Jak zjistím vysílací výkon, když mám zbastlenou anténu ?? Existují na to nějaké měřáky, nebo se to dá nějak změřit vůči známýmu zářiči (poměrem) ???
(už jsem se ptal jednou ve fóru pro začátečníky, ale nikdo mi neodpověděl :( )
podle me na to budes potrebovat dva nody, jednu definovanou antenu a nejakej analyzacni soft, kterym to pujde urcit. melo by to jit, ale nevim, teprv se na to chystam...
Hmm tak myslim, že certifikovat plechovkovou anténu nepotřebuju zrovna . Spíš mě zajímalo jestli se daj na to u nás někde pučit měřáky nebo jestli to tu přímo někdo nevalstní. Na inetu jsem něco našel, ale bylo to ke koupení jen za mořem a navíc to bylo pěkně mastný (asi 1500-3000$ podle typu). ČTU taky musí něčím měřit.....
zadny merak nesezenes - musis merit v dokonale odstinene mistnosti proti ruseni - jinak mas neuveritelne velikou chybu metody - a potom jakykoliv vysledek je na nic
Takže tím chceš říct, že ČTU není schopná taky nic změřit a všecho to je jenom hype ?? Já chápu, že to nebudu mít stoprocentně přesný to měření ale snad se dá odlišit když ten limit třeba dvojnásobně překročím ne ?? Nebo je ta hodnota tak nízká, že jediný co může ČTU chytnout je právě to 10> násobné překročení ??
CTU stanovuje odhadem - ono je jedno, o kolik prekracujes - dulezite je, ze prekracujes. Takze, kdyz si jsou jisti, naparej pokutu. Samo se muzes odvolat, v certifikovanem pracovisti si to nechat premerit a kdyz se CTU sekne (coz se jeste nestalo), tak ti CTU pokutu odpusti Ale prachy za mereni si platis sam Oni totiz davaj pokuty opravdu jen, kdyz si jsou jisti treba, kdyz ma nekdo orinoko, 24 antenu a kabel 2 metry, tak nemusej fakt nic merit ))
Hmm to je všechno super, ale pořád nevím, jak to teda zjistím (mám tu i jednu směrovku s parabolickým sítem a taký nevím kolik to má, nikde to není napsaný...). Jediný co zatím z toho vyplynulo je že sou to tu schopný měřit akorát na FELu a ČTÚ a kutil teda aby si to spočítal a doufal, že se nesekl.....
Skvělý, bohužel / naštěstí jsem nebyl FELařem tak dlouho abych se k tomu propracoval . Takže až budu potřebovat něco spočítat, tak se mám obrátit na tebe což ???