Zdravim odborniky. Poradite mi s navrhem meho AP, prosim prosim?
Moje situace je trosku komplikovana (alespon pro me - ja jsem AP Mikulas) - doufam, ze pochopite tenhle ASCIIart:
AP saidlm (internet)
... A
... II cca 400m
... V
i---------------i
i-- AP Mikulas --i => klienti kolem, wifi
i---------------i => klienti v dome, ethernet?
i---------------i
... A
... II cca 100m
... V
AP bunkr
Vzdalenost ze strechy do bytu: cca 15m
Ale mam moznost umistit hardware (AP) i primo na strechu.
Prachy: jsou
Potreboval bych, aby to behalo, bylo to za rozumnou cenu . Nebojim se Linuxu ani tahani kabelu...
Podel me by bylo nejschudnejsi reseni koupit indoor AP (i-tec) a umistit ho do krabice na strechu. Ale nejde mi dohlavy, jak mam obstarat 3 anteny (smer saidlm, smer bunkr a vsesmerovku) s jednim, nebo dvema AP od i-tecu. Nebo snad potrebuji 3? V tom pripade uz by se mozna vyplatilo koupit 626ky a namastit je do jednoho computeru dole, ale to zas je potreba 3x 15m solidniho kabelu.
Potom je jeste nutne zajistit bridge z wifi zony do ethernetu po dome.
Jeste mam dotaz - nejsou mi uplne presne jasne vyznamy modu udavanych vyrobci (resp rozdil mezi AP a bridge).
Bridge
AP
AP bridge
AP p2p (point2point)
AP p2mp (point2multipoint)
bridge AP p2mp
a tak dale...
Měl jsem na mysli "32-bit Ticker Overflow Bug".
32bitový čítač času se zvyšuje každou milisekundu. Od startu W98 přeteče za 49,7 dne. Potom to padalo. Z toho čítače se berou náhodná čísla, např na pojmenování temp souborů, atd. Tzn. že se začnou opakovat. Pokud je to pro nějakou aplikaci kritické .....Možná už je to ošetřený nějakým flastrem, ale já osobně bych W98 na trvalý běh nevěřil.
Mam odukousene ze norma na USB sice rika usb zarizeni -> Pc max 5m, ale praxe rika comp -> 15m prodluzovacek usb -> Orinoco silver bez problemu !!!! Jedna vec je norma ktera musi jet za kazdych podminek, druha vec je prakticka zkusnost.
Dotaz: Mame HW AP I-Tec Gold. Na ten jsem zkousel povesit router s jinou (dratenou) siti. Budto jsme ho spatne nastavil, coz se me nezda a podle vseho byl Ok, nebo je problem s tim AP. O co jde?
Z routeru na AP pingnu, ze site na router taky, ze site na wifi sitovku na routeru taky, ale ze site na AP uz nikoliv. Cili me to prijde, jakoze ten AP nechce preposilat packety, ktere vylozene nechodi primo z wifi sitovek, ktere na nem visi. Mate nekdo podobnou zkusenost, resp. co si o tom myslite?
jedno z reseni je zapnout na routeru NAT (prekladac adres),ale pokud je za routerem vice pc nez jeden tak budou vsechny ze strany toho ap a vubec cele site videt jako jedina ip (to jest ip te bezdratove karty co mas na routeru) coz ssebou muze prinest zas pro zmenu jine komplikace.
Moznost cislo dve je mit na ap poveseny jeden pc (muze to byt treba i ten tvuj router) ktery bude delat branu pro vsechny pc v te siti a na kterem bude tak napsana routovaci tabulka,aby routovani probihalo vzdy spravne (pak muzes mit na siti i vice ruznych pc za routery atd.)