CZFree.Net Home Page Diskuzní Fóra CZFree.Net Archív Často Kladených Otázek Registrace Nových Členů Archív Odkazů Seznam Členů Fóra CZFree.Net Czech Node Map hosted @CZFree.net CZFree.Net WIKI
CZFree Network Portal vzkazy | ovládání | pokročilé hledání   

Odpovědět k Tématu 
CZFree Fórum: Wireless Broadband Community CZFree.Net > Fórum > Praha 4 > Jižní město a okolí
« 153154155156157158159160161
Autor
Téma  < Předchozí Téma   Další Téma >
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41

Talking Příspěvek č. 2529 

Danny tvou rychlou reakcí jsi mne fakt pobavil. Škoda, že jsem se ve Višňové s ostatníma nevsadil

Tak ted vážně Danny 6host má svou síť sakra daleko od mé a pokud by někdo chtěl zjistit jak to u něj chodí musel by si s tím dát stejnou práci asi jako se zjišťováním jak vypadá vaše síť nebo jakákoliv jiná. Zajímá mne tedy proč najednou ten zájem a ihned při prvním problému splitnutí do NON-CZF.

Takže Alex zjistil, že Vše funguje. Proč mne tady stále beží 512 kbps provozu s ICMP a SNMP od 10.38. Dělat tohle všichni tak máme za chvíli traffic jen o ověřování sítí.

Danny můžu ti položit prostou otázku, proč se zaobíráš s člověkem jako já když jsem pro tebe prachobyčejný blb?

Pár pingů jak píšu výše mne nevadí a ani nic skrývat. Jen mne vadí to, že mne někdo čmuchá po síti když já jiným to nedělám. Ptám se, ale k čemu je ten permanentní traffic ICMP a SNMP z 10.38 na 10.41 ? A ten je tam i ted. Jestli chceš Alexi klidně ti sem hodím provoz za posledních 48 hodin a to čekování neustalo a nejde ani o "pár" pingů, ale spíš o víc jak "pár tisíc" pingů.
K.

http://www.kabelnet.cz Info o připojení v lokalitě Milovice a Praha Kyje - Jahodnice - Hutě - Jiráskova čtvrť, Dolní a Horní Počernice, Štěrboholy, Dubeč, Dolní Měcholupy

Naposledy upravil kabelnet 29.06.2010 v 00:37

Old Post 29.06.2010 v 00:05
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41

Příspěvek č. 2530 

V první řadě bych řekl, že než někdo někoho splitne do NON-CZF neměla by to schválit například rada? Mechanismus CZFree není tedy moc ideální když jedinec zjistí, že někde něco "chvíli" nefunguje a ani nezjišťuje, nezeptá se a rovnou splitá do NON-CZF. Mne od Alexe nepřišel žádný dotaz proč to nejede. Nebo snad Alex má zmapovanou síť 6hosta která je propojena s mojí, až za mnou, ale o mé nic neví? Tomu nevěřím, protože musel nejdříve zmapovat tu mojí, aby mohl mapovat tu 6hostovu. To znamená, že v momentu kdy například Jablonce, CZelanet, HMNet, nepůjde několik hodin routr tak je teda můžu splitnout do NON-CZF? Zřejmě ano. takže to asi můžeme zrušit mapu nebo ji nechat Alexovy a Dannymu

quote:
neresi technicke nebo tranzitni problemy

jak jsem napsal tento problém vznikl u mne "síťového blba", protože jsem si chtěl něco odzkoušet. Nebo to snad nesmím?
takže 6host toho opravdu moc řešit nemohl. To, že mne zřejmě nechtěl schodit před ostatníma. Tak byl po zásluze potrestán splitnutím do NON-CZF.
quote:
A proc se vlastne nepropoji s blizkou sousedni siti, kterou ma za rohem...?
protože to si snad můžeš dohledat v tomto foru. protože ta blízká sít krom toho, že ho poslala do pr.... tak dělala 6hostovy i další obstrukce. řešilo se to tu už tisíckrát.

quote:
nedokumentuje a verejne neprezentuje aspekty sve site

Prosím definuj primární význam této věty. Je uvedení spojů a nodů v mapě CZFree prezentováním aspektů své sítě nebo není?

quote:
Asi tim padem taky malo dokumentujes aspekty sve site, kdyz neni zjistitelne, ze neco zrovna delas...
Koukl jsem se na forum a nenašel jsem tam za poslední dva roky, že by se někdo zaobíral hlášením výpadků na své síti.

quote:
Pokud si to po sobe nedokazes zkontrolovat, ze to funguje, mozna by to bylo lepsi... BGP je zakladnim stavebnim kamenem CZF site a pokud na nej zapominas, tak jako bys v CZF vubec nebyl A nejsi-li v CZF, nejsi ani v mape Jak proste, mily Watsone...

Za prvé tím, že si hraju se také učím to už říkal Komenský.

quote:
No, treba si nekdo chce overit, ze ta sit je skutecne spojena CZFree a tedy ma tedy moralni narok byti v mape CZF viditelne zanesena. Zadny narok typu "ja tam proste chci byt" neexistuje... Spravny mapper v oblasti proveruje, zda to co je v mape odpovida i realite.

Inu dobře spustím zde pár aplikací hlídajících síť a v okamžiku výpadku u kohokoliv z CZFree budu požadovat po tobě Danny konkrétně okamžité splytnutí této sítě do NON-CZF.

quote:
No, treba si nekdo chce overit, ze ta sit je skutecne spojena CZFree a tedy ma tedy moralni narok byti v mape CZF viditelne zanesena. Zadny narok typu "ja tam proste chci byt" neexistuje... Spravny mapper v oblasti proveruje, zda to co je v mape odpovida i realite.

Takže když to shrnu Alex zjistil, že tam ta síť je pak na chvíli vypadla jelikož si kabelnet dovolil hrát se svýma routrama tak splitl 6hosta do NON-CZF. Danny to si trochu odporuje s tím co zde píšeš.

Tahle debata mne opravdu nebaví opět jste předvedli jak jste "silní, mocní a spravedlivý". Evidentně Vám to dělá dobře, ale bohužel tím akorát poškozujete dobré jméno CZFree. Toť Vše. Hezké prázdniny Všem ostatním členům K.

http://www.kabelnet.cz Info o připojení v lokalitě Milovice a Praha Kyje - Jahodnice - Hutě - Jiráskova čtvrť, Dolní a Horní Počernice, Štěrboholy, Dubeč, Dolní Měcholupy

Naposledy upravil kabelnet 29.06.2010 v 01:13

Old Post 29.06.2010 v 01:06
kabelnet je offline   Click Here to See the Profile for kabelnet   Find more posts by kabelnet   Click here to Send kabelnet a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Alex
Formerly known as Frogale
zastupce cloudu 10.38

User is Mapper

Příspěvek č. 2531 

quote:
Originally posted by kabelnet
Jestli chceš Alexi klidně ti sem hodím provoz za posledních 48 hodin a to čekování neustalo a nejde ani o "pár" pingů, ale spíš o víc jak "pár tisíc" pingů.
K.

Hele hod (prilohu bokem), protoze od nas do 10.41.0.0/16 nevidim zadne SNMP a odchazi tam jen kazdych 20s jeden ping, na ktery dosud neprichazi zadna odezva.

Jinak problem jsem vam oboum reportoval uz pred tydnem..

Cloud AS64538 | Mapper AS64538 (Jižní Město) | Občanské sdružení JM-Net www.jmnet.cz(f) | Aktivní schéma AS64538 (Jižní Město) - http://www.jmnet.cz/dude.jpg

Old Post 29.06.2010 v 01:57
Alex je offline   Click Here to See the Profile for Alex   Find more posts by Alex   Click here to Send Alex a Private Message   Click Here to Email Alex   Visit Alex's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Příspěvek č. 2532 

kdyz uz se to tedy zacalo nejak rozumneji resit, tak by me jeste zajimalo co ma znamenat napriklad
toto a toto

edit: a jeste bych rad podotkl , ze tyto pokus/y se udavaly jiz drive, ale ty bohuzel ve screenshotu nemam, ale myslim ,ze i tyto dva screeny dostacuji

Naposledy upravil 6host 29.06.2010 v 10:21

Old Post 29.06.2010 v 07:49
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41

Příspěvek č. 2533 

Jen doplním jde asi o ty veřejné IP adresy v obrázku nalogování se. A komupak patří JMNetu.

% This is the RIPE Database query service.
% The objects are in RPSL format.
%
% The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.
% See http://www.ripe.net/db/support/db-terms-conditions.pdf

% Note: This output has been filtered.
% To receive output for a database update, use the "-B" flag.

% Information related to '78.108.106.0 - 78.108.106.255'

inetnum: 78.108.106.0 - 78.108.106.255
netname: CZF-JMNET
org: ORG-JNo1-RIPE
descr: JM-Net o.s.
country: CZ
admin-c: MK7862-RIPE
admin-c: MK7352-RIPE
admin-c: AP9734-RIPE
tech-c: MK7862-RIPE
tech-c: MK7352-RIPE
tech-c: AP9734-RIPE
mnt-irt: IRT-JMNET
status: ASSIGNED PA
mnt-by: CZNFX-MNT
source: RIPE # Filtered

Takže již celkem chápu o co tu jde. Tohle zase nevím já, ale popravdě začínám mít velmi Vážnou chuť zatípnout JMNetu přístup do sítě a to jak zvenku tak zevnitř. K.

Naposledy upravil kabelnet 29.06.2010 v 08:48

Old Post 29.06.2010 v 08:42
danny
faultfinder :c)
zastupce cloudu 10.24

Team Member: ADMIN

User is Mapper

Příspěvek č. 2534 

quote:
V první řadě bych řekl, že než někdo někoho splitne do NON-CZF neměla by to schválit například rada?
Rada ceho...? JMnetu? Myslim ze s tim problem nebude
quote:
Mechanismus CZFree není tedy moc ideální když jedinec zjistí, že někde něco "chvíli" nefunguje a ani nezjišťuje, nezeptá se a rovnou splitá do NON-CZF.
No, cele CZFree je o nejakych myslenkach, ne o nejakych garancich neceho nekde. Pokud si nekdo postavil soukromy byznys (klidne zamaskovany pod nejaky o.s., na jeho zalozeni staci ukecat tri lidi) na tom, ze je jeho bod pritomen v mape CZFree... tak to ma... inu dost blby Ale sorry, mapa CZFree neni zadny marketingovy nastroj pro kohokoliv. A popravde si nemyslim, ze by osoba Karla Filipa (pripadne kohokoliv jineho zamaskovaneho pod nick kabelnet, jak uz tomu byvalo zvykem drive) dokazala okoli skutecne presvedcit o tom, ze dotcenym entitam (kabelnet, 6host) jde o nejakou komunitni sit. Sanci kazdopadne mate, predvedte, co pro CZFree (ne pro vas prijem) delate...
quote:
To znamená, že v momentu kdy například Jablonce, CZelanet, HMNet, nepůjde několik hodin routr tak je teda můžu splitnout do NON-CZF? Zřejmě ano. takže to asi můžeme zrušit mapu nebo ji nechat Alexovy a Dannymu
Obavam se, ze si neopravnene beres do huby site, ktere jdou v CZFree komunite etablovane ponekud lepe nez ty. To, ze se s Simandlem (aka jablonka) vzajemne moc nemusime jeste neimplikuje, ze jeho sit budu nastavovat apriori jako non-czf. Mimo jine proto, ze osobni rovinu dokazu oddelit od tech technickych (dlouhodobych) problemu. Cely cloud 10.41 je vic nedostupny nez dostupny, i pouha realizace VPN mezi tvou siti a NFX trhla rekord, co se tyce doby mezi zadosti a zprovozneni z tve strany. Promin, ze nezapominame
quote:
jak jsem napsal tento problém vznikl u mne "síťového blba", protože jsem si chtěl něco odzkoušet. Nebo to snad nesmím?
Pokud 6host po nahlasenem problemu tento neresil - i tim, ze by on nahanel tebe... tak sorac vole, Alexe bych nejradsi nakopal obcas do zadku a rozcupoval ho pri kazdem preslapu... ale tady fakt jedna jako spravny mapper se znalosti oblastni problematiky, kdy protistrana dost dobre nedokaze vyvratit, ze kona nespravne Nebo ze by ne? Ptam se znovu, jaky je vas vztah k CZFree, cim komunite napomahate... a tak... rad si to vyslechnu
quote:
Prosím definuj primární význam této věty. Je uvedení spojů a nodů v mapě CZFree prezentováním aspektů své sítě nebo není?
Naklikani puntiku do mapy fakt neni dostatecne. Rad bych si o tom puntiku precetl, komu patri a jak to je vlastne v CZF zapojene, a to v pripade 6hostova ocasku fakt nemuzu, kdyz ten server je vic nedostupnej nez dostupnej Narozdil od tech, co si beres do huby vyse (jablonka & spol)...
quote:
Koukl jsem se na forum a nenašel jsem tam za poslední dva roky, že by se někdo zaobíral hlášením výpadků na své síti.
Toto forum neni jediny komunikacni kanal. Kdo informace chce, nejak se k nim dostane Moznych komunikacnich kanalu jsou mraky, pocinaje jinymi fory... I to scanovani ze strany Alexe, na ktere tu tak hlasite nadavas je forma ziskani informaci... tobe na jedne strane vadi a pritom si stezujes, ze nepracujeme s fakty
quote:
Za prvé tím, že si hraju se také učím to už říkal Komenský.
Tak pokud je dusledkem tveho hrani, ze 6hostuv udajne CZF ocasek je nedostupny ve zbytku CZF a 6hostovi je toto u prdele... pak neni co resit, asi nejde o CZF sit.. a pak nevidim duvodu, proc ji mit v mape Ono uz to zacina tim, proc tu zacal kvuli CZF prudit nejaky nesouvisejici kabelnet z jine prdele sveta, a nikoliv afektovany "majitel" bodu primo a osobne... zvlast kdyz jde o udajne jine site, tak jak tu je predkladano
quote:
Inu dobře spustím zde pár aplikací hlídajících síť a v okamžiku výpadku u kohokoliv z CZFree budu požadovat po tobě Danny konkrétně okamžité splytnutí této sítě do NON-CZF.
Spust si co chces. Chtej po me taky co chces, je jen na me, zda ti vyhovim, ja se zodpovidam nejen tobe A garantuju ti, ze mam dost prostredku na to, abych si overil, zda jde o nejaky nahodny problem - treba jen afektujici konkretni cloud z pohledu viditelnosti z jineho konkretniho cloudu. A rad z tebe udelam verejne blbce, protoze uz ted je mi jasne, ze pri tve urovni znalosti to fakt neda moc prace
quote:
Takže když to shrnu Alex zjistil, že tam ta síť je pak na chvíli vypadla jelikož si kabelnet dovolil hrát se svýma routrama tak splitl 6hosta do NON-CZF. Danny to si trochu odporuje s tím co zde píšeš.
Fakt? Tady padlo i verejne vyjadreni Alexe s konkretnimi fakty, ktere jaksi nikdo z protistrany nevyvratil. Take sorac, vole... Muj vlastni usudek dospel k tomu, kde spis bude pravda. Jiste, i na zaklade historickych zkusenosti... ale holt, ja dlouhodobe tolik nezapominam
quote:
Tahle debata mne opravdu nebaví opět jste předvedli jak jste "silní, mocní a spravedlivý". Evidentně Vám to dělá dobře, ale bohužel tím akorát poškozujete dobré jméno CZFree.
Je spousta siti, co do CZFree dava vic nez nejaky kabelnet ci 6host, v mape vubec nejsou a rozhodne nepredvadi takovy povyk kolem nejakeho statusu bodu. Vecne argumenty pro opak, tedy zmenu statusu zpet na "CZF" tu nepadaji. I to me utvrzuje v tom, ze pro vas je mapa CZFree predevsim marketingovym nastrojem, kde se zviditelnujete kvuli Vasemu soukromemu prijmu. Fakt si nepamatuju, co by vase existence v CZF prinesla - ad uz v nejake inovaci, tak i jen v pouhe udrzbe propojeni mezi sitemi. A to vase pouhe "rejzovani" z pozice cloveka, co CZFree ma jako hoby, ze ktereho nema ani kacku fakt podporovat nebudu

quote:
Originally posted by 6host
kdyz uz se to tedy zacalo nejak rozumneji resit, tak by me jeste zajimalo co ma znamenat napriklad toto a toto
edit: a jeste bych rad podotkl , ze tyto pokus/y se udavaly jiz drive, ale ty bohuzel ve screenshotu nemam, ale myslim ,ze i tyto dva screeny dostacuji
...ty vole, kdybych mel resit kazdou takovou hovadinu, co se mi objevi v administracnim rozhrani, tak dvacet dalsich lidi nema nic jineho na praci. Nezapomels tak trosku nahodou, ze jses i na internetu, tedy ze bys mel mit aplikace apriori zabezpecene...? Pokusu o prunik do jednoho systemu jsou denne zaznamenavane radove stovky, ne-li tisice.. a ty tu delas humbuk kvuli trem failed loginum... Chces pro zavreni huby v tomto smeru pastnout logy z NFX, nebo ses natolik soudnej, ze pochopis, jak to na internetu funguje...?

quote:
Jen doplním jde asi o ty veřejné IP adresy v obrázku nalogování se. A komupak patří JMNetu.
To kdybys nam nerek, tak to nezjistime A sorry, ty blbe... kdybys s RIPE databazi umel ponekud lip, tak zjistis, ze ten subnet jsem do te databaze vkladal za NFX ja sam Jako ostatne vetsinu tehlech zaznamu za posledni dva roky z AS8251.... ale co ty o tom vis... jen prudis na zaklade niceho a myslis si, ze ostatni jsou blbi

.: Beware, 'cos i'm your nitemare! | AS64524 admin with long fingers into another ASs :-) | Praha12.Net board member | CZF-Praha netmaster | mapper | nic.czf member | CZF-IRC operator :.
.: Internet shut down due to maintenance :. .: Dulezite upozorneni: osoba je dle vseho ztelesnenym zlem a nic dobreho od ni rozhodne necekejte :-) :.

Old Post 29.06.2010 v 21:37
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
6host
Senior Member

Příspěvek č. 2535 

quote:
[i]

...ty vole, kdybych mel resit kazdou takovou hovadinu, co se mi objevi v administracnim rozhrani, tak dvacet dalsich lidi nema nic jineho na praci. Nezapomels tak trosku nahodou, ze jses i na internetu, tedy ze bys mel mit aplikace apriori zabezpecene...? Pokusu o prunik do jednoho systemu jsou denne zaznamenavane radove stovky, ne-li tisice.. a ty tu delas humbuk kvuli trem failed loginum... Chces pro zavreni huby v tomto smeru pastnout logy z NFX, nebo ses natolik soudnej, ze pochopis, jak to na internetu funguje...?

[/B]

hele me je celkem jedno kdo se kde a jak snazi logovat, ja se proste jen mohu zabezpecit napr. tim ze veskery trafic z tohoto Ccka dropnu, nebo nemohu?

Old Post 29.06.2010 v 22:59
6host je offline   Click Here to See the Profile for 6host   Find more posts by 6host   Click here to Send 6host a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41

Příspěvek č. 2536 

Bez komentáře. Myslím, že nemám o čem vést debatu s někým kdo má vychování řeznickýho psa a to tím toho psa ještě urážím. Danny, až se naučíš mluvit slušně možná si budeme mít co říct.

Stačí si pročíst směrem dolů. K.

quote:
quote: Originally posted by kabelnet V první řadě bych řekl, že než někdo někoho splitne do NON-CZF neměla by to schválit například rada? Rada ceho...? JMnetu? Myslim ze s tim problem nebude quote: Mechanismus CZFree není tedy moc ideální když jedinec zjistí, že někde něco "chvíli" nefunguje a ani nezjišťuje, nezeptá se a rovnou splitá do NON-CZF. No, cele CZFree je o nejakych myslenkach, ne o nejakych garancich neceho nekde. Pokud si nekdo postavil soukromy byznys (klidne zamaskovany pod nejaky o.s., na jeho zalozeni staci ukecat tri lidi) na tom, ze je jeho bod pritomen v mape CZFree... tak to ma... inu dost blby Ale sorry, mapa CZFree neni zadny marketingovy nastroj pro kohokoliv. A popravde si nemyslim, ze by osoba Karla Filipa (pripadne kohokoliv jineho zamaskovaneho pod nick kabelnet, jak uz tomu byvalo zvykem drive) dokazala okoli skutecne presvedcit o tom, ze dotcenym entitam (kabelnet, 6host) jde o nejakou komunitni sit. Sanci kazdopadne mate, predvedte, co pro CZFree (ne pro vas prijem) delate... quote: To znamená, že v momentu kdy například Jablonce, CZelanet, HMNet, nepůjde několik hodin routr tak je teda můžu splitnout do NON-CZF? Zřejmě ano. takže to asi můžeme zrušit mapu nebo ji nechat Alexovy a Dannymu Obavam se, ze si neopravnene beres do huby site, ktere jdou v CZFree komunite etablovane ponekud lepe nez ty. To, ze se s Simandlem (aka jablonka) vzajemne moc nemusime jeste neimplikuje, ze jeho sit budu nastavovat apriori jako non-czf. Mimo jine proto, ze osobni rovinu dokazu oddelit od tech technickych (dlouhodobych) problemu. Cely cloud 10.41 je vic nedostupny nez dostupny, i pouha realizace VPN mezi tvou siti a NFX trhla rekord, co se tyce doby mezi zadosti a zprovozneni z tve strany. Promin, ze nezapominame quote: jak jsem napsal tento problém vznikl u mne "síťového blba", protože jsem si chtěl něco odzkoušet. Nebo to snad nesmím? Pokud 6host po nahlasenem problemu tento neresil - i tim, ze by on nahanel tebe... tak sorac vole, Alexe bych nejradsi nakopal obcas do zadku a rozcupoval ho pri kazdem preslapu... ale tady fakt jedna jako spravny mapper se znalosti oblastni problematiky, kdy protistrana dost dobre nedokaze vyvratit, ze kona nespravne Nebo ze by ne? Ptam se znovu, jaky je vas vztah k CZFree, cim komunite napomahate... a tak... rad si to vyslechnu quote: Prosím definuj primární význam této věty. Je uvedení spojů a nodů v mapě CZFree prezentováním aspektů své sítě nebo není? Naklikani puntiku do mapy fakt neni dostatecne. Rad bych si o tom puntiku precetl, komu patri a jak to je vlastne v CZF zapojene, a to v pripade 6hostova ocasku fakt nemuzu, kdyz ten server je vic nedostupnej nez dostupnej Narozdil od tech, co si beres do huby vyse (jablonka & spol)... quote: Koukl jsem se na forum a nenašel jsem tam za poslední dva roky, že by se někdo zaobíral hlášením výpadků na své síti. Toto forum neni jediny komunikacni kanal. Kdo informace chce, nejak se k nim dostane Moznych komunikacnich kanalu jsou mraky, pocinaje jinymi fory... I to scanovani ze strany Alexe, na ktere tu tak hlasite nadavas je forma ziskani informaci... tobe na jedne strane vadi a pritom si stezujes, ze nepracujeme s fakty quote: Za prvé tím, že si hraju se také učím to už říkal Komenský. Tak pokud je dusledkem tveho hrani, ze 6hostuv udajne CZF ocasek je nedostupny ve zbytku CZF a 6hostovi je toto u prdele... pak neni co resit, asi nejde o CZF sit.. a pak nevidim duvodu, proc ji mit v mape Ono uz to zacina tim, proc tu zacal kvuli CZF prudit nejaky nesouvisejici kabelnet z jine prdele sveta, a nikoliv afektovany "majitel" bodu primo a osobne... zvlast kdyz jde o udajne jine site, tak jak tu je predkladano quote: Inu dobře spustím zde pár aplikací hlídajících síť a v okamžiku výpadku u kohokoliv z CZFree budu požadovat po tobě Danny konkrétně okamžité splytnutí této sítě do NON-CZF. Spust si co chces. Chtej po me taky co chces, je jen na me, zda ti vyhovim, ja se zodpovidam nejen tobe A garantuju ti, ze mam dost prostredku na to, abych si overil, zda jde o nejaky nahodny problem - treba jen afektujici konkretni cloud z pohledu viditelnosti z jineho konkretniho cloudu. A rad z tebe udelam verejne blbce, protoze uz ted je mi jasne, ze pri tve urovni znalosti to fakt neda moc prace quote: Takže když to shrnu Alex zjistil, že tam ta síť je pak na chvíli vypadla jelikož si kabelnet dovolil hrát se svýma routrama tak splitl 6hosta do NON-CZF. Danny to si trochu odporuje s tím co zde píšeš. Fakt? Tady padlo i verejne vyjadreni Alexe s konkretnimi fakty, ktere jaksi nikdo z protistrany nevyvratil. Take sorac, vole... Muj vlastni usudek dospel k tomu, kde spis bude pravda. Jiste, i na zaklade historickych zkusenosti... ale holt, ja dlouhodobe tolik nezapominam quote: Tahle debata mne opravdu nebaví opět jste předvedli jak jste "silní, mocní a spravedlivý". Evidentně Vám to dělá dobře, ale bohužel tím akorát poškozujete dobré jméno CZFree. Je spousta siti, co do CZFree dava vic nez nejaky kabelnet ci 6host, v mape vubec nejsou a rozhodne nepredvadi takovy povyk kolem nejakeho statusu bodu. Vecne argumenty pro opak, tedy zmenu statusu zpet na "CZF" tu nepadaji. I to me utvrzuje v tom, ze pro vas je mapa CZFree predevsim marketingovym nastrojem, kde se zviditelnujete kvuli Vasemu soukromemu prijmu. Fakt si nepamatuju, co by vase existence v CZF prinesla - ad uz v nejake inovaci, tak i jen v pouhe udrzbe propojeni mezi sitemi. A to vase pouhe "rejzovani" z pozice cloveka, co CZFree ma jako hoby, ze ktereho nema ani kacku fakt podporovat nebudu quote: Originally posted by 6host kdyz uz se to tedy zacalo nejak rozumneji resit, tak by me jeste zajimalo co ma znamenat napriklad toto a toto edit: a jeste bych rad podotkl , ze tyto pokus/y se udavaly jiz drive, ale ty bohuzel ve screenshotu nemam, ale myslim ,ze i tyto dva screeny dostacuji ...ty vole, kdybych mel resit kazdou takovou hovadinu, co se mi objevi v administracnim rozhrani, tak dvacet dalsich lidi nema nic jineho na praci. Nezapomels tak trosku nahodou, ze jses i na internetu, tedy ze bys mel mit aplikace apriori zabezpecene...? Pokusu o prunik do jednoho systemu jsou denne zaznamenavane radove stovky, ne-li tisice.. a ty tu delas humbuk kvuli trem failed loginum... Chces pro zavreni huby v tomto smeru pastnout logy z NFX, nebo ses natolik soudnej, ze pochopis, jak to na internetu funguje...? quote: Originally posted by kabelnet Jen doplním jde asi o ty veřejné IP adresy v obrázku nalogování se. A komupak patří JMNetu. To kdybys nam nerek, tak to nezjistime A sorry, ty blbe... kdybys s RIPE databazi umel ponekud lip, tak zjistis, ze ten subnet jsem do te databaze vkladal za NFX ja sam Jako ostatne vetsinu tehlech zaznamu za posledni dva roky z AS8251.... ale co ty o tom vis... jen prudis na zaklade niceho a myslis si, ze ostatni jsou blbi

Old Post 30.06.2010 v 01:35
danny
zastupce cloudu 10.24

User is Mapper

Příspěvek č. 2537 

quote:
Originally posted by 6host
hele me je celkem jedno kdo se kde a jak snazi logovat, ja se proste jen mohu zabezpecit napr. tim ze veskery trafic z tohoto Ccka dropnu, nebo nemohu?
Obavam se, zes neco nepochopil. Problem apriori fakt neni to jedno konkretni Ccko Klidne si ho dropni, ale nakonec skoncis u toho, ze dropnes vsecky IP z celeho sveta... Ale to ten vas web beztak dost casto defacto dela...

quote:
Bez komentáře. Myslím, že nemám o čem vést debatu s někým kdo má vychování řeznickýho psa a to tím toho psa ještě urážím. Danny, až se naučíš mluvit slušně možná si budeme mít co říct.
Super, aspon tu zas bude klid.... zrovna od tebe ty reci o nejakem vychovani opravdu sedi

.: Beware, 'cos i'm your nitemare! | AS64524 admin with long fingers into another ASs :-) | Praha12.Net board member | CZF-Praha netmaster | mapper | nic.czf member | CZF-IRC operator :.
.: Internet shut down due to maintenance :. .: Dulezite upozorneni: osoba je dle vseho ztelesnenym zlem a nic dobreho od ni rozhodne necekejte :-) :.

Old Post 30.06.2010 v 06:21
danny je offline   Click Here to See the Profile for danny   Find more posts by danny   Click here to Send danny a Private Message       Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41

Příspěvek č. 2538 

Vzhledem k negativní referenci k tomuto příspěvku jen sděluji, že vzhledem k povaze mé profese není s touto slučitelný alkohol a ani jiné návykové látky. Celkem nechápu tyto rychlé reakce které jsou spíše o pomluvě.

quote:
Super, aspon tu zas bude klid.... zrovna od tebe ty reci o nejakem vychovani opravdu sedi

Danny kdy jsi mne viděl naposledy nebo minimálně podle toho co zde píšu, aby jsi posuzoval moje vychování.
Slušně jsem zeptal a dostalo se mne mimo jiné od tebe odpovědi ke které nemám komentář pro její obsah z hlediska tvých výrazů. Prostě, protože jakákoliv debata s tebou je již z hlediska tvých vyjadřovacích schopností pod mojí úroveň. Tvůj slovník raději již nebudu komentovat. Tvůj příspěvek Danny je tvoje vizitka.

Všem ostatním hezké prázdniny. K.

PS. Možná bych ti doporučil návštěvu psychologa eventuelně psychiatra. Z článku čiší dost agrese, arogance a mírně to závání i cholerikem s zneuznalou osobností a nízkým sebevědomím. Pár sezení by ti rozhodně pomohlo.

Naposledy upravil kabelnet 30.06.2010 v 21:39

Old Post 30.06.2010 v 09:54
danny
zastupce cloudu 10.24

User is Mapper

Příspěvek č. 2539 

quote:
Danny kdy jsi mne viděl naposledy nebo minimálně podle toho co zde píšu, aby jsi posuzoval moje vychování. Slušně jsem zeptal
...slusne, jojo... Jen jsem nejak nezaregistroval zadnou odpoved na to, cim je ten vas soukromy byznys pro CZFree prinosem. A protoze vis, ze v podstate nulovy, poustis se do podobnych kecu k me osobe... a pak tu budes kazat o slusnosti... no je to dost komicke Pokud jde o to CZFree, staci se podivat, jak vam "funguje" DNS... a jak to "resis" Mapa CZF je pro tebe hlavne mistem, kde jen zviditelnujes svuj byznys, ale tim to konci...
quote:
Možná bych ti doporučil návštěvu psychologa eventuelně psychiatra.
Ze by z tebe hovorila osobni zkusenost a na par mesicu te tam zavreli, kdyz jsi nam tu par mesicu nepsal a shodou okolnosti v ten breznovy cas jsi az "do odvolani" i ochorel?
quote:
Z článku čiší dost agrese, arogance a mírně to závání i cholerikem s zneuznalou osobností a nízkým sebevědomím.
Jojo, jsem takovej nesebevedomej, ted jsi to kapnul... Mas pro nas jeste nejake jine moudro pro pobaveni?

Old Post 30.06.2010 v 11:31
6host
Senior Member

Příspěvek č. 2540 

paneboze, to se tady potrebujes vytahnout nebo co? opet je diskuze na vyborne urovni....

Old Post 30.06.2010 v 14:48
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41

Příspěvek č. 2541 

Prostě krása. Takže prosím Danny ideálně věcně, stručně, jasně a hlavně k věci. Zatím je to jen plk, plk, plk, plk, kec, kec, kec, kec. K problému toho provozu z 10.38.0.0/16 jsi toho zatím moc nenapsal.

Ale jen povídej dál ať vidíme co v tobě dřímá. Výpovídej se možná to pomůže a uleví se ti. Zatím mne to ještě baví číst, ale jen upozorním, že nemám takovou trpělivost jako Síma.
K.

Naposledy upravil kabelnet 30.06.2010 v 21:32

Old Post 30.06.2010 v 21:11
danny
zastupce cloudu 10.24

User is Mapper

Příspěvek č. 2542 

quote:
K problému toho provozu z 10.38.0.0/16 jsi toho zatím moc nenapsal.
Vypadam snad jako spravce z 10.38.0.0/16? K tomu nemam co psat... jo ledaze bych znovu zopakoval, ze kvuli par paketum mapujici tvou sit ten humbuk na miste fakt neni, zvlast kdyz ty sam o te siti toho komunite moc (presneji: skoro nic) nesdelujes. K cemu mam co psat je non-czf status veci zasitych v 10.41.0.0/16. Protoze o tom CZF v tehle oblasti mam sam vecne podlozene pochybnosti a pokud je nekdo dalsi z mapperu primo v oblasti (Alex) ma taky, tak to uz je neni o uletu jednotlivce. Spis tady zatim jen hystercis, kdyz prijdes o "reklamu" kusu sve site v mape CZF. Co treba ty DNS, co kdyby sis je radsi misto pruzeni na foru dal dohromady...? Co odpoved na to, jak je vase sit konformni s ustavou CZF? Ale to uz prechazime taktnim mlcenim, ze? Az budes mit co rict k temto vecnym otazkam, tak sem neco pis... jako zastupce oblasti bys mel byt schopen tyhle veci zmanageovat
quote:
Zatím mne to ještě baví číst, ale jen upozorním, že nemám takovou trpělivost jako Síma.
Ma trpelivost take neni nekonecna a radeji nechtej, abych si na to (zatim spis radoby-)"CZFree" v ramci vasich podnikatelskych aktivit posvitil do hloubky sam...

Old Post 01.07.2010 v 06:33
kabelnet
senior member
zastupce cloudu 10.41

Příspěvek č. 2543 

Danny a co takhle místo tohodle dohadování se, aby jsi mne napsal co mám teda konkrétně blbě. Určitě nemám problém to opravit. Dobře Víš, že snaha problém řešit u mne je i když to někdy uznávám trvá (VPN konf )
Chtěli jste abych měl pevný spoj do CZFree ne jen VPN tak ten spoj mám. Když ho mám tak je zřejmě asi něco dalšího blbě tak mne to napiš. Dám to do kupy třeba budu mít další rekord v délce realizace, ale určitě to udělám.
Popravdě mne o tu mapu nejde. Opravdu za poslední dva roky nevím o klientovy co by nám přišel přes CZFree. Spíš je to o tom, že tu znám pár lidí a pokud mám čas tak i s nima někde na srazu pokecám. Letos to časově vyšlo takže jsem zajel i na Višňovou. Takže u mne reklamu přes mapu fakt nehledej.
V tomto mne mimo jiné šlo jen o to, že jsem si myslel, že na to, aby někdo mohl vysplitat půl sítě by se měl zeptat třeba rady CZFree a případně si to nechat odhlasovat jak vidno nemusel. Takže přejdeme k tomu co mne teda konkrétně chybí. K.

Old Post 01.07.2010 v 11:30
kuuba
Junior Member

Rada CZFree Příspěvek č. 2544 

quote:
Danny a co takhle místo tohodle dohadování se, aby jsi mne napsal co mám teda konkrétně blbě. Určitě nemám problém to opravit. Dobře Víš, že snaha problém řešit u mne je i když to někdy uznávám trvá (VPN konf )
Chtěli jste abych měl pevný spoj do CZFree ne jen VPN tak ten spoj mám. Když ho mám tak je zřejmě asi něco dalšího blbě tak mne to napiš. Dám to do kupy třeba budu mít další rekord v délce realizace, ale určitě to udělám.
Popravdě mne o tu mapu nejde. Opravdu za poslední dva roky nevím o klientovy co by nám přišel přes CZFree. Spíš je to o tom, že tu znám pár lidí a pokud mám čas tak i s nima někde na srazu pokecám. Letos to časově vyšlo takže jsem zajel i na Višňovou. Takže u mne reklamu přes mapu fakt nehledej.
V tomto mne mimo jiné šlo jen o to, že jsem si myslel, že na to, aby někdo mohl vysplitat půl sítě by se měl zeptat třeba rady CZFree a případně si to nechat odhlasovat jak vidno nemusel. Takže přejdeme k tomu co mne teda konkrétně chybí. K.

Co vím (jako jeden z posledních členů rady CZFree) tak rada CZFree byla zrušena.

Radní občanského sdružení JM-Net
O.S. JM-Net

Old Post 01.07.2010 v 11:44
kuuba je offline   Click Here to See the Profile for kuuba   Find more posts by kuuba   Click here to Send kuuba a Private Message     Visit kuuba's homepage!   Reference obchodniku Upravit/Smazat Příspěvek   Odpovědět s Citací  
Veškerý čas je GMT. Aktuální čas: 05:17.  Předcházející Téma   Další Téma
Odpovědět k Tématu
« 153154155156157158159160161  
Zformátovat pro Tisk | Stáhnout Téma do Palma | Poslat Téma E-mailem | Odebírat tuto Diskuzi

Search this Thread:

CZFree.NET | Copyright ©MMII - MMVI CZFree.NET | Kontaktujte Nás