CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   
 

Odpovědět k Tématu 
CZFree.Net forum: Wireless community network CZFree.Net > Fórum > Hardware > Vysílací výkon ??
1234567891011 »
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 65 

Vyborne! To musim zkusit :-). Takto jsem si to teoreticky predstavoval,
ale nedokazal jsem odhadnout, jaky proud tam muze probihat...

Asi ale bude presnejsi pouzit misto tohoto zarizeni pocitac, druhou
kartu s antenou a ukazatel urovne signalu? Co myslis/myslite?

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 24.01.2003 v 17:53
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chcipaczech
Newbie

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 40

Re: Re: Příspěvek č. 66 

Tak uz do toho zacinam taky trochu pronikat, jenom mi nejni jasna jedna vec. Kdyz mam antenu o zisku 24dB a naperu do ni jakejkoliv vykon (treba i jeden mW) jak muzu na vystupu ty anteny mit min jak 24dB (i kdyz jsou tam nejaky prvky snizujici vykon - bleskojistka, kabel) ? To opravdu ta bleskojistka stahuje vykon anteny? Mluvim o vysilacim vykonu. me by prislo spis logicky, kdybych mel 24dB antenu a posilal do ni cokoliv tak ze by to bylo 24dB + cokoliv co mam na dratu.

Jestli se ptam blbe, tak me nekamenujte

Old Post 05.02.2003 v 15:00
chcipaczech je offline   Click Here to See the Profile for chcipaczech   Find more posts by chcipaczech   Click here to Send chcipaczech a Private Message   Click Here to Email chcipaczech     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 67 

Vykon v dB (ne v mW) muze byt zaporny...

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 05.02.2003 v 15:48
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chcipaczech
Newbie

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 40

Příspěvek č. 68 

To bude ono, i kdyz na druhou stranu, pres nejakou kalkulacku co jsem nasel na webu jsem spocital 24dB = cca 250mW, tzn. pokud bych to pocital takhle, tak i pri jednom mW vykonu zarizeni na konci antenky bude 251mW a to je to co mi neleze do hlavy. Ale vzhledem k tomu, ze to tady vetsina prispevku povazuje za samozrejmost, tak asi pocitam uplny nesmysly. Mozna by pomohla nejaka tabulka kde by bylo jasne napsano:

antena 14dB = vystupni vykon na zarizeni tolik a tolik
antena 24dB = vystupni vykon na zarizeni tolik a tolik

samozrejme s moznosti zapocteni utlumu na kabelech

Me jde hlavne o to, kdyz si dam na strechu 24dB antenu a HW AP s regulovatelnym vykonem (coz mi vychazi jako nejlepsi moznost, kvuli zisku na prijmu - aspon jsem to tak pochopil), abych az na me vlitne CTU (coz se pri 24dB antene muze kdykoliv stat, jak jsem se docetl) mohl rict, ze se mili a ze nevysilam vic nez povolenych 100mW

Old Post 05.02.2003 v 16:46
chcipaczech je offline   Click Here to See the Profile for chcipaczech   Find more posts by chcipaczech   Click here to Send chcipaczech a Private Message   Click Here to Email chcipaczech     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuciuS
Newbie

Registrován: 04.08.2002
Příspěvků: 86

Příspěvek č. 69 

24dB=250mW s tím bych souhlasil.
Se 24dB anténou naperu do ní 0dB (1mW) a bude zářit do kužele 24dB. Ale nepoleze z toho 250mW ale furt ten 1mW, akorát to bude jakoby se vysílalo těch 250mW do celého prostoru kolem antény - isotropní anténa. A pokud nebudu na kabeláži mít žádné ztráty tak jsem překročil limity ČTÚ. Stačí ale abych měl "běžnou" wifi kartu která vysílá 15dB a i s anténou píchnutou přímo do počitače nic překračovat nebudu.

Takže výkon karty - útlum v kabelech a v bleskojistce + zisk antény <= 20 (vše v dB).

Pak je možnost snížit výkon karty... pak můžu mít anténu třeba +30dBi akorát asi nebude zrovna levná...

Old Post 05.02.2003 v 19:13
LuciuS je offline   Click Here to See the Profile for LuciuS   Find more posts by LuciuS   Click here to Send LuciuS a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 70 

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 05.02.2003 v 23:09
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chcipaczech
Newbie

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 40

Příspěvek č. 71 

OK, takze kdyz pouziju antenu 24dB smerovou a utlum na kabelech bude 6dB, musim nastavit na vylezu z karty (HW AP) 2 dB a budu na 20dB tj. 100mW, je to tak spravne?

Stejne to porad moc nechapu, ale pokud je to tak, budu to brat, ze to tak je a uz do toho nebudu stourat
Funkci tranzistoru jsem taky nepochopil a pouzivam ho denne (v CPU je jich dost)

Old Post 06.02.2003 v 08:07
chcipaczech je offline   Click Here to See the Profile for chcipaczech   Find more posts by chcipaczech   Click here to Send chcipaczech a Private Message   Click Here to Email chcipaczech     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
LuciuS
Newbie

Registrován: 04.08.2002
Příspěvků: 86

Příspěvek č. 72 

Přesně tak. +2dB a ani piď navíc.
A oldfrog to vysvětlil líp než já.

Old Post 06.02.2003 v 13:48
LuciuS je offline   Click Here to See the Profile for LuciuS   Find more posts by LuciuS   Click here to Send LuciuS a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
chcipaczech
Newbie

Registrován: 29.10.2002
Příspěvků: 40

Příspěvek č. 73 

Ok, diky za odpovedi

Old Post 06.02.2003 v 16:34
chcipaczech je offline   Click Here to See the Profile for chcipaczech   Find more posts by chcipaczech   Click here to Send chcipaczech a Private Message   Click Here to Email chcipaczech     Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
<Fox_onE>
Newbie

Registrován: 04.11.2002
Příspěvků: 14

Question Vykon by jsme meli, ted co z timhle Příspěvek č. 74 

Pocitani vys. vykonu, utlumu na trase zvladam, ale protoze nemam FEL ani nic podobne a dost mi to zrejme chybi, netusim co v gen licenci znamena tohle a jak to souvisi z pouzitou antenou:

3. U systemu s rozprostrenym spektrem vyuzivajicich techniku prime sekvence nesmi spickova spektralni hustota vykonu vyzareneho izotropnim zaricem prekrocit hodnotu
–20 dBW/MHz. Celkovy vyzareny vykon v celem pasmu pak nesmi prekrocit hodnotu –10 dBW.

Co je tedy spickovy vykon spektralni hustoty?

Dekuji

__________________

<Fox_onE>

Old Post 12.02.2003 v 11:56
<Fox_onE> je offline   Click Here to See the Profile for <Fox_onE>   Find more posts by <Fox_onE>   Click here to Send <Fox_onE> a Private Message   Click Here to Email <Fox_onE>   Visit <Fox_onE>'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kuzelka
Newbie

Registrován: 17.06.2002
Příspěvků: 23

upresneni Příspěvek č. 75 

Chtel bych jen male upresneni

Toto chapu :
"... kdyz pouziju antenu 24dB smerovou a utlum na kabelech
bude 6dB, musim nastavit na vylezu z karty (HW AP) 2 dB a budu na 20dB ...."

Muzete mi jen potvrdit, ze "nastaveni na vylezu z karty" je nastaveni TXpower ?

Pokud ano, tak bych mel dalsi priklad na odsouhlaseni:
(je mozna stejnej, ale projistotu)
Kdyz pouziju antenu 11 dB smerovou a utlum na kabelech
bude 6 dB, muzu nastavit TXpower na 15 dB a budu ma 20dB.

Pokud mi to POTVRDITE - tak uz tomu koncene rozumim :-)

DIk
Vlada

Old Post 12.03.2003 v 10:48
kuzelka je offline   Click Here to See the Profile for kuzelka   Find more posts by kuzelka   Click here to Send kuzelka a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 76 

Ano, ODSOUHLASENO.

S jednim upozornenim: to, co se pomoci iwconfig v linuxu nastavuje u karty
XI626 jako TXpower, neni skutecna txpower. V zavislosti na ovladaci a typu
karty obvykle 20dB znamena hardwarove maximum karty (u XI626 asi 15dB).
Zrovna tak to plati pro minimalni nastavitelnou hodnotu. Za uvedena cisla
nerucim. Presne se to da dohledat ve foru vcetne jineho, exaktnejsiho nasta-
veni karty primo zapisem do jejiho registru.

Ke slozeni zkousky blahopreje
- OldFrog.

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 12.03.2003 v 22:53
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
wanthalf
Member

Registrován: 26.07.2002
Příspěvků: 316

Jak přesně nastavit výkon karty Příspěvek č. 77 

Old Post 13.03.2003 v 14:01
wanthalf je offline   Click Here to See the Profile for wanthalf   Find more posts by wanthalf   Click here to Send wanthalf a Private Message     Visit wanthalf's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Merak vykonu Příspěvek č. 78 

Old Post 17.03.2003 v 22:02
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
-=RYS=-
Senior Member

Registrován: 24.01.2003
Příspěvků: 2424

Re: Merak vykonu Příspěvek č. 79 

Old Post 17.03.2003 v 22:14
-=RYS=- je offline   Click Here to See the Profile for -=RYS=-   Find more posts by -=RYS=-   Click here to Send -=RYS=- a Private Message     Visit -=RYS=-'s homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
oldfrog
Senior Member

Registrován: 28.07.2002
Příspěvků: 772

Příspěvek č. 80 

Vyborne, diky moc, to je presne to zakladni nasmerovani. Zajimalo mne
predevsim rozmezi tech prakticky namerenych hodnot. Vidm ze muj prvotni
napad poridit si pikoampermetr je znacne prehnany )

Da se neco rozumneho namerit s digitalnim merakem, nebo to "furt skace"?

__________________

Ondrej Nemecek alias 'OldFrog'

Old Post 17.03.2003 v 23:55
oldfrog je offline   Click Here to See the Profile for oldfrog   Find more posts by oldfrog   Click here to Send oldfrog a Private Message   Click Here to Email oldfrog   Visit oldfrog's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 14:25.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
1234567891011 » 
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

 

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMXIV CZFree.NET | Kontaktujte Nás
Powered by: vBulletin - Copyright ©MM - MMII Jelsoft Enterprises Limited.
Founder: Deu / original scripting by: carlos (All High Seeds) / Node Monitor by: 8an
Additional Portal & Node Monitor Development by: oto, Zajsoft, Danny, Netdave
Hosted by: NFX.cz / FreeTel.cz