nevim čoveče, 24dB proti sobě, zregulovaní naprosto na hranici VO, 1.1km, dá to stabilně 40Mbit down a 3Mbit up +- 1Mbit. Na obou stranách jsou PCčka ale druhej stejně dlouhej spoj je křižuje a tam je RB433AH a RB600 a taky 40Mbit. Jedno nano jsme tu měly, připojil se na RBčko a strašně slabej signál, ostatní klienti s RB411 a CM9(R52) ve stejnim směru i vzdálenosti jely bez problému ale on s výkonem na plno si neškrtnul. Tak se to vyměnilo na RB411 a je v pohodě.
HW je to celkem dobrej až na to že co se nevyrábí RBčka se starym mips procesorem, tak je narvaly do těhle hajzlů. Jako to bych možná taky ještě překousnul ale už nepřekousnu ten software. Kdo si jednou zvykne na luxus winboxu kde můžu udělat doslova cokoliv, tak na nějaký webový rozhraní zapomene.
to hapi - joo luksus winboxu ... no jo ale k cemu je me strojek tak dokonaly az je svou dokonalosti k hownu ... to mas jak si poridit uplne nadupane auto elektronikou, ale az se ti neco posere stejne pujdes pesky .... ja RB mel/mam kupu ... ale nejak me to nenadchlo .. to je proste muj nazor/zkusenost ... nikomu ji necpu ... ale na UBNT nedam dopustit .... a co se procaku tyka ... myslim, ze budme uplne v klidu ... stejny procak ma ovislink wha-5500cpe a ten da jednim smerem 50 mega .... takze o procaku to fakt nebude ...
- development
- freenet, education
transparentni routery, propustnost pouze jedne mac pres router, to je dobre
kazdopadne WDS STA u UBNT byla snad jedina implementace, kterou jsem videl relativne bez problemu jet, nicmene je taky otazka, jestli to neni tak trosku znasilneny standard
8ane, u nás máme na routování vyhrazené routery.
Routování Bulletem nebo jiným ápéčkem se u nás nedělá a dělat nebude.
Ale děkuju za nápad.
.
Dade_Marfi, prosím tě, to já vím také, to co ja dáno normou
tady psal už Cipis,
takže jen opakuješ to, co tady bylo už napsáno.
Pokud ti za Bulletem na switchi chodí 20 PC,
tak budu muset najít nějakou příčinu, proč to u mě nechodí.
Chci ti říct, že tady nikoho netočím a točit nechci - jak jsi na tohle přišel?
Nech si prosím ty invektivy, není to k věci.
.
Ještě mě napadá, že by to mohlo být tím,
že jako APéčka jsou použité Ovislinky, klienti Bullet.
Možná to nejede právě kvůli v této "konstelaci" .
to nanotop - hmm promin nebylo to myslene zle ... spis neco jako "co to tocis == co to tady povidas" ... nic vic v tom nehledej .. jen jsem ti chtel rict, ze to proste funguje ... tot vse .. kdo me zna vi, ze nemam za potrebi se hadat v internetove diskusi a vstupuji jen pokud k tomu mam duvod
- development
- freenet, education
Dade, tak jsem to špatně pochopil, promiň.
Teď když vím, že tobě to funguje,
budu muset začít hledat chybu.
Mě to s tím switchem za Bulletem nejde.
Napadá mě nekompatibilita s tím Ovisem, které je v modu AP proti Bulletům.
AP jsou Ovislinky 5200 - to jsou pěkný sypáky a pár jich mám v síti,
zrovna proti těm Bulletům.