Já proti NFX jako takovému nic nemám, ale fakt nevím, v čem je z hlediska poskytovaných služeb (a u VF o poskytování služeb jde) důvěryhodnější, než prakticky cokoliv jiného.
V zásadě demokratický stát taky nefunguje tak, že by se sídlo vlády přesunulo do sekretariátu té strany, která zrovna vyhraje volby (tedy ano - v letech 1948 až 1989 to tak bylo, pravda... ale taky toho měli všichni plný zuby...).
V zásadě já bych rád NFX viděl jako "politickou stranu" v CZF, a to samozřejmě s tím, že má i docela slušnou ekonomickou moc (která koneckonců má svůj smysl, protože o.s. třeba můžou mít důvod, proč odebírat služby od dalšího jakoby-o.s., a ne od firem.. proč ne). Zase ale to že něco má smysl pro toho kdo se toho účastní ještě neznamená, že to musí být "důvěryhodnější" i pro všechny ostatní...
No jak se zdá, tak osloví, ale cílem tohohle vlákna je prostě zjišťovat, proč tomu tak je, a proč mají non-NFX subjekty takovou tendenci důvěřovat spíše NFX (které koneckonců s CZF má svoje záměry), než někomu, kdo je vůči CZF zcela neutrální (vzdávám, že bych to byl já nebo Petriny.Net...)
Když jsme u toho, tak NFX má rack v Sitelu, což je jedna z nejdražších hostingových lokalit v Praze... tedy, kromě pochybné výhody přímého nativního spojení z jejich vláken přímo na VF je to spíš efekt, který se u indiánských kmenů nazýval "Potlach" - demonstrativní plýtvání zdroji, rituální mejdany spojené s pálením drahých kánoí a kožešin, a tak...
Nu ale ok, nechme Radu CZF radou CZF, ale spíše řešme PROČ tomu tak je.... proč ti, co se nechtějí nebo nemůžou sdružovat v NFX, nejsou schopni vytvořit fungující alternativu. Bohužel tahle diskuze zatím ani nezačala - a jisté je, že ji nemá smysl vést s lidmi které už jsou aktivní v NFX... to je fakt ztráta času pro obě strany.
(Toto vlákno není v zásadě určené pro prezentaci stanovisek NFX, protože ty jsou prezentované jinde... pokud bych tu napsal o NFX něco zkresleně, tak je logické mě opravit, ale mým cílem je v tomhle vlákně o NFX nemluvit vůbec... děkuji za pochopení...)
03.01.2008 v 11:54
belgarat
03.01.2008 12:01
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
xchaos)
Ahoj kamarádi,
nechcete už konečně přestat spamovat tohle fórum a věnovat se třeba něčemu co pomůže komunitě? Třeba psát dokumentaci ke kódu který píšete a nebo pracovat na exportu dat tohoto fóra tak aby se dalo začít s komunitníma zálohama a s přechodem od vbulletinu?
hezký večer
03.01.2008 v 15:45
belgarat
03.01.2008 16:03
Tento příspěvek byl moderován. K jeho zobrazení klikni
[zde]
(Moderated by
xchaos)