CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > 10+GHz > 10GHz -pojitka a technika
123456789 »

Jaka 10GHz pojitka pouzivate?
You do not have permission to vote on this poll.
Alcoma 55 36.91%
BTV 1 0.67%
CoProSys 2 1.34%
Konwes 8 5.37%
KPE 27 18.12%
Miracle (Orcave) 21 14.09%
Summit 13 8.72%
SVM 21 14.09%
racom 1 0.67%
Total: 102 votes 100%
  [Edit Poll (moderators only)]

Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 33 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 21.09.2008 v 19:30
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 34 

Zdravim

Snad se to tady zase nezvrtne do zumpy, ale rad bych zalozil tema, ze kteryho vyleze ktery vyrobce vyrabi kvalitni radia a ktery shity.

Vse se toci kolem toho ze se chystame v nejblizsi dobe kupovat nas prvni 10Ghz spoj a co je kolem toho problemu, to jsem fakt necekal.

Takze me zkusenosti

1.antenni - stale si tam neco ladi a dodani v nedohlednu, takze jdeme jinam.

Alcoma - dodavka od jejich servisni organizace vazne, sice "na tom pracujeme" ale to me jako zakaznika moc nezajima. Kdyz jsem pohrozil orcavem tak prej at si nejprve zjistim parametry tech radii a pak at se rozhoduju.

Orcave - jeste donedavna u me platili za firmu s kvalitnimi vyrobky ale taky s velkou cenou. To se zdase meni, cekam na cenovou nabidkou.

SVM - praktickou zkusenost nemam, ale slisel jsem tolik posmechu, ze to ani zkouset nebudu.

SUMMIT - jakbysmet.

-----------------

Me ted jde predevsim o ty technicke parametry, ktery si pry mam zjistit sam. Prijde mi dulezity aby ty radia byly kvalitni prave po radiovy strance, aby nelezly mimo svoji kanalovou masku, aby drzely nastaveny vykon a meli dobrou citlivost.

Takze bych rad vsechny zucastnene poprosil o podrobnejsi technicke parametry a uzivatele o zhodnoceni nabyzenych radii, at si teda kazdy muze ten obrazek udelat sam.

Pouhe narceni ze "tamten" vysila vsude kolem na vedlejsich frekvenci, nebo ze mu vykon lita jak motovidlo nebo ze je to proste smejd nestaci - to chjce dukazy. Jako u 2.4/5Ghz - neverim zadne antene na ktere nemam milion kladnych referenci nebo jsem ji nevydel na spektraku. Bohuzel u 10g je to ponekud slozitejsi.

-----------------

Zatim to tady akorat vypada tak ze se vyrobci hadaj ze ten tohle a tamten tamto. - to je fakt o nicem

__________________

Old Post 30.09.2008 v 10:11
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hwsoft
Moderator
zastupce cloudu 10.101


Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 2100

porovnani konkurence Příspěvek č. 35 

No dam ti jednu obecnou radu, pokud ti obcodnik prodava s tim, jaky maj ostatni sunty, vyhod ho. Spravny obchodnik ti vysvetli, v cem jsou lepsi, co ti daji navic a hlavne realny termin.

Proptoze kdyz nekdo rekne zitra a mysli za pul roku, je to k prdu. Lepsi je kdyz rekne do mesice a za tri tydny zavola a domluvi termin montaze, protoze tobe umozni vse priipravit.

__________________

ITF - FreeNet Liberec
DesSto
jabber: hwsoft@linjab.org

Old Post 30.09.2008 v 10:21
hwsoft je offline   Click Here to See the Profile for hwsoft   Find more posts by hwsoft   Click here to Send hwsoft a Private Message     Visit hwsoft's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb
Senior Member

Registrován: 29.10.2004
Příspěvků: 809

Příspěvek č. 36 

__________________

Old Post 30.09.2008 v 10:22
superweb je offline   Click Here to See the Profile for superweb   Find more posts by superweb   Click here to Send superweb a Private Message     Visit superweb's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 37 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 30.09.2008 v 10:38
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
soooc
Senior Member

Registrován: 23.06.2005
Příspěvků: 745

Příspěvek č. 38 

Prakticke a OSOBNI zkusenosti z firmy, kde pracuju a ze sdruzeni.

Miracle Skywalker - spoj stary 13 let (4. majitel), dodnes prenasi 4Mbit FD (ano, trocha historie ) odezva 8ms, obrovske kravy krabice IDU.

Konwes cosi 25Mbit - seka se, pri vypadku napajeni mu trva hodinu, nez se zmatozi, prenosovka asi 22Mbit FD. Anteny klasika s parohama. Nejde ladit vysilaci kanal :( NEBRAT.

Orcave 34Mbit ->88Mbit. 4 roky bezici spoj s jednim 16 hod vypadkem, kdyz nam zhebla ODU, nema dohled pres IP, musi se k nemu dojit kvuli ladeni (asi jsme nekoupili ip modul ), musi mit idu, prenosovka asi 85,5Mbit. Vyborny spoj.

Alcoma 16Mbit. 4 roky bez poruchy, bosch anteny, vse ok, byl levny ale je dobre funkcni

Spoje jsou provozovany v 30k meste, spoju na 10G tady je par (metropolitni sit, propojeni uradu, ISP).

__________________

Old Post 30.09.2008 v 10:50
soooc je offline   Click Here to See the Profile for soooc   Find more posts by soooc   Click here to Send soooc a Private Message   Click Here to Email soooc   Visit soooc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 39 

__________________

Old Post 30.09.2008 v 12:08
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Old Post 30.09.2008 12:26
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni [zde] (Moderated by hwsoft) Příspěvek č. 40 
monty4479
Member
zastupce cloudu 10.106


Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 352

Příspěvek č. 41 

__________________

Když musíš, tak musíš...

Old Post 30.09.2008 v 12:35
monty4479 je offline   Click Here to See the Profile for monty4479   Find more posts by monty4479   Click here to Send monty4479 a Private Message   Click Here to Email monty4479   Visit monty4479's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
cipis
Senior Member

Registrován: 23.01.2003
Příspěvků: 4997

Příspěvek č. 42 

__________________

předseda Sdružení Tišnet, http://www.cipis.net

Old Post 30.09.2008 v 12:36
cipis je offline   Click Here to See the Profile for cipis   Find more posts by cipis   Click here to Send cipis a Private Message   Click Here to Email cipis   Visit cipis's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Insider
Senior Member

Registrován: 02.12.2002
Příspěvků: 1482

Příspěvek č. 43 

__________________

Old Post 30.09.2008 v 14:10
Insider je offline   Click Here to See the Profile for Insider   Find more posts by Insider   Click here to Send Insider a Private Message   Click Here to Email Insider   Visit Insider's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
superweb
Senior Member

Registrován: 29.10.2004
Příspěvků: 809

Příspěvek č. 44 

Alcoma nabizi rozlozeni na 10 mesicnich plateb bez navyseni, coz je pri cene 110k za 88mbit spoj(nebo treba 44mbit s 7mhz kanalem, taky musime myslet na to zabrane pasmo ) celkem prijatelne..
podle me uz prave nema smysl kupovat ten 32mbit, kdyz je o nejakych 25k levnejsi(coz snizi splatku o 2500) a pri tech 32mbitech potrebuje kanal 28mhz..cili ve stejnym pasmu do kteryho muzu narvat 88mbit. A az budu za nejakou dobu resit, ze nemam na 10ghz misto pro dalsi spoj, byl by ten co protlaci 32mbit s 28mhz kanalem prvni co bych musel vyhodit

__________________

Naposledy upravil superweb 30.09.2008 v 17:00

Old Post 30.09.2008 v 16:54
superweb je offline   Click Here to See the Profile for superweb   Find more posts by superweb   Click here to Send superweb a Private Message     Visit superweb's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Julian
Junior Member

Registrován: 27.11.2002
Příspěvků: 210

User is Mapper

Příspěvek č. 45 

Old Post 30.09.2008 v 19:31
Julian je offline   Click Here to See the Profile for Julian   Find more posts by Julian   Click here to Send Julian a Private Message   Click Here to Email Julian     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
zdenek_dc
Member
zastupce cloudu 10.193.64


Registrován: 30.10.2002
Příspěvků: 733

Příspěvek č. 46 

__________________

Old Post 30.09.2008 v 20:03
zdenek_dc je offline   Click Here to See the Profile for zdenek_dc   Find more posts by zdenek_dc   Click here to Send zdenek_dc a Private Message   Click Here to Email zdenek_dc   Visit zdenek_dc's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24


Registrován: 12.05.2002
Příspěvků: 5246

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 47 

Take by bylo fajn uvest, ze stavajici 1A pojitka jsou provozne bezproblemova - alespon v instalacich, ktere se "ochomytly" kolem me (34M radia).

> rocni experience... dva spoje, oba v Praze...

__________________

Old Post 30.09.2008 v 20:55
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
rebel78
Newbie

Registrován: 23.10.2002
Příspěvků: 55

Kvalita a jednotlivých pojítek Příspěvek č. 48 

Ahoj používáme už několik let spoje Alcoma ME, ME II a nově i MP 90 a také nějaké v koordinovaném pásmu. Všecny spoje bez problémů a stále funkční.
Za celou dobu co je na síti první ME (náš první spoj od spol. Alcoma) si pamatuji pouze jeden problém s nefunkčním spojem a to bylo způsobené tím, že nás někdo zarušil. Měřáky nemáme a tak to Alcoma vyřešila v prvním volném okně servisního technika - takže oprava do 24hodin po nahlášení (vlastně to byla opraba, ale přátelská prosba).

V síti je také několik spojů Orcave a u těch máme jediný problém a to jsou odcházející zdroje (nebylo by roku aby se alepoň jeden neměnil - většina jednotek je umístěna v klimatizovaných servrovnách s napájením přes diesl agregát) Oprava je samozřejmě ihned po nahlášení provedena a nejdéle jsem na příjezd technika čekal 24hodin (žádná servisní smlouva na ten box nebyla - zrátka servis na objednávku).

Co se týče ostatních výrobců tak se jich tady nechci dotkout, ale před 3 lety někteří ani neuměli doplnit údaje do tabulek, které jsem jim zaslal a místo toho někteří přijiždeli na schůzky a snažili se vždy srovnávat s Alcoma nebo Orcave/Miracle a na tyhle dva leadery na trhu házely špíny více než je normální zákazník (tedy já) schopen usnést.

Společnost Orcave ke každé cenové nabídce vždy udělala perfektní průzkum lokality (fotky se zákresy stožárů, zákres trasy do mapy, ...). U Alcomy to fungovalo trošku jinak a na průzkum jsem musel sám nebo pouze s jedním technikem a já nebo někdo z mých podřízených dělal druhého do party. Ale vždy to vyšlo. Ale od doby, kdy bylo potřeba vybudovat stožár na zelené louce pro 2x 120 BOSH antény a potkal jsem společnost TERMS tak to za nás a za Alkomu dělají oni včetně dodávky stožárů, úchytů. kabelových tras, zaměření a projektů pro památkáře a ostatní úřady. Já jim pouze dodám před instalací předám spoj, který byl námi zakoupen.

Od obou společností bereme "na strídačku" přeci jen kde bylo dříve několik pojítel Miracle není důvod je spojit do jedné vnitřní jednotky a mít tak v racku o trošku více místa a hlavně se nemusí měnit žádná kabeláž. Na nové lokace zase vyhrává Alcoma a na rovinu říkám kvůli ceně.

Jako běžný uživatel a osoba odpovědná za nákup technologií zde prohlašuji, že jsou schopnosti spojů obou mnou zmíněných společností srovnatelné. Zkrátka to přenáší data a má to při zátěži nízkou odezvu (v aplikacích, kde jde o hlas samozřejmě používáme pořád raději samostané E1 - což oba dva umějí skvěle).

Na závěr si samozřejmě rýpnu a zároveň pochlubím. Již rok mám svou domácnost připojenou MP90tkou (byl jsem jeden z prvních) a můžu řící, že to nebyla marná investice - přeci jen každý si chceme dát domů to nejlepší a já jsem si podle mého soudu to nejlepší domů dal (optika, která by byla na pronájem nebo na prodej mi boohužel v okruho 200m od domu nevede).

Doufám, že tímto netechnickým příspěvkem mohu někomu z vás pomoci při výběru vhodného dodavatele.

Old Post 30.09.2008 v 21:04
rebel78 je offline   Click Here to See the Profile for rebel78   Find more posts by rebel78   Click here to Send rebel78 a Private Message   Click Here to Email rebel78     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 02:05.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
123456789 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz