Moc nechapu co se resi. Cely problem imho zacal naprosto nesmyslnym pozadavkem alokovat /16, potom se z toho stal handl o IPcka, kde misto toho, abychom se dozvedeli nejake relevantni informace k tomu, jak budou IPcka pouzity, tak chodily maily jako /18 je pro nas do budoucna nepouzitelny atp.
Zrejme bude treba udelat obdobny formular jako ma RIPE pro registraci adres, ktery se bude vyplnovat. Kdyby neco takoveho poslali a nebylo to uplne zcestne tak by podle me /19 nebyl problem. Jak to chapu, tak rezervovano maji momentalne /17, to je imho rozsah, ktery takova vesnice proste rozumne spotrebovat nemuze.
danny, omlouvam se, v tom mailu co sem ti posilal ma byt "/25" na sektor... ale myslim ze uz je tady zbytecny rozebirat tu sit.. nechavam pripravit schema, snad to uz dneska bude.
je mi taky jasny ze prvni nas zamer ziskat /16 byla blbost a na 99% to v nikdy nemame sanci vyuzit (/18 je pro nas rozumny kompromis). na druhou stranu mame sit nejak usporadanou, starame se o ni jako celek a nemame nikdo prideleny APcko, ktery spravuje, takze mame system v adresach homogenni po cely siti (napr. ap1 ma 1.x/25 na 2.4 vsesmer, 1.128/25 pro lidi pripojeny primo rozvodem na apcko, 21.x/25 na sektor, 51.x/25 na vsesmer 5g. takhle to je pro 14 apcek, s tim ze nevyuzity ranky mezitim pouzivame treba na dalsi sektory, ktery primo analogicky neodpovidaji tomu zakladnimu adresnimu schematu site.
chapu nic.czf a dannyho ze musi a snazi se setrit adresama, to je spravny, ale taky prosim chapejte, ze spravovat sit se spoustou nesouvislych adresnich segmentu bude potom pro spravce peklo (nemam pamet na cisla=/ a nosit sebou vsude planek? je tech adres fakt az tak zalostne malo?).
07.04.2009 v 11:25
cipis
07.04.2009 11:57
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
danny)