je to fakt velmi jednoduche
driver som mal zle nastavene
nainstalloval som tam rrdstats a aj l7-qos ale problem je v tom, ze sa neda nastavit aby napr. v case 7.00-23.00 boli blokovane vsetky p2p, mozem to len nastavit nastavit na slow alebo fast :(
dalej sa neda nastavit pravidlo pre vsetky p2p naraz, ale musim to robit na vsetky po jednom
Kolega mi rozběhal IP ACCOUNTING na softwaru BANDWIDTHD.
Bohužel, že po restartu přestaně měřit a neukazuje grafy.
Je to prý specifická vlastnost tohoto softu.
Poradil mi, abych po každém resetu smazal jisté soubory a logy a
BANDWIDTH zase bude fungovat dál.
.
Nicméně tohle dělat po každém restartu je hodně nepraktické.
Doporučil mi dát router na UPS a vůbec ho nevypínat.
Nezdá se mi to jako dobrý nápad.
.
Proto se chci zeptat, zda máte také podobný problém s výše
jmenovaným softwarem.
.
Uvítal bych nějaké elegantnější řešení, než po každém resetu
Linuxu něco manuálně mazat.
(Samozřejmě to jde dělat skriptem při startu, to ale neřeší
problém - pouze jeho důsledek).
.
OK1CQC
Ahojte,
mam v sprave siet ISP providera a dovolim si odporucit AKgate server. Momentalne mame nasadene 4 pristupove brany (piata je uz nakofigurovana), pocet userov ~1000, linka 24Mbps (cez den vytazena max. 20Mbps). Testoval som toho vela, laboroval ale uz nemusim, VELMI LACNE riesenie, ktore mne vyriesilo vela problemov s riadenim tokov dat v sieti, ale hlavne prinieslo spokojnost userov, ktori castokrat doplacali na P2P santenie inych. Brany su velmi stabilne, ako pocitace som pouzil PIII 800MHz, 256MB RAM. Vytazenie procesora pri trafficu
takme ~10Mbps(down)/~4Mbps(up) nepresiahlo 15% (top), latencia bola v tomto case +3ms, ziadne lagy na linke. Smiesna HW konfiguracia , ale pri tak odladenom systeme akym AKgate urcite je, nic silnejsie nebolo potreba. Nesadzujem ich namiesto povodnych aprouterov, ktore maju znacne problemy s P2P trafikom. Na WAN rozhrani servera mam prevazne 4 a viac ip rozsahov, s cim na serveri nieje vobec ziaden problem. ...webove rozhranie, pre spravu uzivatelskych uctov a kompletnu konfiguraciu servera, ci userov... (pribudne coskoro). Pre ISP mozem len odporucat...
AKgate :
+ riadenie sirky pasma > 100 userov
+ p2p blokaciam AJ LUBOVOLNE RIADENIE
+ IP accounting (statistika prenesenych dat podla IP)
+ statistika zatazenia linky ( nieco ako rrd)
+ zaznamenavanie na externy disk
Toto vsetko za smiesny peniaz v porovnani s "profi" routermi, ktore castokrat neponukaju ani to, ale cenovo su neporovnatelne...
takze situacia je nasledovna:
pred dvoma dnami som nainstalovla brazilfw + adons QOS+L7 filter, IP accounting a RRDstats. vsetko funguje bez prob, ale mam mensie nejasnosti:
1. ako nastvit aby v case 7.00-23.00 vsetky p2p boli blokovane
2. vecesr som vypol pc a udaje v rrdstats sa vynulovali
3. ako zdielat 6Mbit linku pre 40 userov tak aby minimum mali 512kbps a max 5Mbps a pre dalsich 10 userov min 32kbps a max 512kbps