jako stavebnice s relativně levnými upgrady do 100-200Mbit tak pánové proč ne,že.... .Dá se natom v daném případě defacto jen získat.Teď to tolik stát nebude a v budoucnu se i ještě něco ušetří.Pokud se ale vývoj(levný či lépe zdarma:-)) upgrade) zadrhne někde kolem 70Mbitu bude to zklamání.


Takže pane Peterka pořád platí ty dva spoje co jsme si u vás zamluvili :-) .

Old Post 13.12.2008 v 08:57
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Příspěvek č. 77 

__________________

Old Post 13.12.2008 v 09:16
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Slavime prvnich 14 dni nasazeni ASUR na ostrych trasach.. Příspěvek č. 78 

Zatim jediny problem nastal pri narustu latence na cca 60ms po dobu cca 10minut. Duvod jsme nejistili. Je mozne, ze spoj byl zasypany velkym obejemem paketu..
Dnesnim premerenim jsme zjistili, ze citlivosti pro 50 mbit je nekde tesne nad -80dBm pro bezchybny provoz.. Rozdil mezi absolutni bezchybnosti a nepouzitelnosti jsou cca 4 dB, takze je to nechutne ostry, trochu nas to prekvapilo
60mbit je pouzitelny jeste pri -74dBm a 68mbit cca -70dBm.

__________________

Old Post 16.12.2008 v 20:39
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
xchaos
Samozvany gubernator

Registrován: 13.05.2002
Příspěvků: 3362

Team Member: MOD

Re: Re: Usazeno.. Příspěvek č. 79 

__________________

Old Post 17.12.2008 v 12:55
xchaos je offline   Click Here to See the Profile for xchaos   Find more posts by xchaos   Click here to Send xchaos a Private Message   Click Here to Email xchaos   Visit xchaos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Anteny.. Příspěvek č. 80 

Nemate nekdo /zastupci Alcomy, Summitu/ k dispozici ke srovnani vyzarovaci diagramy anteny od Summitu a Alcomy? Zajimaly by me stavajci parametry. Diky MP

__________________

Old Post 18.12.2008 v 09:14
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 07:56.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456789  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz