Tady musim s oldfrogem souhlasit. Organizaci bych nevnímal jako nějaké komunistické slovo, ale jako schopnost se daleko lépe připravit na řešení problémů,které se v průběhu doby mohou objevit.
koncovy uzivatel site muze klidne pouzivat Windows, sam jsem jednoho takoveho cloveka instaloval - externi antena pro PCMCIA v jeho notebooku ;-)
HW AP nejsou uplne spatne reseni, ale na vsechno se nehodi, a nektera nemaji regulaci vykonu, takze neni vhodne pripojovat ziskove anteny.
ale kdo chce provozovat AP , retranslaci, apod., mel by si od nekoho nechat nainstalovat spravne nainstalovany Linux, to je jedine profesionalni reseni. Spravovat se to pak uz da dvema, trema prikazy..
Zdravim a pozdravuji.
Trapi, prevelice me trapi jedna vec a to vypadky site.
Vypadky jsou tak caste, ze se zda ironicky chybami, kdyz se mi vrati par paketu z oblasti kam jsem je posilal, v praxi to znamena ze se dostanu na net jen z 20 % vsech pokusu ...je to strasna ostuda a uz nekolikrat jsem rikal ze nabizim pomoc, ovladam metalicke site a neco vim o linuxu a fbsd, ale nikdo nema zajem a ja zase nemam zajem platit za neco co nemam a nemam moznost s tim neco udelal. Predpokladam ze se jedna o vypadky z 90 % na routovacich masinach, at uz restart serveru v dusledku hw, nebo proste padajici zebra nebojanevimco, vysledek vsak je, ze oblast jarov od Fyzikova node je jen velmi zridka pripojena dele nez 15 minut, muze se prosim nekdo obtezovat a alespon narhnout reseni, velice rad se budu angazovat, hlavne probuh zase nemlcte, nebo vas vsechny postrilim
Ja myslim ze ve vysledku se tomu clovickovi nepovedlo te pomluvit ale sebe spis zesmesnit. Ja myslim ze nejaky dluh se nejaky tam a myslim ze se dohodnete na splaceni. O to nejde, myslim ze by si vyrobci ale spis Ceske firmy potazmo Prazske, meli mnout ruce protoze si myslim ze at dostanou penize kdykoliv tak spousta clenu kupuje hardware od nich, vyjjimka je neco dovezeneho zvenku, a nerikejte mi ze by prodali takovych wifi karet a anten a kdoviceho jeste kdyby to nevzniklo. Myslim ze z toho stejne neco maji i kdyz to czfree prodaji treba se slevou.
Ja lidem ktere jsem potkal z "vedeni - Xchaos" a o kterych jsem cetl Deu... tak jim velice fandim a asi mi ten nazor jen tak nikdo nevyvrati.