jenom bodove, nebudu popisovat kdo na koho CTU poslal a kdo to platil,
ale funguje to tak ze prijela bila dodavka boxer po zaslani doporuceneho dopisu na CTU, pred misto ktere se nezdalo byt zrovna v poradku, nejdrive probehlo mereni venku, pak si nechali zavolat majitele obektu, dale provozovatele zarizeni, tj 17dB z karty 2 metry kabelu a 24dB sito, provozovatel se sice zmahal tam nekoho pustit ale pokud nepusti tak to berou ze prekracuje normy maximalne, tedy souhlasil zmerili vykon i u karty, nechali podepsat papir ze zmerili to a to, a odjeli, po par tydnech prisel provozovateli dop. dopis at se dostavi na CTU , chlapik se kterym se jednalo nemel nic s merenim spolecneho ani ho to nezajimalo, vysledna pokuta po hodne dlouhem smlouvani 8 000
no problém je kdo nese za co zodpovědnost, jestli nejmenovaná firma která prodává super set 24 dbi andrew a d-link 900 nic netušícímu zákazníkovi nebo ten zákazník, protože neznalost zákona neomlouvá a co teprve kdyby i to nemontovala nějáká "superfirma". Standa
Jakej má asi význam, když přez stromy tlačíš 40 db ??? když to AP k tobě neprotlačí. Možná ti jede dobře upload a co download. ???Akorád fakt zasíráš pásmo..... !
Nojo, to je vsechno hezky, ale jak mam zjistit kolik vlaste peru, kdyz nemam zadnej merak?
Nekde jsem se tu docet, ze vykon se spocita tak, ze:
Zisk anteny + karta - ztraty na ceste.
Ale kdyz mam antenu panelovku 9°dBi, karta ma 16dBm (+-1dBm).
10m RLA10 (-2.2), 1x 30cm pigtail a 2 N konektory na tom RLA10. Tak z toho tezko spocitam, kolik toho peru, protoze karta muze jet 15-17 coz je jak jsem se tu docetl rozdil skoro 100%, A to kolik ma utlum pigtail a mnou spraseny dva N konektory se da opravdu tezko urcit (dokonce zjistit, kolik udava vyrobce), pak je pry jeste nejaky parametr zkraceni, coz uz vubec netusim kolik a co je.
Protoze jsem se bal,ze prekracuju, tak jsem si koupil -3dB bleskojistku a doufam, ze jsem v limitu, ale to mi dost snizilo signal a mozna to ani nepotrebuju.
Takze pokud nekdo tusite, kolik to tak muze delat (ty utlumy a tak), tak prosim napiste.
muzu jeste neco, kdyz mam spoj dvou konektoru, tak to ma utlum 2x utlum konektoru, nebo jeste +neco.
A kdyz ma ta antena 9dBi a na vystupu konektor NF, tak ten vykon se udava i s utlumem toho konektoru, nebo se to jeste odecita
Fakt bych nechtel platit 100litru pokutu, za mizernej a nestabilni inet (coz je zatim to jediny co vyuzivam)
Ale asi jsem trosku schizofreni, kdyz tu obcas ctu nektere prispevky
koukam velka nerest tohohle fora
vzdycky se debata sklouzne jinam
nejcasteji kolem pocitani vykonu.
KURVA RESTE SI TO JINDE takovejch temat jsou tu miliony
a ne tady !