Mozna, ze bys mel jeste studovat prava vice - mam dojem, ze pokud neprekrocite nejakou hranici (asi 2 mil:-), tak staci jednoduche ucetnictvi. Radeji se na to jeste podivejte, ja to cetl snad v jednom z clanku, na ktere jsem drive v teto konferenci daval link ...
sypu si popel na hlavu, studovat budu samozřejmě ještě muset :-), máš pravdu, po novele je to ještě více......sorry za ten omyl, holt jsem jen člověk .......
(2) Z účetních jednotek podle § 1 odst. 2 písm. a) a b) mohou
v soustavě jednoduchého účetnictví účtovat
a) občanská sdružení, jejich organizační jednotky,8) které mají
právní subjektivitu, církve a náboženské společnosti a jejich
útvary,9) které mají právní subjektivitu, sdružení právnických
osob a nadační fondy, pokud jejich veškeré příjmy nedosáhly
výše 6 000 000 Kč,
Dočetl jsem to přesně k bodu, kde se zmiňují členské poplatky a dál už mě to nezajímá i kdyby to ostatní bylo vymyšleno sebelépe.
Doufám, že se tento model v pražském czfree neujme, protože v momentě, kdy se do toho zatáhnou jakékoliv pravidelné poplatky "za nic" (a teď nemluvím o placení za internet, pro ty blbější ještě jednou: nemluvím o placení za internet, a pro ty úplně nejblbější: NEMLUVÍM O PLACENÍ ZA INTERNET !!!!!!!!!) vznikne z toho něco ala letadlo.
Czfree by mělo být společenství sobě rovných nodů, ale s poplatky z toho vznikne akorát klasický bolševický model "rovných" a "rovnějších", kdy ti rovní investují nemalé peníze do toho aby vybudovali node (a tím vlastně sí? jako takovou) a nemalé úsilí aby ten node fungoval co nejlépe a "za odměnu" ještě budou někomu platit. Nepřipadá vám to absurdní ? To už se fakt Droopi a spol. vidíte v těch křeslech "rovnějších" šéfů spolku a malujete si růžovou budoucnost ve které neděláte nic (respektive děláte +- totéž co každý jiný člen) a někdo za to vás vyplácí ?
Kdyz jsem psal, ze ty stanovy lze pouzit TEMER bez vyhrad, mel jsem na mysli predevsim placeni prispevku:-) Na druhou stranu ja osobne bych byl klidne pro nejaky decentni poplatek, protoze si musite lidi uvedomit, ze nekdo vynalozil a vynaklada velke usili na to, abyste ten Internet mohli mit doma. Tady nejde jen o tu "posledni míli", kterou si zaplatite sami, tady jde o celou trasu od ISP providera, ktera proste musi byt i kvuli vam o neco slozitejsi, nakladnejsi, mely by byt spoje zalohovany, vyviji se ronja pro rychlejsi pater ...
Nikdo tohle nechce delat na zisk. Ale doplacet nemusi.
Dost obhajoby poplatku - o tom stanovy nejsou, naopak - aby se nemuselo nejak slozite platit, je snaha o organizacni zastreseni idividualnich aktivit. Ale kdyz tohle nechapete ...
A proc se pak hlasit do nejakeho sdruzeni, kdyz nic nechces? Sdruzeni je proto, ze NEKDO NECO CHCE a za timto ucelem je zalozene a lide se v nem ucastni. Nikdo netvrdi, ze v nem musis byt - jen pak nesmis nic moc chtit - bez prace nejsou kolace:-) Ale OS fakt neni o placeni prispevku, je o spolecnem jednani/zastupovani/rozhodovani.
<quote>
To už se fakt Droopi a spol. vidíte v těch křeslech "rovnějších" šéfů spolku a malujete si růžovou budoucnost ve které neděláte nic (respektive děláte +- totéž co každý jiný člen) a někdo za to vás vyplácí ?</quote>
....ne opravdu se necitim byt rovnejsi, ale ruzovou budoucnost bych bral :-)))). Zkus si to poradne precist a precti si na co jsou urceny vybrane penize........
Sdruzeni vzniklo, protoze jinak neslo zajistit legalni distribuce internetu. Taky proto, ze vyrazne ulehci a urychli rozvoj site. No a treba taky proto, ze si nikdo nechtel vzit na triko stavbu anteny na strese panelaku, nebo nakoupit konektivitu.
Vis Ctirade, situace u Vas v Praze, kde disponujete nejlevnejsi konektivitou a mate nejvice penez, je hoodne vzdalena situaci v Plzni. Uz jenom proto, ze 90% zajemcu proste tady nema 10-15tisic na pripojeni a pak jeste platit inet.
Jak jsem jiz psal 100x, nas model jsmem zvolili, protoze je pro danou situaci optimalni, vy mate v Praze jinou, takze treba sdruzeni nepotrebujete.
Plati se zde za internet, neznam tady zajemce, kterej by se pripojil jen tak, pokud mate v Praze UPC a levny bezdraty, tak to nepottrebujete, ale tady lidi zajima hlavne net, a proto se zde dela vse, aby se vyhovelo Plzenskejm potrebam.