Ahoj,
můj dotaz je zcela jistě dosti amatérský, ale stále se nějak nechytám. Mám jeden AP (Linksys WAP11) ke kterému se připojují WiFi uživatelé... AP pokrývá velkou část území, nicméně uživatelé pod ním (v paneláku) nebo na druhé straně signál takřka nemají (180stupnu antena)
Chtěl bych tedy pořídit další AP a nasmerovat ho na tento stavajici, přímá viditelnost a pokrýt tak zbytek.
Otázka zní: existuje nějaké řešení spojení AP+klienti<>AP+klienti? Mohl by mi nekdo ve strucnosti vysvetlit pojmy point2multipoint apod? Jestli se v takovém případě využívá stejný kanál nebo musí být rozdílný... případně navrhnout úplně jiné řešení. Díky za pomoc
problem bude nejspis v tom, ze tvoje antena sice vysila 180°, ale treba jenom 15 ° vertikalne, takze pokud chces nekoho pripojit primo pod tebou, tak nebude mit signal ani prima viditelnost mu nepomuze
jeste jednu antenu - treba sektorovku - sloucit je a melo by to byt lepsi
ber to spis jako nazor nez jako odbornou radu...
byl bych rad, kdyby tento nazor nekdo technicky zdatnejsi vyvratil nebo podporil ...
Vystihl jsi to přesně, jde mi hlavně o ty lidi x pater pod vysílací anténou. Tahnout tam UTP se mi moc nechce, krom toho je tato bytovka na kopci, tedy se nepokryjí ani další domy těsně okolo (níže)...
Mě jde spíš o ten původní dotaz: je možné proti sobě provozovat 2AP a na každém x klientů? Předpokládám stejnou sí? se shodným adresním rozsahem, tedy žádné routování apod.