Muzu vedet kolikrat jste to skouseli a na kolika kartach?
Dal jestli tohle laborovani bude mit nejaky prinos
co se max. vzdalenosti spoje tyka - dost nas tu hlasi problemy nad cca 2km (ACK => asi schvalne spraseny HAL) pomuze to nejak vtomto?
Jinak je to trosku divoke reseni,ale co uz pokud je jedine mozne... .
Dostaly se mi do ruky dve karty, bohuzel jedna byla vadna, takze jsem to zkousel jenom na jedny, nekolikrat, takze neni problem.
Nepomuze to asi v nicem, jenom jsem potreboval na karte zmenit regdomain a povolit turbo mod pod linuxem, takze tohle je navod.
V eeprom karty ja par zajimavosti, ale ack se tam menit neda, to je otazka halu, ve kterym se to da zmenit velmi jednoduse a to bud primo zapisem do /proc/nekde(cesta je ve zdrojaku athctrl) pripadne pres tu utilitu athctrl.
No to kazdopadne, celej hal je smeckovina, autor se neustale vymlouva ze spusta veci nejde, pritom free-hal v openbsd ma podporu vsech techhle veci bezproblemu.
Bohuzel nejsem nijak zdatnej programator, ale pokud by nekdo byl, tak by myslim nebyl problem preportovat free hal z openbsd pod linux, protoze interfacem je kompatabilni s closed halem od lefflera.
Momentalne si hraju se starickejma driverama pro ar5xxx od stejnyho manika jako udelal free-hal pro linux a snazim se doplnit funkci pro inicializaci ar5212 ktera tam chybi, neco malo mi jiz funguje, ale zatim zadna slava, ale snazim se vykradat z halu pro openbsd co se da
update>
Podarilo se mi inicializovat kartu, zatim to sice nic moc nedela a ani nevysila,ale driver nahlasil uspesnou inicializaci.
Mozna z toho dokonce pujde vytvorit neco funkcniho, ale zatim nevim,nevim, je potreba prepsat spoustu kodu.
tak jeste k tomu dasi informace - zkousel jsem to ve stejne konfiguraci (kernel madwifi verze), ale s minipci kartou v pci-redukci a tam fungovalo vse v pohode.
zrejme to nefunguje pouze v pripade, ze se pokousim pracovat s kartou v pcmcia slotu.. netusite nekdo proc?
stary madwifi a vyhledej si v driveru hlasku na ktery to skonci a tam zakomentuj ukonceni natazeni driveru. karta sice nepojede, nepokousej se delat cokoliv s iwconfigem,ifconfigem,.., ale pujde ti potup viz na zacatku. s tim 0xff jsem varoval, to proste nefunguje a vede k tomuhle.