Zdravim, tak predne pasmo 5,8 je venku povolene a to generalni licenci uz hodne starou, ovsem ma to jeden hacek - max. vysilaci vykon je 25mW s cimz dosvitite tak do kilometru - my mame v siti Tsunami quickbridge 20 a jeho realna prenosovka je 9Mbit - to neni spatne pingy jsou do 4ms i pri plnem zatizeni.... Ted jsem poridily MP11a protoze firmware 1.2 je prej uz konecne vychytanej v eastnetu Vam daj prohlaseni o shode na obe zarizeni a maj CCZ... Takze prvni zkusenosti - MP11a sektor 120 stupnu naproti 18dB smerovky na 3km mi to davalo z ruky kolem 800kB/s ... ovsem z ruky coz je pro tak malych vyzarovacich uhlech spatny... dneska to namontujem a uvidime ... pingy jsou v klidu 2ms pri zatizeni do 10 .... pak dam zpravu vyjde to cele - Base station i se sektorkou as i 40 000 bez dane a klienti do 4MAC - 13000 neomezene MAC - 18000 pocitam s 18-kama ... ale samozrejme prekracujete vykon .... na podzim by snad CEPT mel konecne prijmout rozhodnuti o 5.3 pasmu a konecne si tam ty zarizeni muzete preladit je zde 12 nezavislych kanalu takze bude se volnejc dychat .... zatim bejbici ))
muzu se zeptat co pouzivate za antény, jak dlouhé mate kabely ?? Tyto Tsunami jsme meli problem rozume rozchodit na cca 300 metrů kde byli dve 24 dB anteny a pul metru kabelu....
navic mi to jelo od 70 po 200 kB coz je hruza....
nedovedu si to predstavit na 3 kilaky a jeste se sektorem 120...
Diky
Zdravim, Tak tsunami jedou - zatim je to rozchozeno 1xMp11a Base station + 1xSU - je to jednoduchy na base station je 14dB sektor s 1m H1000 a 2xN zakazkovy konektor(prodava KLIP CZ) na druhe strane je to primo na pigtailu a na 18dB antene... zajimavy bylo ze ty 5,8 nejak vadi pravdepodobne vsechno okolo )) protoze jsme to dali nejdrive nad dve 24dB 2,4GHz a nejelo to prolezl sotva ping a bylo malo signalu a pak o pul metru do leva pod anteny a tam najednou bylo 25 signal a jede to bez problemu(trochu zahada) podle me dost zalezi na fresnelove zone nebo nevim ale opravdu sem s tim hnul o pul metru doprava a dolü(teoreticky bylo lepe videt na ten sektor) a v pohode .... takze taky to nebylo hladky prenososvka je od 1600-2200kB/s down a 800kB/s upload ping je mezi 3-12ms ... ale vzhledem k worp to neni dulezity(je to protokol na prenos velkych datovych ramcu a do nich se bali i male 40bytes ICMP pakety takze muze dojit ke zpozdeni ICMP) .... pravda je ze mi prijde ze je fakt daleko dulezitejsi jak je udelany SU nez base station a vyhled musi byt dokonaly .... dneska budem delat druhou stanici ....
Tak NP18 je na pikachu.Dle jejich tech podpory umí jen 5.15-5.35GHz .:( Za ty prachy je to pro 2.4GHz pekne mastne,byt umí vcelku dobře regulaci:
You can regulate between Full, Half - 3db, Quarter - 6db, Eighth - 9db and Minimal. As for the Tx Rate you can adjust between 54 Mbps to 6 Mbps.