Jestli chces videt link na temer 20km, tak se prijed podivat k nam, linka jede na rychlosti 1mbit/s a slouzi pro dopravu internetu do nasi site.
Na obous stranach je orinoco silver, jak jinak, ze ? Ted uz vim ze je to sunt, priste tam dam 626ku
Na obou koncich je PC Pentium 120/16M RAM a 1GB Disk Quantum (je tichy a ma nizkou spotrebu), poc je kvalitni se znackovymi komponenty, oba dva maji UPSku, spotreba snizena na minimum, bezi na tom Linux a vypadku je minimum. Cela ta sranda stala 3500 na jedne strane bez anteny a utlumoveho clanku, coz si myslim neni zas tak moc.
Dale - orinoco NENI ISA, orinoco je PCMCIA, jestli pojede v ISA nebo PCI zalezi jaka se pouzike redukce.
Netvrdim ze absence busmasteringu je zasadni ale, 626ka vyvolavala tolik pozadavku na preruseni, ze toto cislo o nekolik radu presahovalo hodnoty od jinych zarizeni. Z toho se domnivam ze toto prave neustoji slabsi stroje a nasleduje pad a zatuh systemu.
Tak ted nevim, jestli me prudis, nebo jestli jsem se spatne vyjadril.
Orinoco silver je samozrejme PCMCIA, ale PCMCIA je pouze rozhranicko mezi isovou nebo pci kartou uvnitr a sbernici na kterou je pripojena. Takze kdyz je to PCI (PCMCIA) a napisu lspci, uvidim ji na sbernici PCI. Kdyz je to ISA (PCMCIA) neuvidim ji. A bude pripojena do south bridge.
>Klasická PCMCIA (kterou používá Orinoco) je defacto 5V 16bit ISA. >Novější cardbus je defacto 3.3V PCI.
----------------------------------------------
Diky za upresneni, to slysim poprve (bez urazky, fakt jsem to nevedel)
>Tak ted nevim, jestli me prudis, nebo jestli jsem se spatne vyjadril.
Taktez - co jsem napsal vyse
>Orinoco se hodí právě pro takovýhle speciální případy, ale to je právě asi tak všechno.
OK, ale i to ze orinoca si poradi podstatne lepe s extremnimi podminkami, rusenim atd. z nej dela naprosto univerzalnik kartu i do jinych mist - mesta s velkym rusenim apod. Staveli jsem link ve vetsim meste, propojeni firmy s pobockou, necely 1 km, bohuzel s 626kou byla linka prakticky nepouzitelna.
Dale jeste k vykonu - nova orinoca s hermes cipsetem by mela umoznovat i regulaci vyst.vykonu. uz se to tu nekde probiralo.
Ovladace - jsou bezesporu kvalitnejsi a rokama praxe overene na skoro vsech platformach.
Jinak peknej den a nechme toho dohadovani, stejnak to k nicemu nevede.
Zdravim,
jakou kartu a anténu byste mi doporučili. K APčku to mám cca 1,4km, měla by bejt snadná na obsluhu, dobře fungující pod XPčkama a cena tak do 3000kč. Díky
Mas tam ruseni nebo je tam cisto ?
Pokud tam neni velke ruseni nebop breeznet, tak na tu vudalenost ti pojede skoro cokoliv, pokud tam budses mit ruseni, nebo nedej boze breeznet, pak orinoco.
V pohode ti pojede jakakoliv PCI karta , Z--com 626, D-link, jestli mas vetsi vzdalenost od PC > 15m, pouzij HW Apcko
Presne tak, o tom to cele je, kvalitni VF dil jako jsem tu psal jiz 100x v ruznych forech. Prave ty filtry a podobne veci zvysuji o neco cenu te karty ale umerne tomu prudce roste citlivost, selektivita a odolnost proti ruseni. NENI UCELEM VYSOKY VYKON, ALE VELKA CITLIVOST NA PRIJMU.
a v dnesni dobe i odolnost proti ruseni. Abych to shrnul - do problemovych mist predevsim orinoco i za cenu vetsich porizovacich nakladu, kde je "radiový klid", staci i levnejsi karty.
mam takovy napad. Co kdybysme ti dali mrtvolky vsech druhu, coz nepresahne vic nez 5 karet, a ty by ses na ne okem kouknul. Docela by me zajimalo jake vf casti ma ZG900 a realtek.
Panove prosel sem vsechny odkazy a musim Vam rict, ze jako novacek ve wifi bych to nejradsi zabalil a vykaslal se na to.
Chtel sem jen vedet, jakou kartu wifi kupit pro pripojeni na net a ted sem zraly do blazince.
nemohl by nekdo fundovany jednoduse shrnout, co na co je vhodne a proc ?
Preci jen uzivatel jako ja, ktery chce provozovat jednoducheho klienta nepotrebuje zarizeni za desetitisice pro realizaci AP a naopak.