Mame cca mesic taky tuhle Alfu, zatim v fw 1.42, v posledni dobe se nam stava takova nepekna vec: v logu je videt hlaska "no response from DHCP server" a nepripojime se.
Konfigurace pc totozna, v w98 a linuxu, cili problem by nemel byt v pc.
Zakladni nasteveni mame: pouzivat wifi port pro pripojeni k netu, DHCP user, pouzivani lokalnich IP, vybrat providera (basic setup/wifi, kliknout na AP hledat) a pak apply = TOHLE vsechno mame, ale presto mame v logu tu halsku "no response from DHCP server".
MAC adresu APcka jsme menili uz asi 5x, nejdriv to pomahalo, ted uz ne.
Napada nekoho neco, co se s tim da delat?(Jine apecko zatim na vyzkouseni nemame, jinam tohle zkusim vzit, az bude cas)
se dělá ve basic setup/wan pri zaškrtnutí Physical adress clone - je možnost buď dokopírovat nějakou adresu z vnitřní sítě (search...) nebo rovnou upravit.
Dostal jsem od kámoše tip na kontrolu = vypnutí firewallu, udělam, až přijdu domů (=aby neblokoval DHCP). Providerovi jsem teď napsal maila.
nechci kazit radost z noveho tipu, ale ja mam firewall vypnuty (teda doufam). Presto stejna hlaska a not connected ve statusu. Jinak se chova vice mene jak si popisoval, navic tuhne po kazdem pokusu o prepnuti z AP modu na Client mode :-(
já mam za to, že mam fw taky vypnutý, ale ... ale už nevim co ... zkusim nahrát nový firmware, nejdřív 1.44 a pak se uvidí. Konfiguraci mam uloženou, už jem zkoušel i vše smazat, zadat jen holý základ - dhcp, wireless jako wan port a nic. Pak jsem konfiguraci zase obnovil. (=už z toho "lezu po zdi")
s jakou anténou to zkoušíš? Já mam nějakou snad 180 stupňovou, chci tam dát yaginu, bude stačit nejslabší zřejmě - už bych si to nastavil, abych moc nevysílal.
jelikož mám zaznamenané, jaké sítě jsou v okolí, tak hledám na netu, jací poskytovatelé jsou v okolí - zda někdo nenabízí třeba 64kbps zdarma ... nebo jen taky své stránky = přes SSID že bychom se připojili - tak jak s tím naším providerem. Tj. zda je háček u nás v DHCP nebo v něčem jiném. Když tak zkusím tu Alfu si reklamovat - nebo předvést v krámu :-( - nic jiného mne nenapadá.
naběhlo to (na našeho providera) dneska ráno, už před tím jsem se mohlo na wan portu připojit na jiné - dvě různé - ápéčka, čili tím jsem si ověřil, že u nás problém být nemá, protože to se nám u toho našeho providera nedařilo. Dnes ráno už ok.
Mezitím jsem nahrál nový firmware, nejdřív 1.44 a pak 1.51, zkoušel různá nastavení, abych poznal projevy zařízení. S novým firmwarem je Alfa tak trošku svižnější. Takže jak mám pocit, stačí jako klient mít: zaplý wifi port jako wan, dhcp a snad potvrzené použití neveřejných adres. Pak nám to jede.
Funkční - běžící konfiguraci mám uloženou, provider se na maila, že nemáme odezvu od DHCP serveru neozval - při tom, jak platíme, "co naděláme" :-(
snad vyzkoušim jiný ápéčko, mam slíbeno půjčení D-linku DWL900ap+.
Zatim jsem zkusil nahodit čistou (defaultní) konfiguraci, přepnul se na klienta, nastavil SSID providera, nechal zaplý NAT a dokonce se to občas chytlo (1x ...). Zároveň chci zkusit nastavit statický adresy v síti místo DHCP - přiřadit je natvrdo.
Ahoj, ja jsem to nevydrzel a vymenil ALFU za jiny AP. Presto jsem zvedav jak dopadnes. Skoda, ze ty ALFY ma malo lidi nebo se nechtreji podelit o zkusenosti
mne se zatim nechce odpadavat ... a prej se jich prodalo tak kolem 800 kusu, tak zrejme jsme jedini, kdo to tady cte :-)
Kdyz tak zkusim dojednat s providerem staticke adresovani ... snad ...
kluci, nestrašte
já to chtěl dát na delší spoje v béčku, kvůli regulaci,
protože o ničem jiném, co by mělo regulaci a režim klient, zatím nevím (kromě dlinku 900+)