Mohl by mi někdo poradit, jak se dá spočítat délka toho dipólu?
Mam doma jednu MMDS, kterou jsem zadara ukořistil v kovošrotu, ale nechci ho zmrvit tím, že to upiluju moc. Rozměr je poněkud divný, tak se raději ptám odborníků. Na anténě je psáno zisk 36dB, a je to klasické MMDS síto, viz např. Starhill
Díky
ahoj,
na MMDS sitech neni nutno upravovat délku dipolu - jede nám to úplně v pohodě na originál, jen vyhodit elektroniku. Použili jsme 75Ohm kabel. Na vzdálenost 3.5km proti štěrbinovce signál -70, šum -100. Prostě linka jak víno.
Na druhou stranu byl to zatím pouze jeden pokus, na větší testy se chystáme. Pak dáme vědět výsledky
radekpv
Mohl by mi někdo říct,jak použít tu antenu s tima kotoučkama na tý tyči?Rád bych jí využil .... Předem dík ... Nebo jestli někdo ví o nějakým volným kousku tý druhý antený ...
Dnes jsem byl zkusit koupit u jednoho cloveka stare sito na MMDS.
Samozrejme jsem mu rikal ze uz se v tom pasmu vysilat nesmi a nebude a on mi zas tvrdil ze na to chyta 3 programy - tedy donedavna az 15.
Pro upresneni: misto je v Jirkove a nasmerovani nekam zhruba na Most.
Jak to tedy opravdu je?
Nemam jak to otestovat zda tam ty programy opravdu jsou.
Mate nekdo podobnou zkusenost?
kdyz upravuju to mmds sito, tak kdesi na netu bylo sito pak tyc, pak dipol a pak jakejsi kus zeleza, vypadalo to jako reflektor na sito. musi to byt v nejake presne vzdalenosti od dipolu nebo je to jedno a na tvaru taky nezalezi? dik