Tohle bude asi problém, jako u některých typů Edimaxů a spousty dalších levných WiFI krabiček. Nedá se na ně pingnout z jiného subnetu. Jeden typ Edimaxů se takhle chová, myslím že EW-7203APg - na tyto AP se z jiného subnetu nedopingáte nikdy, je to jejich speciální vlastnost. WLA-5000 jsem ještě nezkoušel, ale docela bych věřil tomu, že situace byla pobná, jako v případě např. EW-7203APg.
.
Teď trochu mimo téma:
Setkal jsem se také s bandwidth kontrolery, které nedovedly řídit
rychlost za routerem v jimém subnetu (např. BMRT-16 a BMRT-8),
jako kdyby ty klienty neviděly - přitom si na ty klienty
normálně pinkám a Internet jim chodí.
.
Je zajímavé že jiné bandwidt controlery mohou řídit rychlost i
klientům, kteří jsou za routerem v jiném subnetu (např EUSSO, REPOTEC, atd.).
Nemáte někdo řešení problému s výpadkama pingů (třeba i 60%) když někdo s klientů kopíruje po síti kolem 1MB/s? AP je MK s CM9, klienti WLA5000, ACK je nastaveno správně, hladina signálu u všech klientů kolem -65 až -70 víc ani míň nkdo nemá. RTS nastaveno na 512, mám to asi na 4 sektorech a u všech to dělá upúlně to samé, nevím vůbec co s tím. počet klientů na jednom sektoru je max 6. Hodnota ACK při tomto problému je normální, u všech klientů 28. Všimnul jsem si že to dělá v nemším měřítku ikdyž se kopíruje jen třeba 600kB/s. Co mě napadlo jestli nedělá problém že je mezi klientama vždy zamíchaný nějaký compex WPE54AG
Při uploadování nového FW mi spadl link a AP je teď v nějakém "polomrtvém" stavu. Svítí jen kontrolka power a link pro ethernet. Myslíte, že to pude nějak zpravit?
Potřeboval bych AP rozjet do víkendu. Kdyby byla možná oprava přes kabel-nevíte o někom z brna nebo okolí brna(znojma), kdo by kabel měl?
Zkoušel jsem tftp, ale nejsem si zcela jist jak mám postupovat. Každopádně postup který jsem zkoušel já nefungoval. Mám tftp server od SolarWinds, v root složce originál FW pro ovise(zkoušel jsem originál název i přejmenování na zImage), IP na pc mám nastavenou na 192.168.1.254, ale nic nefunguje. Sice se mi AP nějakým zkůspem dotklo portu na pc(kerio zachlásilo příchozí spojení), ovšem tím to vše zkončilo.