No ahojky lidi, nejsem moc zručnej bastlíř ale chtěl bych poradit jestli je teoreticky (a hlavně prakticky) možný předělat anténu z TV pro Wifi sítě, mám doma totižt nevyužité televizní sito(výkon 36 db) a zajímalo by mě jestli se to dá nějak předělat pro Wifi. Poradíte někdo please ???
Hmmm takze defakto asi to cely prekopat :-) Nevisz o nejakym dobrym navodu, popripade nechces poradit zacatecnikovi co se anten tyce :-) Vyrobni postup priblizne pro dite na urovni 3 let :-)
To -=RYS=-
rec byla o bezne TV antene, tedy situ, predpokladam neco jako ty smejdy z polska a tak, jejich zisk je max. polovicni, tech 36dB je
vcetne zisku toho "zesilovace" v ni.
U parabolickych anten je toto uz realne, nepredpokladal jsem
ale ze by se jednalo o parabolu nebo MMDS sito.
Pokud vim tak zisk MMDS anten o velikosti cca 95x132cm byl taky "jenom" kolem 28dB.
Mno ta anténa má označení - TOMI širokopásmá anténa se zesilovačem - Zisk 36dbi a bylo by to pro spoj s asi 1 km možná 1.5 vzdálenej NODE. Musí to bejt přes barák a možná i přes pár stromů takže to nejspíš nepude proto jsem to chtěl zkusit s co nejziskovější anténou :-) Jinak jaká anténa je nejvhodnější pro AP ???
Anténa co zminujes je opravdu nejspis bezne TV sito a pro WiFi je
absulutne nevhodna.
Na AP je mozne dat budto vsesmerovvou antenu se ziskem dle
pzadovaneho pokryti signalem nebo sektorovku pokud je potreba
vysilat jen do nejakeho sektoru napr. pokryt uzemi pod uhlem napr. 90st. Je mozne pouzit i napr. 2 sektorovky pro dva smery.
Ovsem nepocitej s tim ze pres barak a stromy bude nejakej signal a kdyz tak ne moc kvalitni, uz pro tu vzdalenost 1km Sice muze jit pres nejakej odraz ale s tim se moc pocitat neda.
Mohl bych se zeptat, zdali diskuse o bastleni a "uprave" anten je vubec legalni? Pokud je pasmo hlidane CTU a je povoleno pouzivat pouze homologovana zarizeni a zarizeni s prohlasenim o shode, tak pokud vim jakykoliv zasah do techto zarizeni neni povoleny o plechovkach ani nemluve.
Dale by mne zajimalo zdali propagovani plechovek neni tak trochu medvedi sluzbou celemu CZF. Vim, ze kdyz se antene vychyli ozarovac o par mm tak ma uplne jinou vyzarovaci charakteristiku o plechovkach na ktere pri vyrobe nekdo trikrat slapnul ani nemluve.
Pokud ma nekdo prakticky overeno, ze postrani laloky u plechovek jsou zanedbatelne a neni na nich nic nelegalniho tak se omlouvam za otazku hodnou dablova advokata.