edison2000
Newbie
|
Jak sem měl na síti trango atlas.... |
Příspěvek č. 1 |
Jednoho dne si naše firma pořídila 34mbit ..
Bylo potřeba ho přenésti na vzdálenost 700m prímá viditelnost ..
Naprosto bezchybný profil 2 výskové budovy mezi nimy nizká zástavba ..
První zařízení byl radvin win link 1000 , bylo nám zděleno že to přenese 34mbit jak nic ale skutečnost byla taková že to dávalo při plném signálu i na stole reálně 18.2 mbitu ... :-)
Po nějaké době radvin znenadání umřel :-( ,
inu řekly jseme si že připlatíme a pořídíme opravdový 34mbit spoj ,
jedna nejmenovaná společnost nám dodala trango Atlas ...
A tak to začalo spoj aby mohl přenést 34mbit se má nastavit asymetrycky .. tj 34 tam a něco z5 ... No vykorespondoval jsem s firmou
nastavení , ale i bez rušení nám to nedalo více než 24 mbit směrem k nám .. Měřeno přenos PC - PC nikoliv !Dsl.cz ! :-) i na stole pro vyloučení vlivu rušení .
Z nějakého důvodu bylo u nám dodaného spoje zablokováno pásmo 5.4 - 5.7 ..
To bych ještě chápal jako normální a ok ..
Na 700m to nevadilo výkon limit jsem dodržel ...
Linka je celkem zatížená cca 13mbit trvale .. Po nějaké době se projevily tyto vady ,
1 . jeden spoj se zničeho nic odmlčel a přestaly procházet pakety pomohlo vzdálené resetování .. tento stav jednou trval i přez noc než se k němu někdo dostal !!! tento stav nastal ve chvíly kdy na spoji nebyl cca 30 min žádný provoz okolo 3 tí ráno se to stávalo ...
Vyskoušely jsme si to i tak že jsme přeply na zálohu a ze switche kde bylo trango ukončeno všechno odpojily a světe div se opět po 30 min tuhý .
Bádal jsem nad nastavením několik hodin vše marné nový fw marný nevim . Měl jsem 2 páry spojů . Oba se projevovaly stejně ....
2. 1x měsíčně se stalo že se spoje přestaly VF vidět oba byly ok . ale nebyly spojený vůbec . pomoh reset obou spojů jako myslim tim tlačítkem u ethernetu nikoliv reboot :-)
po 3 měsících nám došla trpělivost a dohodly jsme se na vrácení spoje a zakoupily 10ghz spoj od alcomy AL10E a od té doby mám pokoj ..
dává 38 mbit duplexně a nevim že ho mám již třetí měsíc ...
E.
|