prosím o malou radu. Shanim do NB nejakou PCMCIA Wi-Fi kartu a nejak nevim jakou. S cenou se chci dostat do 1000,-, ale nerad bych koupil neco co ma horsi citlivost atp.. Celkem se mi libi od ASUSu WL-107g, ale rad si necham poradit !
WL-107g tady zrovna mám a s citlivostí to není žádná sláva. Obecně PCMCIA karty s integrovanou anténou nejsou nic extra...
Zkusil bych něco s Atherosem, měl jsem půjčenou PCMCIA kartu s Atherosem a citlivost měla výrazně vyšší, než ten Asus.
OK, toho bych se prave chtel vyvarovat - nechci nejakou kartu, se kterou kdyz prejdu z pokoje do pokoje budu mit po signalu atp. Mam to jen pro rodinny domek !
Potom jsem tedy objevil kartu od Edimaxu EW-7305Pg, která má chipset Super G Atheros - co vy na to ??
PCMCIA kartu jsem vzal Edimaxu EW-7305Pg - uvidime. Je to jen pro ucely vnitrni site v rod. domku ! Snad to bude sekat dobrotu - jako AP jsem vzal u me osvedceny AP s routerem StraightCore WRT312 (mam 311 a super) !
Opakuji to proto, ze nikde jinde to potrebovat nebudu - ze bych nekde na parkovisti hledal site a pripojoval se nebo ze bych na to pripojoval externi antenu - blbost od toho to prece neni ! :-)))
Mam doma dva notebooky, jeden z nich ma Wifi uvnitr a druhy ne a tak chci udelat konec pripojovani se na kabel - pevnej pocitac mam !! Mobilita notebooku je super vec, ale ne rozhodne z duvodu wifi - vzdy kdyz jsem se nekde pripojoval pres wifi v notebooku slo vzdy o indoor pokryti, které bylo dostatecne.
Ptal jsem se tu proto, ze samozrejme sireni signalu pres zdi je ztratove a tak jsem nechtel, aby kdyz budu mit AP v prvnim podlazi a ja byl o podlazi nize bez signálu. Uz jsem koupil - diky za postrehy a rady !!