Originally posted by cipis Jasně, na tom jsme se už asi několikrát všichni shodli, že nejhorší je mechanika - čočky, štelování, uchycení, ...
Jak jiz rikal Inzenyr, elektronika zmakne i vic, a tech 100m ratam ciste odhadem ze je i s rezervou, ovsem jak velka bude tato rezerva to zalezi na provedeni, proto tesne pred prodejem provedu mereni.
Fotky zverejnit nemuzu, bohuzel, jedna se o vyrobni technologii a tajemstvy, je mi to lito.
PS: Bez rezervy to pujde treba i na 700m ale foukne vitr, zmeni se tlak, zmeni se teplota, zmeni se vlhkost nebo cokoli a je to vcudu, proto na vetsi vzdalenost potrebujes vetsi optiku, stejne jako u wifi, na vetsi vzdalenost potrebujes vetsi antenu abys mohl zachytit vic signalu.
PSS: Zarizeni ktere chystam do prodeje bude velke asi ako venkovni kamera
Aha, takže to bude pak celé ve škatuli, se značkou CE, se všemi potřebnými atesty, měřeními, elmag. kompatibilitou, s dvouletou zárukou. Super. Akorát mi není celkem jasné, jak tohle všechno chceš dostat do 10 tis. (případně 20 tis.). Vždyť jen to měření na elmag. stojí (stálo) 30 tisíc ... Kolik toho pak zvládneš vyrábět? Pokud to bude mít všechny ty věci uvedené výše, tak ti asi lidi urvou ruce :-)
Jo, doufám, že tady z fóra dostaneme ještě nějaké slevy, za podporu a tak ...
quote:
Originally posted by tom.stone Jak jiz rikal Inzenyr, elektronika zmakne i vic, a tech 100m ratam ciste odhadem ze je i s rezervou, ovsem jak velka bude tato rezerva to zalezi na provedeni, proto tesne pred prodejem provedu mereni.
Fotky zverejnit nemuzu, bohuzel, jedna se o vyrobni technologii a tajemstvy, je mi to lito.
PS: Bez rezervy to pujde treba i na 700m ale foukne vitr, zmeni se tlak, zmeni se teplota, zmeni se vlhkost nebo cokoli a je to vcudu, proto na vetsi vzdalenost potrebujes vetsi optiku, stejne jako u wifi, na vetsi vzdalenost potrebujes vetsi antenu abys mohl zachytit vic signalu.
PSS: Zarizeni ktere chystam do prodeje bude velke asi ako venkovni kamera
já to vemu i bez toho papírování..... za tuhle cenu.. potřebujeme překlenout právě cca 100M přes silnici 1. třídy.. a převěs zamítli a na podkop + profuk nejsou drobný
Originally posted by tom.stone Jo jasne, dam si to urcite priamo objednat....super napad.
Nedalo by sa pouzit cocku z CD-ROM mechaniky?
Len tak ma napadlo, co takto pouzit vypalovacku ako vysielac? Vykon na to ma, a mozno aj optyku......
Mozno by bol hned na to aj prijimac, senzor z CD-ROM je dost rychly, aspon teda musi byt.
na tohle tema jsem cetl uz cca pred dvema mesicema nejakej clanek i s videem, kde prave tu cocku z DVD vypalovacky i s laser diodou zkouseli na rezani papiru, a pak i prenos informaci (pres mistnost, jen ukazovali na co ze se da pouzit)... takze realne by to jiste slo
jak ctu ty negativni ohlasy tu, tak jsem si vzpomnel na rceni, ktere rikaval nas dilensky mistr:
"Neznam nejde. Znam neumim a nechci. Nejde jen strcit destnik do prdele, a otrevrit ho, vse ostatni jde"
takze receno zkracene, nenech se znechutit. Dnes RONJA nema uz pomalu smysl, v dobe 5GHz, a nic FP 100Mb/s za cenu rekneme 2tis za kus ve sfere optiky neni. Crusadery jsou drahy, RONJA pomala...preber si to.
Ehm, ty jsi fakt dobrý ... Jestli sis nevšiml, tam tom už něco má a bude to mít dokonce k prodeji, sice bez potřebných papírů, atestů, zkoušek, ale něco k mání bude. Uvidí se, jestli ta cena vyjde na 10 nebo 20 tis., ale na kratší skoky, pokud to bude alespoň na kupní smlouvu, tak to bude použitelné.
Negativní ohlasy jsou a budou, bohužel tom nechce zveřejnit svoje dílko, přitom tu pár dobrých rad a nápadů posbíral.
quote:
Originally posted by Virnik na tohle tema jsem cetl uz cca pred dvema mesicema nejakej clanek i s videem, kde prave tu cocku z DVD vypalovacky i s laser diodou zkouseli na rezani papiru, a pak i prenos informaci (pres mistnost, jen ukazovali na co ze se da pouzit)... takze realne by to jiste slo
jak ctu ty negativni ohlasy tu, tak jsem si vzpomnel na rceni, ktere rikaval nas dilensky mistr:
"Neznam nejde. Znam neumim a nechci. Nejde jen strcit destnik do prdele, a otrevrit ho, vse ostatni jde"
takze receno zkracene, nenech se znechutit. Dnes RONJA nema uz pomalu smysl, v dobe 5GHz, a nic FP 100Mb/s za cenu rekneme 2tis za kus ve sfere optiky neni. Crusadery jsou drahy, RONJA pomala...preber si to.
Originally posted by cipis Negativní ohlasy jsou a budou, bohužel tom nechce zveřejnit svoje dílko, přitom tu pár dobrých rad a nápadů posbíral.
Samozrejme ze posbiral a taky Vam za to mockrat dekuji a proto sem i elektroniku komplet zverejnil ci ne? Takze lepsi bastlir si veme starou ronju, picne tam tyto nakresy z fora a chodi to.
Co se tyce atestu a podobnych srandicek tak tomu jsem este nevenoval cas, takze to v kazdom pripade odlozim napozdeji.
Co se tyce zverejnovani prototypu to bohuzel nejde, je to z duvodu ze mi vtom ktosi pomahal kdo jednoduse bere zotpovednost za vynaleznuti technologie zaostrovani a filtrace, to znamena i to ze pouzita technologie nebude ani v mem projektu. Ovsem to neznamena ze moje FSO nebude chodit, ba naopak.
Jak jiz jsem rikal, vydrzte do konce leta, vtom obdoby planuji uz nekolik hotovych kousku k prodeji a k testovani.
No chtělo by to tedy zveřejnit aktuální verzi schéma a tišťáku, to předtím asi není úplně aktuální, ne?
Myslím, že ty atesty atd. budou ještě horší než mechanika, tipuju dost razantní navýšení ceny potom, za zkoušky.
Zaostřování? No v laserbitu je automatická clona, prej je to patentováno :-)
Takže to, co budeš mít k prodeji, tak není podle tohoto prototypu? No uvidíme, jak to bude šlat.
Abys začal dělat nějaký pořadník na testovací sérii :-)
quote:
Originally posted by tom.stone Samozrejme ze posbiral a taky Vam za to mockrat dekuji a proto sem i elektroniku komplet zverejnil ci ne? Takze lepsi bastlir si veme starou ronju, picne tam tyto nakresy z fora a chodi to.
Co se tyce atestu a podobnych srandicek tak tomu jsem este nevenoval cas, takze to v kazdom pripade odlozim napozdeji.
Co se tyce zverejnovani prototypu to bohuzel nejde, je to z duvodu ze mi vtom ktosi pomahal kdo jednoduse bere zotpovednost za vynaleznuti technologie zaostrovani a filtrace, to znamena i to ze pouzita technologie nebude ani v mem projektu. Ovsem to neznamena ze moje FSO nebude chodit, ba naopak.
Jak jiz jsem rikal, vydrzte do konce leta, vtom obdoby planuji uz nekolik hotovych kousku k prodeji a k testovani.
Originally posted by cipis No chtělo by to tedy zveřejnit aktuální verzi schéma a tišťáku, to předtím asi není úplně aktuální, ne?
Myslím, že ty atesty atd. budou ještě horší než mechanika, tipuju dost razantní navýšení ceny potom, za zkoušky.
Zaostřování? No v laserbitu je automatická clona, prej je to patentováno :-)
Takže to, co budeš mít k prodeji, tak není podle tohoto prototypu? No uvidíme, jak to bude šlat.
Abys začal dělat nějaký pořadník na testovací sérii :-)
:-)
Elektronika bude stejna ale zamerovani (mechanicka cast) je pod utajenim, proto nemuzu dodat foto. Jednoduse nemohu.
Zverejnil jsem zde jak prijimac tak i vysilac a v celku su stejne jak v prototypu az na par kondiku v napajeni.
Tady? Tady jsou akorát lidi, co čekají, až to udělá někdo jiný :-)
Může si na to dát užitný vzor nebo jak se to jmenuje.
Ono je to jedno, pokud to bude za těch 10 tis. na kupní smlouvu, tak se s tím nikdo moc pajcovat nebude.
Už aby to bylo a hlavně se vyzkoušelo, jaké to má meze ...
quote:
Originally posted by lazna Jak se prvni kusy dostanou mimo tvou kontrolu, stejne to hned nekdo nafoti a zverejni. Jako kdybys je tady neznal... ;-)
Teď mě tak napadá, minimálně jedno měření ale budeš muset udělat a to toho laseru. Jestli totiž někdo při manipulaci někomu nabliká do očiček, tak může dojít k problému a vzhledem k tomu, že bude aspoň kupní smlouva, tak si to odskáčeš ty. To by chtělo nějak dořešit ... Třeba prozradí Lada, jak to má ošetřené on.