Originally posted by highlander aha omlouvam se jsem slepej,.. Jo a C6 je tam podle datasheetu nebo ne ? jo a v aplikačních poznámkách byl filtr i mezi GND digitální části a GND laserové části.
C6 je podle doporuceni datasheetu, prej ta PinDioda nemusi byt rychla, dela pouze aproximaci...jakisi prumer vyzarovane energie.
Prave tam bylo psano o GND ze ma byt maximalne propojeno s nejvesti plochou, aspon sem to tak pochopil, mam datasheet Rev.3 12/05
Originally posted by tom.stone Prave tam bylo psano o GND ze ma byt maximalne propojeno s nejvesti plochou, aspon sem to tak pochopil, mam datasheet Rev.3 12/05
Neni to tak jednoduche, nejde o plochu, jde o impedanci. Tedy nedivej se na GND jako na zemni potecial, kterym bohuzel v realu neni, ale jako na vedeni, ktere svou indukcnost, odpor a kapacitu vuci ostatnim.
Dnes mně napadla taková jedna myšlenka, která by se možná nechala realizovat. V jednom vláknu tady na foru se probírají modemy pro elektrický rozvody v domně. To zařízení má pěknou modulaci je asi dost odolné proti šumu a bordelu který může na té síti být a podle specifikace umí protlačit až 85Mbit šířkou pásma 20MHz. Má někdo nějakou informaci případně dokumentaci o tom použitém chipsetu ? Nebo to snad někdo rozkuchal a prozkoumal ? Pokud by to zařízení umnělo fullduplex tak by MOŽNÁ bylo možné vyvést ty dva směry ven ze zařízení, a prohnat to laserem a levným optickým přijímačem stylu ronja bez limitačního zesilovače,.. Jestli je to nereálné tak to zmoderujte.
K tomu laser driveru: Mně se prostě nelíbí cívka 10uH zapojená jednim koncem na laserovku a druhym koncem do integráče,.. Prostě tam na ten pin 16 bych dal tu kapacitu proti anodě laserovky.
Originally posted by highlander K tomu laser driveru: Mně se prostě nelíbí cívka 10uH zapojená jednim koncem na laserovku a druhym koncem do integráče,.. Prostě tam na ten pin 16 bych dal tu kapacitu proti anodě laserovky.
Mne se civky vubec neliby, takze to tam urcite namontuji, nebo aspon pro to vyhradim misto, at si to pak tam da kazdy tak jak bude treba.
Originally posted by highlander Dnes mně napadla taková jedna myšlenka, která by se možná nechala realizovat. V jednom vláknu tady na foru se probírají modemy pro elektrický rozvody v domně. To zařízení má pěknou modulaci je asi dost odolné proti šumu a bordelu který může na té síti být a podle specifikace umí protlačit až 85Mbit šířkou pásma 20MHz. Má někdo nějakou informaci případně dokumentaci o tom použitém chipsetu ? Nebo to snad někdo rozkuchal a prozkoumal ? Pokud by to zařízení umnělo fullduplex tak by MOŽNÁ bylo možné vyvést ty dva směry ven ze zařízení, a prohnat to laserem a levným optickým přijímačem stylu ronja bez limitačního zesilovače,.. Jestli je to nereálné tak to zmoderujte.
to sis nemohl vzpomenout drive? :( jedno jsme posilali na reklamaci a ano, mel jsem ho kuchnute. bohuzel, fotky jsem nedelal :(
Jestli znate spusob nebo nekoho kdo to umi levneji tak sem stim.
Jestli jsem se dobre dival na jejich cenik tak to vyjde kolem 300,-/ks. Ale jestlize je objedname vic tak to bude samozrejmne min.
Objednavat vic plosnych spoju bez toho, ze by se to vubec vyzkouselo, je s nejvetsi pravdepodobnosti vyhazovani penez. :-)
Mozna bych zkusil jeste Benesov.
Inzenyr
Inzenyr
JO, mate pravdu!
Takze panove jdu objednat 1ks, otestuji, a pak vam dam vedet.
Originally posted by highlander Dnes mně napadla taková jedna myšlenka, která by se možná nechala realizovat. V jednom vláknu tady na foru se probírají modemy pro elektrický rozvody v domně. To zařízení má pěknou modulaci je asi dost odolné proti šumu a bordelu který může na té síti být a podle specifikace umí protlačit až 85Mbit šířkou pásma 20MHz. Má někdo nějakou informaci případně dokumentaci o tom použitém chipsetu ? Nebo to snad někdo rozkuchal a prozkoumal ? Pokud by to zařízení umnělo fullduplex tak by MOŽNÁ bylo možné vyvést ty dva směry ven ze zařízení, a prohnat to laserem a levným optickým přijímačem stylu ronja bez limitačního zesilovače,.. Jestli je to nereálné tak to zmoderujte.
Umelo by to FD kdyby se dalo sahnout do firmwaru. Ma to OFDM modulaci, asi 250 nosnych, ty 100mbitovy maji asi 1080 nosnych. Neni to na tamtom mediu mozne provozovat FD.
Prenosova cesta by musela byt ciste analogova a linearni. 85Mbit je cista modulacni rychlost na mediu, nad tim bezi jeste turbokody ktere vezmou dalsi polovinu, takze v realu tak 40-50mbit HD.
Originally posted by lada Prenosova cesta by musela byt ciste analogova a linearni. 85Mbit je cista modulacni rychlost na mediu, nad tim bezi jeste turbokody ktere vezmou dalsi polovinu, takze v realu tak 40-50mbit HD.
takze v realu 16Mbit - ozkouseno ono totiz to zarizeni umi, pokud se spravne pamatuji, 85Mbit down a o dost mene UP. co z toho vyjde?
Zarizeni je hardwerove HD, firmwarem to nezmenis.
Taky jsem o tom premyslel, ale jednodusi je vzit radiocipset a ten prekopat do FD. Nektere radiocipsety tohle umi.
A rozhodne to neni Atheros.
Jen vystup smichat s jinym kmitoctem nez vstup.