CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Troubleshooting > Prima komunikace AP-AP
1234
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
R.Hippo.P
Newbie

Registrován: 05.10.2003
Příspěvků: 8

Příspěvek č. 49 

Dík všem, co mi byli ochotni helpnout :-) (special thanks to MAN&b00lean)

K WDS modu - má háček - není jej vůbec jisté 100% rozchodit. A hlavně - záleži na správci AP! Kvůli WDS, ikdyž jej nakrásně někdo rozchodí, jsou ostatní omezeni, a správce AP má více práce!
Jak jsem zjistil, původní myšlenka provozu WiFi a vlastních AP byla a je diametrálně odlišná od reality na CZFree.

A tak jsem realizoval řešení, které jsem ani tak moc nechtěl.
Pořídil jsem AP (Edimax EW-7206APB), co klienta umí.
Ten frčí přes AP (Edimax EW7205-APS), který má 5-port switch.

Takto to již funguje. Samozřejmě je za tím kopa fines, ale nakonec vše OK.

Závěrem větičku k tomu, proč jsem zvolil ext. HW řešení.
Důvod (potřeba) byl prostý - chtěl jsem, aby WiFi běželo nezávisle na zapnutí kteréhokoliv PC (2xPC+NB).
Takže nyní, díky AP, po příchodu domů si např. mohu konečně zapnout i NB (s WiFi PCMCIA) a nic, už vůbec nic, neřeším...
A díky 5-port switch (tudíž rezerva tří portů) mohu kdykoliv připojit kámoše s NB, či souseda, a pod.
(více když tak na MONITOR mapě :-)

__________________

EPoX 8RDA3+, AMD 1800+ @ 2.2GHz, SAPPHIRE Radeon 9500 128MB 256b @ 9700Pro, ASUS TV FM card, W2k SP4

Naposledy upravil R.Hippo.P 21.01.2004 v 04:13

Old Post 21.01.2004 v 04:04
R.Hippo.P je offline   Click Here to See the Profile for R.Hippo.P   Find more posts by R.Hippo.P   Click here to Send R.Hippo.P a Private Message   Click Here to Email R.Hippo.P     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Yablos
Junior Member

Registrován: 04.02.2003
Příspěvků: 126

Příspěvek č. 50 

To mi docela beres vitr z plachet. Co tim myslis omezeni klienti pri rezimu WDS ? vice prace pro spravce AP? Predpokladam, ze pokud jde o stejneho vyrobce, tak mu alespon ten WDS pobezi bez problemu a pokud klienti(PCI) karty jsou opet od stejneho vyrobce, tak taky nebude delat dlouhe nosy a pekne pofrci.
Nebo sem sezral snad moc prasku zvaneho ideal++ ?

__________________

Yablos - P.T.

Old Post 22.01.2004 v 20:29
Yablos je offline   Click Here to See the Profile for Yablos   Find more posts by Yablos   Click here to Send Yablos a Private Message   Click Here to Email Yablos   Visit Yablos's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
JirkaF
Newbie

Registrován: 05.02.2003
Příspěvků: 97

Příspěvek č. 51 

Old Post 22.01.2004 v 20:42
JirkaF je offline   Click Here to See the Profile for JirkaF   Find more posts by JirkaF   Click here to Send JirkaF a Private Message   Click Here to Email JirkaF     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Mikulas
Member

Registrován: 22.10.2002
Příspěvků: 393

Příspěvek č. 52 

Spravce ma praci s udrzovanim/nastavovaim WDS framesu, a docela jsem take narazil na problem s QOSem. KAZDY (!!!) WDS je jako novy interface a musi se pro nej nastavovat shaping :(

Neni take vyloucene, ze to zere vice propustnosti, nez to opravdu vyuzije (kvuli vedlejsi komunikaci s AP).

Mik

Old Post 27.01.2004 v 20:34
Mikulas je offline   Click Here to See the Profile for Mikulas   Find more posts by Mikulas   Click here to Send Mikulas a Private Message   Click Here to Email Mikulas   Visit Mikulas's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
raptik
Junior Member

Registrován: 11.02.2003
Příspěvků: 267

Příspěvek č. 53 

no mozna je muj prispevek pozde, ci snad jiz to tu bylo psano, ale neumi asus neco jako hybridni mod, kdy se chova jak ap tak klient zaroven? mam jeden doma, tvrdi ze tohle umy bohuzel nemam moznost tuhle moznost vyskouset...

podle toho jak sem ten mod pochopil, tak to dela to, ze se pripoji na ap a dal siri jeho signal, ale klienti se pripojuji na tohle AP, takze vznika neco jako propojeni mezi AP1 a AP2 na stejnym essid, stim ze treba 5 clientu je na jednom a 5 na druhym a na venek se tvari jako 1AP

__________________

Old Post 03.08.2004 v 08:17
raptik je offline   Click Here to See the Profile for raptik   Find more posts by raptik   Click here to Send raptik a Private Message   Click Here to Email raptik   Visit raptik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Chalan
Newbie

Registrován: 23.05.2004
Příspěvků: 21

Příspěvek č. 54 

myslim ze to co sa u WL500 oznacuje ako AP hybrid, nieje nic ineho nez WDS.

__________________

Michal Ondreička

Old Post 25.09.2004 v 15:57
Chalan je offline   Click Here to See the Profile for Chalan   Find more posts by Chalan   Click here to Send Chalan a Private Message   Click Here to Email Chalan   Visit Chalan's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Jojkoz
Newbie

Registrován: 07.06.2004
Příspěvků: 29

Příspěvek č. 55 

Old Post 17.02.2013 v 19:24
Jojkoz je offline   Click Here to See the Profile for Jojkoz   Find more posts by Jojkoz   Click here to Send Jojkoz a Private Message   Click Here to Email Jojkoz     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:38.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz