Scháním nějaký spolehlivý a ostrým provozem prověřený switch.
Požadavky:
24 portů 100Mbit
2* uplink 1G (metalika)
slot pro rozšíření (optika)
web management
bezproblémový, spolehlivý
cena do 5kkč
Poradíte nějaké vhodné typy? Něco jsem našel ale buď nespolňovaly tohle nebo byly dost drahý.
BTW: teoreticky bych koupil i něco "jetého" s min 6. měs. zárukou.
Do bazaru to nepíšu neb chci primárně koupit nový s plnou zárukou.
JJ, něco takovýho.. no ještě si pročítám nějaký reference.. tohle je nákup který se "nesmí zkazit". V každým případě počkám třeba tu ještě někdo dá nějakej tip... jinak těch 5kkč není 100% restriktivní, prostě se řeklo na radě do 5kkč ale nějaký koruna navíc taky no problem.
edgecore (i ty drazsi) maji bohuzel urcite mouchy:
- management se hryzne OBCAS kdyz se ovlada ze seriove konzole, pak prestane odpovidat i na ip
- OBCAS nenabootuje, kdyz je zasunuty sfp modul bez vlakna
- zaseky se dost meni s verzi firmware
... na druhou stranu, pokud se vyvarujete "zakazanych" operaci, tak jakekoliv nastaveni telnet terminalem unesl celkem v klidu.
kdyby to tady cetl obchodnik Proficomms, tak naposledy se nam staly ty zaseky vcera.
S linksysem SRW2016 zkusenosti nic moc: web management je tvrde IE-only, a podarilo se mi jej zaseknout (= vyp/zap ze site). Webserver obcas sleti, pomuze vyp/zap z telnet konzole. Telnet Konzole nema plnohodnotny management (ale to je ok, je to web-managed).
doporucil bych netgear, ragu FSM a GSM, zasadne nebrat typy co nejsou rok a vic starsi, nemaji totiz odladeny firmware.
Pouzivame jak FSM tak GSM, L2 i L3 a naprosto bez problemu, kdyz jsem experimentoval s novejsima typama, hruza, proste je znat kdyz se firmware ladi delsi cas. Nikdy se zadny neseknul ani managment nezamrznul. FSM726 stoji tusim kolem 4000,-
Jeste se podivej na LevelOne GSW-2472TGX
mame to v siti kolem 3 let asi 2-3 ks a nevim o nich,
ale v managementu jsem nastavoval jen VLANy
a je pravda ze nemam osazene rozsirujici opticke sloty.
Jinak naprosto bez problemu.