Mel bys byt hodne rad ze nevysilaji tam kde by meli protoze by pak asi nezbyl volny kanal pro Tebe. Mohu Ti rict ze je to hodne casto a bezne je to protoze nekteri "odbornici" vubec netusi ze je cast pasma pod 5,4 GHz pouze pro indoor a mysli si ze pokud to maji v menu sveho zarizeni tak je to v pohode . Je to jenom jejich problem, modli se at jim to co nejdele vydrzi a bud rad ze jsou tak hloupi protoze Ty mas diky tomu o neco vic prostoru pro vlastni legalni spoje.
V TUR bezna praxe. Abych pravdu rekl, tak jsem jedine rad. Ono i tak jsou ty venkovni frekvence zarusene, a kdyby se do toho meli nacpat ty 20kove sektory, tak nevim nevim. Takze dost dobre nechapu, co resis. Osobne bych si piskal a byl rad, ze mi nejaky ... nezasira kanal.<noflame />
Ked v nasom regione zacinal jeden novy lokalny ISP, taka "spriatelena konkurencia", konzultoval so mnou nastavenie 5GHz radii. Jeden z kmitoctov,ktore si zvolil, spadal do indoor pasma. Ked som mu to povedal, on mi na to odvetil, ze takto nas aspon nebude rusit. Na to som mu nemohol odpovedat nic ine, len, ze si cenim taky pristup, ale je to na jeho zodpovednost.
Co sa tyka Oswave a podobneho FW - limitny rozsah novsich Atherosov je, myslim, 4,9 - 6,1 GHz. Prisposobenie VF casti na krajoch pasma je vraj dost suboptimalne, takze to treba brat ako dost teoreticku moznost.
Tato situacia mi pripomina CB stanice v minulosti, ktore najprv mali 40 kanalov a potom sa zacali pridavat "poschodia" smerom nahor aj nadol a nakoniec boli bezne CB stanice s piatimi "poschodiami". Samozrejme, ze to nebolo legalne. Nemci casom dovolili dalsich 40 kanalov, ale o inom pripade neviem. Dozvedel som sa vsak, ze tieto "poschodia" v niektorych krajinach kolidovali so zachrannou sluzbou a boli aj zname pripady, kedy to sposobilo pri akciach nenormalne problemy.