Tak jsem v ramci pripojovani kamarada nasli na jeho strese kabelnetovou antenu a jake to bylo prekvapeni, kdyz jsem ji prohlid bliz. Nemela downconvertor v tele anteny, nybrz pekne pripojenej na koaxu pres N-konektor . Stacilo ho sundat a pripojit pigtail. Vcera jsme to testovali a prekvapeni bylo jeste vetsi. Zisk vypada na peknych 19 Db - signal se zvadl o 5Db oproti asu-14. Jeste to porovnam s 20Db antenou, ale i tak je to supeeer
Chtěl bych se zeptat jestly je mozne upravy i jiné TV antény mam TV antenu, ktera vypada jako antena pro bezdr. site CSAT ISM 19 dBi. Není na ní nic napsano, takze neznam zanacku ani typ. Jedinej udaj co jsem zjistil je, že je tam kabel Belden ale to je asi k ničem. Pokud by to pomohlo tak bych udělal fotku.
Dík za jakoukoli radu Black Demon
----------------------------------------------------------------------
Každá rada drahá
Nevím jak vypadá ta anténa CSAT ISM 19 dBi ale pokud je to normální parabolické síto či co se zářičem, tak to trochu poznáš podle délky zářiče, která je pro 2,4 Ghz teoreticky 6,25 cm (lambda/2). To je vše co ti můžu poradit.
6,25cm??? To asi ne, kdyz moje predelana antena ma bigo dlouhy cca 30cm. Predelavat jine TV anteny je blbost, jsou delany na jinou frekvenci. MMDS ma(melo) blizkou frekvenci, takze se to jeste da. spoj 15km neni problem.
No prave to mi bylo divne. Vim ze delka je dana sitem . v tom pripade se ti moc omlouvam. Jak zaric vypada vim, protoze anteny z mmds mam vykuchane a studoval jsem je do podrobna. pokud by nekdo potreboval radu mam za sebou par uspesnych modifikaci...
A nejseš schopnej je nafotit? To by se sem hodilo. Já jsem upravoval zatím jen Coniferu (podle návodu na známých stránkách) a teď mám nějaké dvě jiné antény s interním konvertorem a nechce se mi s tím jen tak laborovat.
Je mi jasné, že když s tím něco udělám, tak to "nějak" pojede ale nerad bych z něčeho co může mít zisk 24 dB udělal paskvil co sice funguje ale má zisk jen 12 dB.
Mno my jich u nás na sídlišti máme spousty, odhadem tak 10, ale problém je dostat se na střechu... máme totiž ve správě bytů pěkný dementy, ještě ke všemu strý dědky, který si akorát melou svý a prohlašujou že jim to bude rušit televizi..
Zkrátka já měl na střeše tu, na který je konvertor připojenej přes Nko, takže jsem na to našrouboval svůj kabel (20m H125), pigtail a frčím - ve starosu mi to ukazuje signál-šum 22dB s kvalitou kolem 30/92 - nádhera.
Skeptiku, já jsem taky už skoro dědek . Ale vím, že když za nima přijde někdo "dospělý" tak je s nima jiná debata. Kdyby to bylo v Brně, tak můžu pomoct.
Navíc jsem nějakou dobu montoval antény a vím, že když se něco mění, tak je to vždycky k horšímu. Lidi si všimnou toho, že něco se změnilo zásadně tehdy, když to můžou spojit s nějakou akcí, takže jakmile vědí, žes vylezl na střechu, tak ti připíšou všechno co se pokazilo za posledních několik měsíců.
Ale já bych se s nimi už nepáral.