Nevim o jakej planek jde, ale vim o planku , kde soucastky stoji cca 2500,- Kc. Takze se to nevyplati uz kvuli odladeni, homologacim atd. Protoze pokud by to nekdo zbastlil blbe , tak by se mohlo stat, ze by rozsvecel a zhasinal v ulici poulicni osvetleni a podobny atrakce by se dely. V nejblizsi dobe Planet zakoupim a uz mame vyresenej modul , kterej je schopnej dostrelit bezpecne signal na daleko vetsi vzdalenosti nez je tech cca 100-120 metru uvadenejch a odzkousenejch.
Ano už je to tak PLANET po el. siti funguje nevím sice do jaké rychlosti to pojede nejvím v papíru píšou do 1o myslím,ale to je na malou vzálenost ,protože to co jsme zkoušely bylo též náchylné na velké rušení po el síti jako jsou velké elektromotory , špatně odrušené vysavače apod. Pokles rychlosti byl závislý na vzálenosti .Max píšou do 100m.
Není to špatné zvláště se dá využít tam kde je přesítováno. Ale nevlastním to pouze jsem se účastnil zkoušek.
Jinak na el. síti již také skoro všude chodí zkušební odečty elektronických elektroměrů z vybryných podniků.
Na tech strankach od ASM pisou "Přijdte se k nám přesvědčit.", tak by mozna stalo za to vzit je za slovo. Me by osobne zajimalo, jestli se tak da resit treba rozvod po celym baraku (cinzaku). Bohuzel jsem zatim nenasel zadny diskuze ani fora k tyhle technologii (kreome tehle). Nevite nekdo o necem?
videl jsem sbirku ruznych reseni (vetsinou americkych), ktere el. rozvodem dokazou protlacit tok ve stovkach Mb na vzdalenost nekolik set metru. Dokonce uz pred 2 lety. Ale jak uz jsem rikal o dostupnosti zatim nic nevim. Existuje uz nekolik pilotnich projektu (usa a evropa).
Ty k.... . Zatim jsem zil v tom dojmu ze data je mozne po dratech tahat pokud nebude velka amplituda signalu (do 1V ?) a v urcitem kmitoctovem pasmu i mimo budovy.
Vi nekdo o normach a povoleni pro posilani dat po el. dratech?