Kdysi se mi proslo rukama par 10 Mbps sitovek (Ovislink ?), ktere mely jumper na terminator a volbu 175 m nebo 300 m segment.
Jo, byly na coax, samozrejme.
Dokonce na jednech 10 Mbps hubech, ktere mozna jeste porad maji na CSVTS na Novotneho lavce v rackach na panskych toaletach, byl i jeden BNC konektor pro propojeni vice hubu, a taky se tam dalo zvolit tech 300 m. Doufam ze si to pamatuju dobre, delal jsem to tam pred cca. 4 lety.
Takze tohle by eventuelne taky mohla byt cesta (totalne nejlevnejsi) pro neprilis velke vzdalenosti....
Nic z toho hardwaru nemam, ani sitofky ani huby ani kabel ale vsadim se ze by se to porad jeste dalo nekde levne sehnat.
Mam takovy nejisty pocit, ze pokud se pouziji nektere specificke prvky od 3com a hodne kvalitni kabel, tak tech 300m se udela mozna da. Zkusim najit podrobnosit :-))
Cca pred 5 lety jsme koupili 100m RG58 za asi 650Kc, dnesni cena bude asi trochu nizsi, ale prijde mi to adekvatni. Sitovky na 300m nam byly nabizeny, ale bud byly drahy nebo ISA, delali jsme spoj se 130m kabelu.
BTW: az do minuleho tydne nam to bez problemu fungovalo, ale (az) ted sitovky blesk odpalil.
No já teda nevím, jaký máte sí?ovky, ale podporu 300m na koaxu mají napsaný i moje starý Realteky 8029. Jen tak mimochodem máme sí? 2x 300m koax a funguje velice dobře, i když už nám zahořely huby. No na to jak dlouho to tam bylo škoda nebyla zas tak velká, stejně nám reklamaci uznali a máme nové kousky. Pokud děláte delší spoj, doporučuju sehnat bleskojistky, prodlužují životnost při bouřkách. Po takovém suchu bouřky určitě budou, jen si počkejte.