CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > HOWTO: WISP na platforme WRAP
1234567
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
monty4479
Member
zastupce cloudu 10.106


Registrován: 01.12.2002
Příspěvků: 352

ATHEROS 5004x Příspěvek č. 17 

nevíte někdo, proč se nespojí ATHEROS 5004x s jiným ap na 2.4?

Nastavil jsem to iwconfigem ve wisp distro a pořád to scanuje pásmo.

Jednou jsem tam viděl 2.4 ale jinak to scanuje pouze 5ková pásma a ne a ne se spojit s AP

(bylo to od ap cca 6 m)

__________________

Když musíš, tak musíš...

Old Post 26.11.2004 v 00:08
monty4479 je offline   Click Here to See the Profile for monty4479   Find more posts by monty4479   Click here to Send monty4479 a Private Message   Click Here to Email monty4479   Visit monty4479's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oron
Newbie

Registrován: 20.08.2003
Příspěvků: 66

Re: Re: build wisp .... Příspěvek č. 18 

Old Post 26.11.2004 v 07:52
oron je offline   Click Here to See the Profile for oron   Find more posts by oron   Click here to Send oron a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
psanda
Member
zastupce cloudu 10.64


Registrován: 03.04.2003
Příspěvků: 303

User is Mapper

atheros Příspěvek č. 19 

Povedlo se nekomu zprovoznit atheros + wrap + wisp

tak ze chodí 2,4 i 5 ?

ješte jsem to nekoupil ale chystám se zatim to pojede na 2,4 ale chci mit možnost 5 ....

Old Post 26.11.2004 v 22:27
psanda je offline   Click Here to See the Profile for psanda   Find more posts by psanda   Click here to Send psanda a Private Message   Click Here to Email psanda     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ludvik
Senior Member

Registrován: 04.12.2002
Příspěvků: 543

Re: ATHEROS 5004x Příspěvek č. 20 

Old Post 26.11.2004 v 23:24
ludvik je offline   Click Here to See the Profile for ludvik   Find more posts by ludvik   Click here to Send ludvik a Private Message   Click Here to Email ludvik   Visit ludvik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ludvik
Senior Member

Registrován: 04.12.2002
Příspěvků: 543

Příspěvek č. 21 

Zajímavé taky je, že se stačí zeptat, odpověď není potřeba. :-)

veškerý problém byl v tom, že karta asi nebyla UP. Takže stačilo scriptem ifup ath0 ji nahodit a v tu chvilku se s apčkem spojila. Jestli to opravdu funguje, nevím, na další testy už nevidím ...
Trochu mi nejde na rozum, proč scanovala, když byla down.

Pro lamy mě podobné:

/etc/network/ifup ath0
iwconfig ath0 essid APCKO
iwpriv ath0 mode 2

to poslední není asi nutné, ale přepne to do 802.11b (1=a, 3=g, 0=auto)

nastaven RTS Threshold se dělá mínusovou hodnotou: iwconfig ath0 rts -65280 znamená RTS = 256B.

Ale mám další otázku:
lze štelovat výkon této karty? Atheros 5212. Příkaz iwconfig ath0 txpower hlásí "operation not supported". Je to věc ovladače, nebo to karta opravdu neumí?

P.S.: opravdu stačí číst, ale musí se toho přečíst moc a hlavně pořádně ...

Naposledy upravil ludvik 27.11.2004 v 13:40

Old Post 27.11.2004 v 00:09
ludvik je offline   Click Here to See the Profile for ludvik   Find more posts by ludvik   Click here to Send ludvik a Private Message   Click Here to Email ludvik   Visit ludvik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hwsoft
Moderator
zastupce cloudu 10.101


Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 2100

Re: Re: Re: build wisp .... Příspěvek č. 22 

__________________

ITF - FreeNet Liberec
DesSto
jabber: hwsoft@linjab.org

Old Post 27.11.2004 v 22:49
hwsoft je offline   Click Here to See the Profile for hwsoft   Find more posts by hwsoft   Click here to Send hwsoft a Private Message     Visit hwsoft's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oron
Newbie

Registrován: 20.08.2003
Příspěvků: 66

Re: Re: Re: Re: build wisp .... Příspěvek č. 23 

Old Post 29.11.2004 v 11:20
oron je offline   Click Here to See the Profile for oron   Find more posts by oron   Click here to Send oron a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 24 

Ahoj,
ma nekdo uz funkcni image WISPu?U nas ten kdo delal WISP na WRAPu tak to odpiskal.Ale trebas se to nekomu povedlo... ?

Dalsi alternativy jsou Embedded Debian a Manowal (pripadne osekat vlastni Debian)

Old Post 29.11.2004 v 11:51
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ludvik
Senior Member

Registrován: 04.12.2002
Příspěvků: 543

Příspěvek č. 25 

O co ti jde? Funkčí jsou (podle mě) všechny, minimálně ta poslední ...
Já používám toho od hwsofta. Akorát se mi nepovedlo rozpartitionovat compactflash v USB čtečce na widlích ... takže jsem to tam nahrnul tím PhysDiskWrite.EXE. Normálně souborově stáhnul. Zformátoval na jednu oblast a nakopíroval zpátky. Potom stačil prográmek Syslinux.exe a jede to.
Dokonce mu ani nevadí 256MB velká partition.

Jenom se to nechce softwarově rebootovat.
To: hwsoft - už jsi přišel na to, čím to? existuje nějaké řešení? alespoň nastiň, třeba to vyřeší někdo jiný ... možná já.

Old Post 29.11.2004 v 12:09
ludvik je offline   Click Here to See the Profile for ludvik   Find more posts by ludvik   Click here to Send ludvik a Private Message   Click Here to Email ludvik   Visit ludvik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 26 

Old Post 29.11.2004 v 12:50
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
ludvik
Senior Member

Registrován: 04.12.2002
Příspěvků: 543

Příspěvek č. 27 

Na 5.8 jsi se neptal ... a co si přesně představuješ pod pojmem funkčnost jsi taky neuvedl ... je to linux, tj. teoreticky tam rozeběhneš cokoliv.

Upravená a přesnější odpověď tedy zní: ano, používám to, ale jenom na 2,4 s Atheros 5212 a zatím pouze jako klienta. Tváří se to velice dobře ... by? to mám pouze pár dní.
Plánujeme koupit ještě jeden a vytvořit z toho APčko. Kdy, to je ale zatím ve hvězdách.

Old Post 29.11.2004 v 13:04
ludvik je offline   Click Here to See the Profile for ludvik   Find more posts by ludvik   Click here to Send ludvik a Private Message   Click Here to Email ludvik   Visit ludvik's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Aldapo
Senior Member

Registrován: 20.12.2002
Příspěvků: 1018

Příspěvek č. 28 

Old Post 29.11.2004 v 13:18
Aldapo je offline   Click Here to See the Profile for Aldapo   Find more posts by Aldapo   Click here to Send Aldapo a Private Message   Click Here to Email Aldapo     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
hwsoft
Moderator
zastupce cloudu 10.101


Registrován: 11.10.2002
Příspěvků: 2100

Příspěvek č. 29 

__________________

ITF - FreeNet Liberec
DesSto
jabber: hwsoft@linjab.org

Old Post 29.11.2004 v 14:28
hwsoft je offline   Click Here to See the Profile for hwsoft   Find more posts by hwsoft   Click here to Send hwsoft a Private Message     Visit hwsoft's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Drak@HA
Newbie

Registrován: 14.12.2003
Příspěvků: 18

PtP na Wrapu Příspěvek č. 30 

Nam jely dva Wrapy s Wispem na stole na konektory cca 26 Mbit. Venku jsme to zkouseli s 30 dB parabolama - na 700 metru to jelo cca 24 Mbit, ale na 6 km jen asi 300 Kbit !! pouzili jsme frekvenci 5,825. Tak by me docela zajimalo, proc to na tech 6 km jelo tak malo. Je mozne, ze jsme meli problem s konektory nebo tak neco, takze az to zkusime znovu, tak dam vedet co a jak.

Old Post 29.11.2004 v 20:24
Drak@HA je offline   Click Here to See the Profile for Drak@HA   Find more posts by Drak@HA   Click here to Send Drak@HA a Private Message   Click Here to Email Drak@HA   Visit Drak@HA's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
explorer
Newbie

Registrován: 18.04.2004
Příspěvků: 17

Příspěvek č. 31 

Naposledy upravil explorer 30.11.2004 v 00:14

Old Post 30.11.2004 v 00:11
explorer je offline   Click Here to See the Profile for explorer   Find more posts by explorer   Click here to Send explorer a Private Message   Click Here to Email explorer   Visit explorer's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oron
Newbie

Registrován: 20.08.2003
Příspěvků: 66

Příspěvek č. 32 

Naposledy upravil oron 30.11.2004 v 11:45

Old Post 30.11.2004 v 10:25
oron je offline   Click Here to See the Profile for oron   Find more posts by oron   Click here to Send oron a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 11:58.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz